reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Hej dziewczyny :) Ja co prawda oficjalnie starania zaczynam w maju/czerwcu, ale chcę iść do gina jak mi sie skończy @ i jak wszystko będzie ok to może uda mi się załapać na poród jeszcze w 2010r :) także po cichutku przymierzam sie do zapisania do tego wąteczku! tylko trzymajcie kciuki, żeby lekarz powiedział, że wszystko ok :)

Zapraszamy serdecznie do nas!

no ja zaczynam chyba w lutym he he walentynkowo oby

Cieszę się że do nas wróciłaś :-)

Ja trochę oprzytomiałam, spanie w pozycji półsiedzącej to nie jest najlepsze rozwiązanie no ale nie jest tak źle.
Ja jakoś tak optymistycznie podchodzę do nowego cyklu ale to zapewne dlatego że @ mi się kończy. Najgorzej jest chyba jak czekamy na @ bo nie dość że napięcie przedmiesiączkowe to jeszcze ciągle myślę udało się czy nie :confused::confused::confused:

reklama
no wróciłam ze spzitala. Ciąża zagrożona poronieniem. Dostałąm dupka, no spe i jakiś hormon w zastrzyku. Czekam.....Pajkaa kiedy miałaś plamienia i po czym ustały??
Chciała mnie zostawić w szpitalu, żebym non stop leżała, ale nie ma sznas niestety. Ból podbrzusza nie był silny, ale inny niż tamte kłucia. taki rozpierający. Ale do wytrzymania. teraz jest ok mimo, że plamienia nadal są....
Widziałam, fasolinke......taki mały przecieneczek.....pęcherzyk ma 8mm a sama fasolka duuużo mniej. za wcześnie na serducho i cokolwiek. Jest w macicy i póki co tyle wiem...

Kerna 3 maj się,dużo odpoczywaj,dbaj o siebie i fasoleczkę,wszystko będzie dobrze.Tulam ;-)

Dziewczyny, ja na jakiś czas znikam z forum. Chyba źle na mnie wpływa pobyt w "takim" miejscu. Za dużo wtedy myślę o zafasolkowaniu, a to nie wpływa dobrze zarówno na moją psychikę jak i na cały cykl.
Odezwę się jak nam już się uda.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w starankach.

Ania

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja na jakiś czas znikam z forum. Chyba źle na mnie wpływa pobyt w "takim" miejscu. Za dużo wtedy myślę o zafasolkowaniu, a to nie wpływa dobrze zarówno na moją psychikę jak i na cały cykl.

Ania

Smutno :-( ale rozumiem bo też zrobiłam sobie kilkumiesięczną przerwę z forum i dobrze mi to zrobiło.
Wracaj jak najszybciej z dobrą wiadomością!

Pajkaa nie wiedziałam, że plamiłaś tak długo i miałąś skurcze:szok: serio....a mimo to fasolinka jest...kurcze trochę mnie to podniosło:tak: Ja też mam dupka 3x1 i tyle samo no spy. W zastrzyku dostałąm coś na K....ale nie mogę odczytać:baffled:
Powiedział, że ten zastrzyk zabezpiecza mojaciażę na 48h. A potem albo będzie lepiej albo gorzej. mam andzieję, że w pon nie będę tam wracać:no:Do ginka i tak ide ale w poniedziałek bo teraz to żaden ze znancyh mi nie przyjmuje....jak co to wale na spzital i już. a jaka fajna doktorka mnie przyjmowałą to szok!!! Chociaż to:zawstydzona/y:Dzięki za kciukasy babki i życze wam mniej stresów:tak:
Pajkaa a możliwe że te krwawienia są z niedobory progesteronu??? Ale dawka i tak jest max...ehhhhh. Nie wiesz czemu plamisz?? A te plamienia są czystą krwia czy brudną???

Ania

Szkoda że robisz sobie przerw ale doskonale cię rozumiem ja staram się pierwszy cykl a czytają posty dziewczyn którym się udało wyszukuje u siebie podobnych ocjawów .Mam nadziej ę że się uda i że przerwa niebędzie musiała długo trwać .trzymam kciuki za staranka.

KERNA kurcze tak się cieszyłam że szybko wam się udało a tu problemy od początku ,ale mam nadzieję że to przejściowe .Dobrze że pojechałaś do szpitala ,i że na taką G trafiłaś ,a jak się teraz czujesz???

Kurcze a mi niby 3 dni do testa ale tak się denerwuje że szok ..momo tego że staram się nie myśleć to myśli same przychodzą do mnie ,podbrzusze mnie już nie boli ,no może sporadycznie ...tylko sutki mi ściemniały i aureola wokół nich i swędzą mnie ,ale może to przed @ ...

Kurcze a mi niby 3 dni do testa ale tak się denerwuje że szok ..momo tego że staram się nie myśleć to myśli same przychodzą do mnie ,podbrzusze mnie już nie boli ,no może sporadycznie ...tylko sutki mi ściemniały i aureola wokół nich i swędzą mnie ,ale może to przed @ ...

A może to inny objaw???:-)

Włąsnie przez to że te objawy przed ciążą i @ potrawią być identyczne to czlowiek za nic poznać nie może :)

ale sporo kobiet po prostu wie że jest w ciąży- tak gdzies wyczytałam

BETUSIA własnie nie wiem czy to objaw @ ,teraz sobie pluje w brode że wcześniej siebie nie obserwowałam, ale mam aż czerwone sutki ,ech ...A tak pare dni po owulce bolało mnie podbrzusz a nigdy tak nie miałam ...noi dziś już mnie nie boli tylko czasem jak gwałtownie wstane czy jak któryś z dzieciaków mi tak znienacka sie położy ,ja mam jakieś przeczucie że to może być to ale próbuje nie robić sobie nadziei...no i test zrobie jak nie przydzie @ miałam robić wcześniej ale po 1 szkoda kasy a po 2 nie chce rozczarowania.

reklama
Ja byłam w czoraj u gina , bo chciałam skierowanaia na badania-- i przyznam że jakas masakra, nie polecam takiego gina!!!!

Mówie mu że się staram od pol roku i jeszcze nic- a on ze to normalne, sama wyblagalam wrecz skierowanie na usg sutków i ust tv- on powiedzial ze robi sie co 2 lata i ze cytologie tez- a ja mu na to ze ja robie co roku ( poza tym w zeszlym roku po usg piersi znalazla sie 0,5mm torbiel- wobecz czego chcialabym sprawdzic jak jest teraz), nawet nie zapytal czy cos biore jakis kwas foliowy itp albo czy robie obserwacje- sama mu powiedzialam ze moze powinnam zaczac sie obserwoac a on nato no jak pani chce ....
no po prostu szkoda gadac:wściekła/y:
a i jak zasiadlam na "kozła" a on w trakcie pobierania cytologii krzyczy do mnie i co to jest pokazujac mi wziernik? a ja na to: wziernik , on: Pani ma infekcję - ja mowie niemozliwe bo nie mam zadnych objawow- wypisal recepte, dal skierowania na krew i usg i tyle.:wściekła/y: a ja jak ta pierdoła zamiast mu cos powiedziec zasugerowac ze on jest lekarzem a nie ja, to potulna jak myszka siedzialam
Mowie Wam masakra, nigdy nie mialam zadnej infekcji- ale ja uwazam ze zanim dał globulki to powinien wymaz zrobic i dopiero dac co trzeba....
, a poza tym to tak mnie ciagna jajniki i dol brzucha ze szok a piersi zaraz omalo co nie eksploduja- nie czuje sie jak przed @ ale pewno nadejdzie ohyda
mowie Wam masakra :wściekła/y:a kolejna wizyte mam umowiona na polowe lutego ale do innego- do ktorego trudno sie dostac ale tez ide pierwszy raz bo jak zmienilam firme to rowniez mam inna firme medyczna i znow od poczatku...
ehhhhhh szkoda słów

BETUSIA własnie nie wiem czy to objaw @ ,teraz sobie pluje w brode że wcześniej siebie nie obserwowałam, ale mam aż czerwone sutki ,ech ...A tak pare dni po owulce bolało mnie podbrzusz a nigdy tak nie miałam ...noi dziś już mnie nie boli tylko czasem jak gwałtownie wstane czy jak któryś z dzieciaków mi tak znienacka sie położy ,ja mam jakieś przeczucie że to może być to ale próbuje nie robić sobie nadziei...no i test zrobie jak nie przydzie @ miałam robić wcześniej ale po 1 szkoda kasy a po 2 nie chce rozczarowania.

rozmumiem ale z reguly ciemne sutki i obwódki robia sie w ciązy, a na "dolne organy patrzylas" ;) moze tez sa ciemniejsze?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry