reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
wklej z forum signatures: ubb code and bb code
i bedzie np taki:

i jak zrobisz podglad to bedzie suwaczek :)

hej kobietki ja juz zmykam i klade sie spac mam nadzieje ze jutro bede miec dobre wiesci:tak::-D:-):happy2::blink::cool2:

trzymam kciuki mocnooooo!!! ja dopiero wieczorem zerknę co i jak:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
yhm rozumiem, ale ja ponad tydzien temu w poniedzilek mialam bole z prawego jajnika jak na owulke i sluz byl i tulance tez:tak:
tylko nie wiem czy to defacto owulka byla bo sie nie obserwuje - ale sluz przezroczysty i ciagnący jak białko jaja kurzego rozciagal sie do 4cm:tak:

To mogła byc owulka ale trudno powiedziec. Sluz jak najbardziej płodny, ale o owulce moze stwierdzic tylko monitoring.

Jezu jaki człowiek tępy jest z tymi lekami:baffled:

No to sobie zadzwonie i zapytam o te jednostki:tak:
I pójde jutro do tej apteki poprosze zeby napisał mi drukowanymi tą nazwe tych sterydów,bo lekarz nabazgrał jak ......

Ale na recepcie lekarz powinien Ci napisac o jaki pregnyl chodzi.

oj to dobrze :tak: zawsze trzeba mówić :tak: ja też jestem po wizycie u dentysty :-p a stresiol był, że ho, ho :-p najbardziej nie cierpię wiercenia :szok:

nie wiem czy pamiętasz... robiłam w 20 dc prolaktyne i inne badania (nisko było), a gin stwierdził, że owu nie było. Po czym myślałam, że @ przylazła (a to było plamienie okołoowulacyjne). Zaczęłam nowy cykl, ale jakaś temp była wysoka. Po czym w 16 dc przylazła @ :szok: i zaczęłam analizować te 2 cykle i wyszło, że to był 1 długi (61 dc) :baffled: Z wykresu temp wychodzi, że owu mogła być w 48 dc... :confused: Więc prolaktyna z 20 dc była niemiarodajna, a owu mogłam mieć :-) Cykl i tak przepadł, ale miło wiedzieć, że mam skok temp :-)

Tak dlatego zalecają prolaktyne robic na pozątku cyklu ja miałam w 3 dc i w 12 dc.

Jestem dzielna i poszlam z piesa:tak: Ale cieplutko w domciu jak sie z takiego mrozu wejdzie...
Apetytu mi z tym monte zrobilyscie... Ale znalazlam jedno w lodowce:-D

Ja zanim zaczęłam brać tez naczytalam sie niestworzonych historii, ale postanowilam brac (wszystko dla fasolki, z tym ze moja prl to prawie 40). Ale u mnie nie bylo wcale źle - na poczatku lekkie zawroty glowy, sennosc, pozniej mdlosci. Ateraz jest juz oki - nie czuje nic. A biore 2 tabletki na dobe. W przyszlym tyg ide zbadac czy bromek dziala:tak:

Ja mialam 10dc przy okazji pobytu w szpitalu i Hsg.

A beta chyba ponizej 30 zl kosztuje - z tego o pamietam...

A mnie przed @ cyce bolaly, a obecnie po miesiecznym bromkowaniu nie bola.
Tak na marginesie to w ogole nic nie czuje w tym cyklu. I sie zastanawiam, czy to dlatego, ze
a) wiem, ze nie bylo owulki, wiec nic sobie nie wkrecam (no moze minimalnie, bo przeciez lekarz mogl sie pomylic lub/i niedowidziec;-))
b) wczesniej owulki byly, dlatego organizm inaczej reagowal

Normy takie sa. Ale kazde normy sa uogolniane, dla ogolu spoleczenstwa. Kobieta, ktora mysli o poczeciu powinna miec ponizej 15. Im mniej tym lepiej

Maćku nie zgodze sie Tobą normy są normą. Ja zaszłam w ciąże przy prolaktynie 24,5.Ani jeden lekarz mi nie powiedział, ze mam ją zbyt wysoką a każdy wiedział, ze chce zafasolkować, a badania oglądało 5 lekarzy ginekologów.
Przy prolaktynie nie ma norm szczególnych tak jak np progesteron, gdzie wyszczególniają wszystkie fazy i podają dla wszystkich faz cyklu inne dane.
Ja jestem tego przykładem, ze nie musisz miec ponizej 15

Robin, Ty chcesz wkleić suwaczek z BabyBoom prawda? Skopiuj ten pierwszy kod co napisane jest "BBCode (PseudoHTML, UBBCode)". Zrób sobie najpierw podgląd sygnatury a jak już suwaczek się pojaw to ją zapisz.

Edit: Widzę, że się udało.

Ostatnia edycja:
Maćku nie zgodze sie Tobą normy są normą. Ja zaszłam w ciąże przy prolaktynie 24,5.Ani jeden lekarz mi nie powiedział, ze mam ją zbyt wysoką a każdy wiedział, ze chce zafasolkować, a badania oglądało 5 lekarzy ginekologów.
Przy prolaktynie nie ma norm szczególnych tak jak np progesteron, gdzie wyszczególniają wszystkie fazy i podają dla wszystkich faz cyklu inne dane.
Ja jestem tego przykładem, ze nie musisz miec ponizej 15
Hmmm.... ja w kilku miejscach czytalam o tej pietnastce. Ale skoro Tobie sie udalo, to jest nadzieja i dla mnie:tak:

reklama
Sory że takie wyrwane z kontekstu męczę się z moim suwaczkiem i zaraz szlag mnie trafi

Ja próbuje ale jakaś niewydolna umysłowo jestem. Bo mam jeden kod i tylko kod a nie suwaczek :wściekła/y:

Ja to czytam o tej waszej prolaktynie i w swoich wynikach mam jakieś inne jednostki i przy wyniku zawsze podane normy i zawsze prl wychodzi za wysoka.

Do góry