reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

dziewczyny a ja u dentysty byłam i sie ciesze jeszcze jak powiedziałam lekarzowi, ze biore leki na podtrzymanie to powiedział, zeby tego zeba sobie odpuścic a jak bedzie bolał założy jakos opatrunek gipsowy cokolwiek to jest, zeby dzidziusia nie narażac bo powiedział, ze samo znieczulenie nie jest groźne, ale stres związany z usuwaniem + później mogą dojsc antybiotyki - stwierdzł poczekamy a mi w to graj :))

Suzi ja prolaktyne robiłam w 3 dc a potem w 12 dc przed samą owulką bo prolaktyna moze ją blokować dlatego ważny jest jej poziom przed owu.

reklama
tak się zastanawiam czy jutro nie isć, ale robiłabym w przychodni, więc wynik miałam bym dopiero w poniedziałek pewnie.

@ nadal nie widać, a ja już jestem wyczerpana tym czekaniem i domyśłaniem się co się dzieje

Kochana idź rób :-) i daj znać jaki wynik :tak:
@ - jest wiele czynników który wpływają na opóźnienie dlatego idz potwierdz bedziesz wiedziala na czym stoisz

dziewczyny a ja u dentysty byłam i sie ciesze jeszcze jak powiedziałam lekarzowi, ze biore leki na podtrzymanie to powiedział, zeby tego zeba sobie odpuścic a jak bedzie bolał założy jakos opatrunek gipsowy cokolwiek to jest, zeby dzidziusia nie narażac bo powiedział, ze samo znieczulenie nie jest groźne, ale stres związany z usuwaniem + później mogą dojsc antybiotyki - stwierdzł poczekamy a mi w to graj :))

Suzi ja prolaktyne robiłam w 3 dc a potem w 12 dc przed samą owulką bo prolaktyna moze ją blokować dlatego ważny jest jej poziom przed owu.

Ja ja mam chyba zrobić daltego ze: zauwazyłam ze jaak mam cykle bezowulacyjne to bola mnie pieris od połowy cyklu az do samej @ !!!!
Ale w kolejnym cyklu zrobie sobie na poczatku:tak:Tylko tak sie zastanawiam czy CLo i te sterydy nie zmienią jej wyniku????

Strasznie cieżko was nadrobić, oczy mi wysiadają.

Hej Dziewczynki:)))
Dziś zrobiłam kolejny test i są wyraźne dwie kreseczki.:tak::tak::tak: Zaczyna do mnie docierać ten fakt. Dzisiaj wieczorkiem idę do mojego ginka po zwolnienie i zaczynam liczyć dni. Jejku, żeby się w końcu udało!!!!!
Plissssssssssssssss:tak::tak::tak::tak::tak:

Kolejna porcja ciążowych fluidko-wirusków &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mają kolor zielony...jak nadzieja!!!

Loczek oficjalne gratulacje!

Witajcie kobietki!!

Ja jestem świeżuchno po badaniu i jest pięknie. Młode rośnie, tętno widoczne - Bajeczka :-D

Marulka cieszę się bardzo że wszystko dobrze z fasolką! :-)

Hey mamuśki... :-)
Ja dziś zrobiłam 2 test zamiast cień cienia wyszła juz spora krecha więc nie mam wątpliwości fasolka już uwiła sobie gniazdko...:-)
Moje Kochanie jest rozradowane jak by wygrało 6 w totka...:-)
Padam już ze zmęczenia bolą mnie plecy i brzuch więc kładę się do łóżeczka...
Spokojnej nocy dla każdej mamusi...
Dla staraczek przesyłam mnóstwo fluidek ciążowych :tak::tak::tak::tak:
Pomału przenoszę się na forum wrześniówki 2010 :cool: :-D:-):-D:-):-D:cool:

Pysiu cieszę się ogromnie! Gratuluję!
Ale wpadnij do nas czasami i pochwal się jak fasolinka rośnie i jak się czujesz.

Jestes w ciazy?????????????????????++
wowwwwwwwwww
a mnie 2 tyg nie bylo a tu takie jaja masakra

haloooo miska odpisz jestem w szoku

Svensonka wróciłaś!

Ale dawno ciebie nie było. Super że wróciłaś! :-):-):-)

i jakie sa prawidlowe wartości prl przed owulką?
Maćku pisala ze ponizej 15
ja w 5dc mialam 20,5 ( ale rok temu)

Ja ja mam chyba zrobić daltego ze: zauwazyłam ze jaak mam cykle bezowulacyjne to bola mnie pieris od połowy cyklu az do samej @ !!!!
Ale w kolejnym cyklu zrobie sobie na poczatku:tak:Tylko tak sie zastanawiam czy CLo i te sterydy nie zmienią jej wyniku????

Ale wysoka prolaktyna powoduje bardziej, ze masz mleko w piersiach a nie i8ch ból bo mnie piersi tez bolały a prolaktyne miałam w normie.
Clo nie działa na prolaktyne a nie wiem jak sterydy bo nie wiem jakie bierzesz.

i jakie sa prawidlowe wartości prl przed owulką?
Maćku pisala ze ponizej 15
ja w 5dc mialam 20,5 ( ale rok temu)

ja miałam na wykazie norme do 25, ale nie wie w jakich miałas jednostkach bo ja miałam w ng/ml od 1,90 do 25,0

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale wysoka prolaktyna powoduje bardziej, ze masz mleko w piersiach a nie i8ch ból bo mnie piersi tez bolały a prolaktyne miałam w normie.

Hmmmm tak mi lekarz kazał zrobic:dry::confused:

Te sterydy nazywaja sie jakos: Tbacon,bacom<nie umiem rozczytac>a jeszcze ich nie wykupiłam:baffled:Poszłam tylko do apteki zapytac co to jest!

Pajeczko powiedz mi jak dokładnie nazywa sie ten zastrzyk na pekniecie pecherzyka????On ma jakies rózne dawki????Bo w aptece kazała mi sie dokładnie dowiedziec:tak:
Bo ja nawet nazwy nie umiełam wymówic:dry:

ale mleko tzn ile tego mleka kropelke czy codziennie czy jak?

czy Ciebie ciągnelo podbrzusze i czulas jajniki przed @ jak zaszłas w ciąże?

reklama
kurde wkoncu doczytalam hura ALE BABKI NIENADAZAM DZIS ZA WAMI ZAWSZE COS MNIE NA CHWILE ODCIAGNIE OD KOMPA I JUZ MAM 2 STRONY DO NADROBIENIA ALE TERAZ JUZ SIOEDZE AZ DO 22 JAK SIE DOKTOR HAUS SKONCZY:tak:

Do góry