reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Dzisiaj zrobiło mi się przykro, bo uświadomiłam sobie że pomyliłam sie w obliczeniach.Chciałam robić testa jutro albo w sobotę a tu siedzę w pracy i @ ma przyjść w niedzielę lub środę bo moje cykle wahają się 25 dni ostatnio a więc w niedzielę w środę(28 dc).
Tośka a więc mamy ten sam termin. Z tą różnicą, ze moje objawy jakieś takie nie takie. Dzisiaj jakoś z rana zrobiło mi sie dziwnie:baffled: otwieram lodówkę a tu mdło mi się zrobiło- ale to chyba urojone objawy:-( bo to by było za szybko.

ja już nie wiem jakie objawy mam :baffled: chyba sobie lekko wkręcam :tak: chociaż wczoraj wieczorem miałam lekkie kłucie jajnika heh ....

co mam byc to bedzie jak nie teraz to przy nastepnym cyklu !!

lopop to kiedy testujemy ???

Bu! :-p

My już po spacerku,a raczej szaleńswtach w zaspach śniegu. ;-) Zaraz muszę jeszcze jechać do miasta,bo muszę AŻ dwa zdjęcia wywołać. ;-) Trochę mnie w krzyżu kuje. :baffled: I tak myślę,czy już ten test kupować na jutro. :cool2: Plamień brak. :-D Rano tylko na papierze miałam w śluzie 2 kreski jakby krwi ( :confused: ) grubości cieńszej niż nitka... Nie wiem,co myśleć... Bo na wkładce cisza. ;-)
Moja przyjaciółka tak miała i w sumie jej okres trwał ok. 1 godzinę i po 9 miesiącach była córusia.

Lopop trzymam kciuki zeby to była fasolka

Witam Wszystkie ja właśnie zaczynam pracę wczoraj miałam wolne i byłam w kinie a dzisiaj jak znajdę chwilka to sobie Was poczytam a moze i cos napiszę!!!
Na razie sie nie nakręcam, ale to czekanie wykańcza psychicznie.
Dobry film był?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
SUZI - ja dopiero 8dc wiec jeszcze pzred polowa cyklu;-)
Nanusia - skoro @ brak a testy negat. to albo zrob bete albo do gin.... bo moze masz cos z hormonami....to sie zdarza... u mnie kilkanascie lat cykle regularne.... az nagle nie ma @ i nie ma..... zawinily hormony

Martuskaa bierzesz clo???Bo nie wiem czy nie pomieszałam:zawstydzona/y:Jak tak to jak sie czujesz ?Masz jakies skutki uboczne???

Nic konkretnego mi nie powiedział,w sumie to nic nie powiedział!!!!!!!!!
Ja tez chodze prywatnie ,ale wychodze z założenia ze i tak płacimy składki wiec dlaczego mam nie spróbowac????ale do takiego konowała to w zyciu!!!!:no:
Zapisałam sie do jeszcze jednego ale to juz w przychodni,przyjmuje tylko w piątki i ma specjal;izacje endokrynologiczną(chyba) i jest ginekologiem -położnikiem.
Pewnie! Sprobuj u tego drugiego - oby byl lepszy...
no ja mam dzisiaj 33 dc i dzis rzekomo powinnam miec ta @ tak wynikaloby z mojej rzekomej owulacji ktora zaobserwowalam bo dzis 14 dzien po niej ...
Juz to raz pisalam, ale powtorze - faza poowulacyjna wcale nie musi trwac 14 dni. U niektorych kobiet trwa 16 dni. Ale testuj - oby sie krecha podwoila:tak:

ze służba zdrowia niestety jest różnie - ja na szczęście wykupiłam sobie dodatkowe ubezpieczenie z pracy i placę 68 zł miesięcznie a lux medzie mam wszystkich specjalistów i ginekologa tez. i za żadne badanie nie musze płacić wszystko mam w pakiecie :tak:więc korzystam do bólu
A co to za ubezpieczenie? Nigdy o czyms takim nie slyszalam... To w calej Polsce funkcjonuje?

Przed chwilka sie zdenerwowalam - spotkalam kolezanke. Jest na poczatku ciazy (poprzednia stracila jakies pol roku temu), mroz minus 8 a ona bez czapki!!!:szok: Jak mozna tak o siebie nie dbac?!:wściekła/y:

Macku ja np.jak mam to ubezpieczenie to moge korzysztac na terenie całego kraju(sa wyszczegulnione przychodnie,ktore maja podpisaną umowe).I np.na badania zawsze jezdze do innych miast bo u mnie nie ma akurat tej placówki!Nawet tez myslałam oginku u nich ,ale po 1 to musiała bym sporo dojezdzac,a po 2 to nie maja główicy do usg dopochwowego:wściekła/y:

reklama
Macku ja np.jak mam to ubezpieczenie to moge korzysztac na terenie całego kraju(sa wyszczegulnione przychodnie,ktore maja podpisaną umowe).I np.na badania zawsze jezdze do innych miast bo u mnie nie ma akurat tej placówki!Nawet tez myslałam oginku u nich ,ale po 1 to musiała bym sporo dojezdzac,a po 2 to nie maja główicy do usg dopochwowego:wściekła/y:
No ale z jakiej firmy to ubezpieczenie?

Do góry