reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Pajka - a jak bralas clo to chodzilas na monitoring do gin? no wiesz, czy sa pecherzyki, czy jest owulacja? a jak dlugie mialas cykle? bo ja 31 dni i moze dlatego tak kazal mi brac? mam nadzieje ze u mnie zadziala tak jak mi podal

reklama
Pajka - a jak bralas clo to chodzilas na monitoring do gin? no wiesz, czy sa pecherzyki, czy jest owulacja? a jak dlugie mialas cykle? bo ja 31 dni i moze dlatego tak kazal mi brac? mam nadzieje ze u mnie zadziala tak jak mi podal

ja na samym początku miałam cykle 60 dniowe i lekarz zaczął od luteny wiec cykle mi sie skróciły do 30 dni i obserwował wtedy cykle to trwało 5 m-cy w miedzy czasie M musiał zrobic 5x badania chłopaków. Okazało sie, ze chłopaki są bardzo słabe i lekarz nie chce stymulowac clo wiec sie z nim rozmówiłam i brałam od 5-9 i monitoring co 2 dni - dla mnie głupota bo tylko myslałam o tym,zeby pecherzyki były potem na usg chodziłam co 3-4 dni. Po 3 cyklach nabawiłam sie torbieli a owulki nie było. Zrobiłam 2 m-ce przerwy ten lekarz mi powiedział, ze NIGDY nie zajde w naturalną ciąże i ze mam isc na in vitro wiec zmieniłam lekarza. Nowa lekarka zmieniła z 5-9 na 2-6 i efekt jest za pierwszym razem była owulka i jest fasolka.

Pajka a Tobie sie udało przez CLo czy natural:confused:

przy clo :tak: ja natulanie w ogóle nie mam owulki moze jedna na rok:szok:

hejka ledwo nadazylam czytac wszystko od poludnia co sie napisalo widze ze wiele z was chodzilo lub chodzi na monitoring jajeczek...pewnie chodzicie prywatnie a drogie to???bo jak mi sie w tym miesiacu niepojawia 2 kreski to tez bym sie skusila :sorry2: kurcze a to z ta kumpela co jedna pisala ze niechce bobo a ma to tak przewaznie jest ze jak kobieta niechce to ma nawet niewiadomo kiedy a jak chce to ni bata nieidzie to moze sobie wmowmy ze niechcemy i wtedy sie uda odrazu :-D zartuje oczywiscie i witam wieczorkiem

hej kobietki a jak robicie ze was sowaczek jest zawsze pod wypowiedzia bo ja nieumiem go wkleic raz na zawsze :(

Ostatnia edycja:
hejka ledwo nadazylam czytac wszystko od poludnia co sie napisalo widze ze wiele z was chodzilo lub chodzi na monitoring jajeczek...pewnie chodzicie prywatnie a drogie to???bo jak mi sie w tym miesiacu niepojawia 2 kreski to tez bym sie skusila :sorry2: kurcze a to z ta kumpela co jedna pisala ze niechce bobo a ma to tak przewaznie jest ze jak kobieta niechce to ma nawet niewiadomo kiedy a jak chce to ni bata nieidzie to moze sobie wmowmy ze niechcemy i wtedy sie uda odrazu :-D zartuje oczywiscie i witam wieczorkiem

zabka - witaj!
Pajka - kurde, kiepsko to u Ciebie bylo, ale torbiele juz wyleczone??? ja chyba zaraz po wzieciu tabletek pojde na kontrole zeby zobaczyc czy jest ta owu w ogole, bo jak nie to po co sie meczyc 4 cykle....
pozyjemy, zobaczymy,
a powiedz mi jeszcze czy mialas jakies skutki uboczne zazywaja clo? ile tabletek bralas? 1 czy 2 dziennie? a teraz jak Ci zmienila cykl, to bylas tez na obserwacji???
:cool: a to znaczki od mojej Wikusi - dla Was :cool2: - BEDZIE COOL laski

hej kobietki a jak robicie ze was sowaczek jest zawsze pod wypowiedzia bo ja nieumiem go wkleic raz na zawsze :(

wchodzisz w ustawienia i tam jest edytuj sygnaturę i wklejasz tam kod suwaczka i akceptujesz

zabka - witaj!
Pajka - kurde, kiepsko to u Ciebie bylo, ale torbiele juz wyleczone??? ja chyba zaraz po wzieciu tabletek pojde na kontrole zeby zobaczyc czy jest ta owu w ogole, bo jak nie to po co sie meczyc 4 cykle....
pozyjemy, zobaczymy,
a powiedz mi jeszcze czy mialas jakies skutki uboczne zazywaja clo? ile tabletek bralas? 1 czy 2 dziennie? a teraz jak Ci zmienila cykl, to bylas tez na obserwacji???
:cool: a to znaczki od mojej Wikusi - dla Was :cool2: - BEDZIE COOL laski

tak torbielki wyleczone teraz juz wszystko ok. ja brałam 1 tabl dziennie i nie miałam szkutków ubocznych oprócz sluzu bo clo go uposledza i dlatego brałam dodatkowo wiesiołka, ale tylko do owu

widze ze wiele z was chodzilo lub chodzi na monitoring jajeczek...pewnie chodzicie prywatnie a drogie to???
Ja mam wszystkie badania i monitoring w ramach NFZ - bardzo sie z tego powodu ciesze. Z tym, ze u mnie bezowocne staranka troche juz trwaja, wiec pewnie dlatego sie mna tak zajal...
I na ten monitoring chodze np do szpitala - robi mi w biegu usg miedzy cesarka a innym zabiegiem;-) A najlepsze jest to, ze kaze mi przychodzic w danym terminie i wcale o tym nie pamieta. NIe wspominajac o tym, ze nie majac mojej karty przed soba nie ma pojecia kim jestem i czemu przyszlam:-D Ale wazne, ze monitoring jest...:tak:

ja chyba zaraz po wzieciu tabletek pojde na kontrole zeby zobaczyc czy jest ta owu w ogole, bo jak nie to po co sie meczyc 4 cykle....
Nie rozumiem - to przy pierwszym cyklu z CLO od razu musi byc owulka? Tak to dziala?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
to ja musze isc na ten monitoring bo mam slabą prace jajnikow wiec musze uwazac zeby sie cos z nimi nie zrobilo zlego.... lepiej dmuchac na zimne....
tyle ze ja chodze do gin prywatnie.... na nfz musialabym czekac bardzo dlugoooooooooo, co w moim przypadku jest bez sensu....

Do góry