reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Emilchen według Twojego wykresu dziś albo jutro możesz dostać @.Bo owulacja w normalnej fazie lutealnej wystepuje po 14-15 dniach.

Pochwale sie Wam dziewczynki dziś mój 34 dc.Miesiąc bez @.
według tego, jak jest u mnie zwykle, @ miała przyjść wczoraj albo dzisiaj, jest też szansa, że jutro, ale już o wiele mniejsza - no ale jest. Ja nigdy nie miałam plamienia w czasie cyklu, tylko na początku i na końcu @, a tak to NIGDY. Więc to może być @ zobaczę czy się rozkręci - jakby była to jakoś przeżyję, gorzej je.śli to oznacza że jest fasolka a do tego jakieś komplikacje, strasznie się boję :no:

reklama
Emilchen ja juz tyle razy czytalam ze plamienia w ciazy sie zdarzaja i nie musi to oznaczac nic zlego.tyle razy slyszalam tez od znajomych ze mialy plamienia do 3 mc.Jutro pewnie okaze sie co to jest.jeszcze tylko jeden dzien!

Emilchen moja przyszla szwagoierka do 3 miesiaca miala plamienia.A tak jedna mała kropka może swiadczyć o burzy hormonalnej to nic zlego.Dziś juz nic nie pij.Położ sie spać i gdy wstaniesz chocby to była 4 nad ranem od razu rób test.Na pewno bedzie wiarygodny.

eijf ciezko to bedzie jechac 140km tylko na chwilke, zwlaszcza ze ja zaczynam prace bardzo, bardzo wczesnie, ale nic zaczniemy sie martwić jak w tym cyklu sie nie uda....

mnie sie wydawalo ze badania h.robi sie tylko po 21 dc...(?)
Eijf - masz rację - sprawdziłam dokładnie i w 21-23 dc dostałąm badanie na progesteron itp., a w 3-5 dc na estradiol, fsh, lh i prolaktynę... czyli chyba mogę iść na te badania w różnych cyklach...? Nie dopytałam lekarza - głupio zrobiłam :angry:

eijf ciezko to bedzie jechac 140km tylko na chwilke, zwlaszcza ze ja zaczynam prace bardzo, bardzo wczesnie, ale nic zaczniemy sie martwić jak w tym cyklu sie nie uda....
O jej a ja myslalam ze on naprawde daleko.Mowie to z wlasnego doswiadczenia.Kiedys przez 1,5 roku mieszkalam w jeszcze innym kraju (sasiadujacym z tym w ktorym jestem teraz).nie wiem ile km bylo ale samochodem jechalo sie ponad 2, moze 2,5 godz.mimo tego moj chloapk przyjezdzal do mnie co weekend!Czasem mnie odbieral i jechalismy do niego czyli krazyl 4 razy.czasem ja jechalam pociagiem i z przesiadkami wychodzilo 5 godz.Wiec da sie!wystarczy raz w mc na 2,3 dni.No ale skoro jeszcze jest w domu to trzeba probowac a martwic sie pozniej.

dzięki Wam dziewczyny... strasznie się rozpłakałam,bo się przestraszyłam... zobaczę, czy się rozkręci, nic już dziś nie będę robić, pić też nie i jeśli bedzie czysto to rano robię test, kurcze tylko ja często sikam w nocy a ile to trzeba spać, żeby stężenie było wystarczające?

Eijf - masz rację - sprawdziłam dokładnie i w 21-23 dc dostałąm badanie na progesteron itp., a w 3-5 dc na estradiol, fsh, lh i prolaktynę... czyli chyba mogę iść na te badania w różnych cyklach...? Nie dopytałam lekarza - głupio zrobiłam :angry:
ja tego nie wiem.sama ide do lekarza za jednym razem,tylko dlatego ze w pl jestem i to do dwoch roznych bo jedna na wakacjach.no i zrobie co tylko moga zrobic.usg,badania na hormony.pojecia nie wiem co beda robic ale niech cos robia:)

ewcia- badaia nalezy robic w 1 cyklu. i faze lutea. mozna przedluzyc luteinka :) wiec sie nie stresuj.tak jak napisala eijf badanie na pozio progesteronu robi sie miedzy 21-23 dc.
Ehhh no to zrobię wszystko w jednym cyklu... Szkoda, bo teraz za kilka dni zaczyna mi się okres, później wyjeżdżam na dwa tygodnie, i później dopiero nadejdzie cykl, w którym będę robić badania - a dopiero po tym cyklu udam się do lekarza z wynikami - czyli dwa miechy czekania jak nic...

reklama
dzięki Wam dziewczyny... strasznie się rozpłakałam,bo się przestraszyłam... zobaczę, czy się rozkręci, nic już dziś nie będę robić, pić też nie i jeśli bedzie czysto to rano robię test, kurcze tylko ja często sikam w nocy a ile to trzeba spać, żeby stężenie było wystarczające?
emilchen to wlasnie ty nas trzymalas w pionie swoimi rzetelnymi odpowiedziami.Mozesz jeszcze pic.Naprawde niewiel juz trzeba skoro to 14dc.powinien wyjsc.taki bobo np ma czulosc 10 mIU a czasem kobiety nie bedac w ciazy maja takie stezenie.(to limit).ciaza zaczyna sie od 10 i ten hormon bardzo szybko rosnie.
poczekaj spokojnie.
a tak z ciekawosci gdyby okazalo sie ze to niestety @ to jak liczyc dni cyklu.Od tego pojedynczego plamienia nawet gdyby pozniej czystko czy od kolejnego dnia gdy cos sie rozkreca?

Do góry