reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

zgadzam sie z mazia i pamietam ze sma czytalam to na suwaczku kiedy mialam to plamienie.to moze byc jedno albo drugie.jesli strasznie cie to meczy to prosze zrob test.powinien cos wykazac.jak nie to powtorzysz jesli @ nie przyjdzie a moze od razu wyjda dwie krechy i bedziesz miala spokoj.

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, czy na badania hormonalne (FSH itp.), które mam wyznaczone na 1) ok. 3 dnia cyklu 2) 21-23 dzień cyklu muszę iść w tym samym cyklu??
Czy wyjdą OK jeśli teraz pójdę na numer 2), a w następnym cykly na nr 1)??
Jeśli tak nie zrobię, to dopiero we wrześniu będę mogła zrobić badanka w jednym cyklu... :no: :no:Strasznie długo...
A niestety wszystko wskazuje na to, że może moje kłopoty z zajściem w ciążę są związane z za krótką fazą lutealną :frown:
W związku z tą krótką fazą lutealną mam do Was kolejne pytanko: czy wiecie może, czy zawsze da się ją wydłużyć lekami, witaminami itp., czy może czasem pozostaje krótka? :frown:
Dzięki z góry za odpowiedź, mam dziś niezłego doła...

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, czy na badania hormonalne (FSH itp.), które mam wyznaczone na 1) ok. 3 dnia cyklu 2) 21-23 dzień cyklu muszę iść w tym samym cyklu??
Czy wyjdą OK jeśli teraz pójdę na numer 2), a w następnym cykly na nr 1)??
Jeśli tak nie zrobię, to dopiero we wrześniu będę mogła zrobić badanka w jednym cyklu... :no: :no:Strasznie długo...
A niestety wszystko wskazuje na to, że może moje kłopoty z zajściem w ciążę są związane z za krótką fazą lutealną :frown:
W związku z tą krótką fazą lutealną mam do Was kolejne pytanko: czy wiecie może, czy zawsze da się ją wydłużyć lekami, witaminami itp., czy może czasem pozostaje krótka? :frown:
Dzięki z góry za odpowiedź, mam dziś niezłego doła...
mnie sie wydawalo ze badania h.robi sie tylko po 21 dc...(?) sama sie na nie zdecydowalam i mam nadzieje ze bedzie ok.teraz mialam tylko 12 dni,wczesniej 13.niektore zestawy dla starajacych sie (dzis kupilam) niby pomagaja regulowac cykl.

boję się, że nawet jeśli jest fasolka to test teraz mi nie wyjdzie, poczekam do jutra i jutro rano zrobię, jeśli to plamienie się nie rozkręci... jeśli wyjdą dwie kreski to od razu idę do lekarza się zapytać, czy mogę brać nospę albo coś innego, bo ja mam straszne skurczowe bóle tego podbrzusza :-( dziewczyny tak się boję, boję się, że się udało ale te skurcze coś złego wywołają :-( bo muszę bardzo uważać, oszczędzać się, nie mogę nic robić wysiłkowego (nawet najprostszych rzeczy) bo od razu brzuch boli i się napina... ja tak nigdy nie miałam w czasie @...

Ewcia niestety nie odpowiem Ci na pytania dotyczące badan.A co do fazy to raczej zawsze sie ją da uregulować.Jestem tego nawet pewna.A ile trwa Twoja faza lutealna.

Emilchen według Twojego wykresu dziś albo jutro możesz dostać @.Bo owulacja w normalnej fazie lutealnej wystepuje po 14-15 dniach.

Pochwale sie Wam dziewczynki dziś mój 34 dc.Miesiąc bez @.

Emilchen no to rzeczywiscie nieciekawie.A nospe mozesz brac w ciąży:)!! ona jest przeciw skurczom macicy.Mnie brzuch na szczescie nie boli .Czasami troszkę ale nie tak abym tabletki musiała brać. mam nadzieje ze moja fasolka sie dobrze rozwija.Dziś nawet przytulalam sie z moim i nic sie nie działo,nie bolało.Jedyne co to moj R powiedział ze tam strasznie gorąco.Mówił mi to juz przed spodziewana i to byl tej jeden z objawów.

Ostatnia edycja:
to badania na TSH trzeba robić w danym dniu cyklu??? ja chyba jestem 10 lat za murzynami , bo nie wiedziałam:-( a robiłam ponad miesiac temu...

boję się, że nawet jeśli jest fasolka to test teraz mi nie wyjdzie, poczekam do jutra i jutro rano zrobię, jeśli to plamienie się nie rozkręci... jeśli wyjdą dwie kreski to od razu idę do lekarza się zapytać, czy mogę brać nospę albo coś innego, bo ja mam straszne skurczowe bóle tego podbrzusza :-( dziewczyny tak się boję, boję się, że się udało ale te skurcze coś złego wywołają :-( bo muszę bardzo uważać, oszczędzać się, nie mogę nic robić wysiłkowego (nawet najprostszych rzeczy) bo od razu brzuch boli i się napina... ja tak nigdy nie miałam w czasie @...
to rzeczywiscie poloz sie ,sprobuj odpoczac i wytrzymaj do jutra.ja w tym cyklu tez jakis kosmiczny ten okres mam.Wlasciwie od soboty chyba nie moglam chodzic prosto tak mnie klulo i bolalo a ze nigdy tak nie mialam to myslalam ze to fasolka.naprawde tak w to wierzylam(i byc moze tak nawet bylo...kto wie.choc z drugiej strony jakis test by wyszedl).teraz tez mam taki bol.od kiedy ty sie w ogole starasz(przepraszam ale czasem trudno mi zapamietac kto ile)?bralas wczesniej moze tabletki anty?

a mnie dzis przyszła @ :-( brzuch mnie tak w pracy bolał, ze nie miałam siły nic zrobic. Martwie sie, bo to nasza ostatnia szansa, pod koniec sierpnia mąż wyjeżdza do pracy na stałe i bedziemy sie widziec raz na tydzień, i jak tu zajść w ciąże?:-(

ewcia- badaia nalezy robic w 1 cyklu. i faze lutea. mozna przedluzyc luteinka :) wiec sie nie stresuj.tak jak napisala eijf badanie na pozio progesteronu robi sie miedzy 21-23 dc.

emilchen- a masz test moze w domu? jak to fasolka i masz plamienie to powinnas dostac duphaston (jest to progesteron) i on pomaga utrzymac sie fasolce

reklama
a mnie dzis przyszła @ :-( brzuch mnie tak w pracy bolał, ze nie miałam siły nic zrobic. Martwie sie, bo to nasza ostatnia szansa, pod koniec sierpnia mąż wyjeżdza do pracy na stałe i bedziemy sie widziec raz na tydzień, i jak tu zajść w ciąże?:-(
Witaj w klubie...Mnie tez okropnie boli i dlatego nie poszlam do pracy.nie mialam na to sil fizycznych ani psychicznych.myslalam ze nie bede plakac ale sie pomylilam.Rzeczywiscie trudno bedzie skoro maz wyjezdza ale moze zaplanujecie jakies spotkania chocby tylko w dni kiedy owulacja?

Do góry