reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

aguś a może to nawet jest dobry pomysł, żeby sobie odpuścić... Jedną pociechę już masz a jak podejdziesz do tego na luzie to druga sama się pojawi znienacka :tak: u mnie trochę trudniej z odpuszczeniem, bo nie mamy jeszcze dzieci...pewnie to zależy od perspektywy i sytuacji ale dla mnie w tej chwili nawet jedno dziecko to byłoby błogosławieństwo, nie wyobrażam sobie w ogóle nie mieć dzieci :no: a w głębi czai się lęk, że moze coś jest z nami nie tak... faktycznie lepiej wszystko posprawdzać u lekarza, może jakaś drobna przyczyna powoduje, że nie można zajść w ciążę od razu.
za kazdym razem niemal,jak cos napiszesz,to moge sie pod tym podpisac.ja tez nie chce zyc bez dzieci,nie pociaga mnie robienie kariery (zawsze to mowilam);pociagaja mnie prostsze rzeczy w zyciu.Rowniez boje sie ze cos jest nie tak.Dlatego dzis mam nadzieje umowic sie z lekarzem(znow kolejne koszty.ta ciaza niezle mnie kosztuje a nawet jeszcze jej nie ma).Mam nadzieje ze to nic powaznego i ze szybko da sie cos skorygowac
aha i troche pociesza mnie fakt ze mam znajome ktorym udalo sie po pol roku,po 10 mc.nie byly chore po rpostu tyle im zajelo.(ale nie wiem oczywicie na ile prowadzily te swoje obserwacje)

reklama
Od razu mowie.@ przyszla:wściekła/y::angry::sad:.Wczoraj nastapilo to tego sie obawialm;temperatura wieczorem spadla drastycznie w dol.mimo tego nie spodziewalam sie @ juz dzis a dopiero w srode...plusem tego ze jest dzisiaj to to ze nie bede zyla dzien dluzej z daremnymi nadziejami i ze szybciej zaczal mi sie cykl;akurat zmieszcze sie ze staraniami (mam nadzieje) przed wyjazdem w te "papierowe sciany"...jesli w ogole moge mowic o plusach...myslalam ze nie bede plakac ale i tak rycze.Z bolu fizycznego bo dawno mnie tak brzuch nie bolal i z psychicznego ze po raz kolejny sie nie udalo.Tak bylam optymistycznie nastawiona!Tyle klucia brzucha na nic.Juz niczemu nie moge wierzyc!Nie poszlam dzis do pracy bo nie bylabym w stanie tam byc.Mam dola i brzuch mi rozrywa(na szczescie znalazlam ostatnia nospe).Chce juz wakacje!Zaraz tez lapie za telefon i umawiam sie z moim lekarze w PL.jest mi strasznie,strasznie przykro!No i gdzie ja mam teraz pisac?
p.s.zielona mowilam ze nie bedziesz sama

Eijf przytulam mocno :)))

ale tu dzisiaj pustki...mazia, żyjesz jeszczem czy z wrażenia upadłąś i nie wstajesz???jak tam pierwsza noc z nową myślą??MAZIA, MARLENKA!!!!
no wlasnie:)ja w domu zostalam,nastawilam sie na czytanie a tu nic.komputer non stop wlaczony.Marze o moich wakacjach.Pomyslalam sobie ze jak uda mi sie umowic do ginekologa to byc moze zalapie sie na kolejna wizyte przed wyjazdem z pl by zrobic badanie krwi.Wtedy nie musialabym tak tych testow robic i wiedzialabym szybciej.Od kiedy po zaplodnieniu mozna robic takie badanie?
pozniej skocze po wiesiolek i zamowie testy owulacyjne przez internet.jak najprostsze i przy tym najtansze.one w sumie wszystkie sa takie same tylko obudowa sie zmienia.To samo z testami ciazowymi(co mnie podkusilo by jeszcze wczoraj kupic).mialam ostatnio jakis prosty i z clear blue.jak sie je otworzy to papierek taki sam i dokladnie to samo pokazuja a cena znacznie rozna

nie smuć się kochana, może teraz nam się uda.a już jestem mamą majową i to bardzo fajny miesiąć na baby:)Rozchmurz się słońce i nie smutaj:)Nowy cykl zaczęłyśmy praktycznie razem- ja wczoraj, ty dzisiaj...będzie dobrze, zobaczysz...:-)wejdź sobie na stronę BabyRadio.pl Pierwsze Radio Dzieci - Strona główna i posłuchaj piosenek z dzieciństwa:-)oże to cię rozchmurzy

U mnie @ powinna przylezc jutro najpozniej w czwartek wiec nie zapominajcie o mnie:-):-)

A co do kariery to ja tez sie jakos nie skupiam na niej szczegolnie, wyjechalam do Uk zaraz po maturze, zrobilam tu rok Collegu, jezyk doslownie wchlonelam wiec teraz niezle sobie radze po angielsku udalo mi sie zdobyc fajna, w miare ambitna prace, niby by sie zdalo jeszcze jakas szkole zrobic, ale teraz zdecydowalismy sie dzidziusia zrobic wiec moze pozniej ze tak powiem :-D juz jakis czas temu obudzil sie we mnie taki ogromny instynkt macierzynski, ale mialam nie zaciekawa prace wiec nawet nic nie mowialm o tym, tylko z zazdroscia patrzylam na mamy z takimi maluchami malymi, gdzies w pazdzierniku zeszlego roku poszlam na zywiol, walnelam ta moja daremna praca, troche sie tulalam tu i tam, ale w miare szybko udalo mi sie znalezc obecna i jestem bardzo zadowlona ze poszlam na calosc, inaczej pewnie bym sie niegdy z tamtad nie ruszyla no wiec teraz stwierdzilismy ze milo by bylo sobie potomka sprawic, a co do slubu bo tez wczorak sie rozmowa nawiazala na ten temat to mi sie nie spieszy, podobnie jak Eijf mysle, moj chlopak bardzo by chcial wiem o tym, ale chcialabym najpierw w ciaze zajsc, a na slub zawsze bedzie czas, wiem ze kiedys na pewno sie pobierzemy, ale jeszcze nie w tym momencie i tez chcialabym slub na jakiejsc cieplej wyspie kilka osob tylko najlepiej boso na plazy albo tylko we wdoje z palma za swiadka :-):-) ehhh ale sie rozpisalam z rana :))))

Czesc dziewczynki

Mialam dac znac wczoraj jak test ale jakos zalatana bylam.
Otoz sa II kreseczki dziewczynki. Do tych wszystkich ktore w plamieniach widza juz zmarnowana szanse - ja w tym cyklu od 21 do 28 dc mniejw iecej mialam lekkie brazowawe plamienia ( co tez mnie troche zdolowalo) ale z dniem @ pzreszlo. Oprocz tego z innych objawow to takie pobolewanie lekkie w podbrzuszu i zcasem jajniki sie odezwaly tez mniej wiecej od 21 dc , piersi sie powiekszyly ale nie boaly nic a nic (a w innych cyklach przez kilka dni od owulacji bolaly mnie sutki) dopiero zaczely bolec od 30 dc ale na razie lekko. Mdlosci sie u mnie pojawily na 1 dzien przed @ spodziewana czyliw 27 i wtedy tez zaczelam sikac w nocy po 5-6 razy (ja zwykle wstawalam przynajmniej raz do kibelka w nocy), no i glod, co 2 godziny musze jesc bo mnie ssie w zoladku tez ise zaczelo ok 21dc, no i ta szyjka od owulki zostala caly zcas w gorze . To chyba na tyle.

3mam za Was wszystkie kciuki

Aha i fluidki po wlosku ( bo moja klawiatura jakas dziwna i nie mam odpowiedniego znaczka, wiec wymyslam inny) ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

No do d...ten dzien taki mam.pelan nadzieji zadzwonilam do swojego lekarza w pl by umowic sie na wizyte a ona akurat w momencie kiedy ja wyjezdzam jest na wakacjach:( znow bede plakac.Akurat do niej zawsze chodzilam,nikogo innego nie znam ale nie pozostalo mi nic innego jak isc do jakiejs innej.Bo ta mi powiedziala ze najlepiej ogladac cos na usg ok 10 sierpnia by zobaczyc co sie dzieje w jajnikach.Ja do pl wyjezdzam chyba 11 czy 12 wiec moze to tez mialoby sens, ale co z tego jak jej nie ma...Do niej i tak pojde ale po 20 jeszcze.tak sie pokazac i moze cos tam wypatrzy.Ide probowac dalej.

Czesc dziewczynki

Mialam dac znac wczoraj jak test ale jakos zalatana bylam.
Otoz sa II kreseczki dziewczynki. Do tych wszystkich ktore w plamieniach widza juz zmarnowana szanse - ja w tym cyklu od 21 do 28 dc mniejw iecej mialam lekkie brazowawe plamienia ( co tez mnie troche zdolowalo) ale z dniem @ pzreszlo. Oprocz tego z innych objawow to takie pobolewanie lekkie w podbrzuszu i zcasem jajniki sie odezwaly tez mniej wiecej od 21 dc , piersi sie powiekszyly ale nie boaly nic a nic (a w innych cyklach przez kilka dni od owulacji bolaly mnie sutki) dopiero zaczely bolec od 30 dc ale na razie lekko. Mdlosci sie u mnie pojawily na 1 dzien przed @ spodziewana czyliw 27 i wtedy tez zaczelam sikac w nocy po 5-6 razy (ja zwykle wstawalam przynajmniej raz do kibelka w nocy), no i glod, co 2 godziny musze jesc bo mnie ssie w zoladku tez ise zaczelo ok 21dc, no i ta szyjka od owulki zostala caly zcas w gorze . To chyba na tyle.

3mam za Was wszystkie kciuki

Makaronka no to GRATULACJE:-):-) super :-) dzieki za fluidki pierwsza lapie:-p

reklama
makaronka gratulacje:)
A ja sie czuję nijak... Nie czuję sie jak na @ ani jak na fasolke... Troche mnie w krzyżu boli. A jakiś czas temu poczułam lekki głód...koleżanka przyniosła takie pyszne kruche ciacha z polewą czekoladową noi skusiłam sie na jedno... No i teraz mnie mdli po zjedzeniu tego ciastka:(

Do góry