reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

makaronka ogromne gratulacje:-D, coś czuję, że faolek nam się tu posypie wiecej, niż przypuszczałam...strasznie wam zazdroszczę..ja teraz do samj owulki mam dwa tygodnie, a potem jeszcze czekanie....hm..to niesprawiedliwe, że wszystkie nie możemy zajść jak chcemy..:-(

reklama
czy wie ktoras cos o badaniach krwi ktore robi sie by wykryc ciaze.o te ktore wychodza wczesniej niz testy?pojecia o tym nie mam ale wiem ze cos takiego sie robi.Ta moja jedna ginekolog troche mnie zmyla "bo po co?", a ja bede w pl akurat pod koniec cyklu wiec chcialabym to moc zrobic i poza tym i tak mam sie umowic z inna bo ta na waakcjach.Do "mojej" ide tylko badania hormonalne robic.napiszcie czy cos wiecie i kiedy to mozna robic?

chodzi ci o jedno z dwóch badań: hcg, albo podjednostę beta-hcg..oba można zrobić ok.,10 dni po owulacji i powinny już wykazać ciążę...

jak ja się cieszę, że jadę do tych tesciów nad morze- tydzień zleci, jak z bicza- a to tydzień właśnie przd owulką...potem powrót,wzmożone staranka i odliczanie:-)najlepsze jest to, że Mateusza też "zmajstrowaliśmy" u teściow:tak::tak::-D

chodzi ci o jedno z dwóch badań: hcg, albo podjednostę beta-hcg..oba można zrobić ok.,10 dni po owulacji i powinny już wykazać ciążę...
tak o to mi chodzilo.To akurat chyba zmiescilabym sie na to w czasie jesli owulacja bedzie na czas:)Bo jade do pl na niecale 2 tyg i akurat w okolicach wyjazdu(jeszcze nie wiem kiedy wracam) to wlasnie ok 10 dpo.Wtedy na pewno chcialbym to zrobic.Gdzie to sie robi?nie wiem dlaczego ta jedna nie chciala mi na ten temat nic powiedziec tylko pytala "po co" i ze lepiej zaczekac na spozniona @.no ale ja znam siebie i chce wiedziec jak najszybciej jesli sie da.inaczej tylko testy bede robila.No a 10 dpo to rzeczyiwscie powinno wyjsc z krwi skoro testy wychodza niektorym.
Zielona ja jestem w tej samej sytuacji co ty.na dodatek nigdy nie bylam w ciazy wiec nawet nie wiem czy moge:( Tez czytam o fasolkach lub wypowiedzi dziewczyn ktorym moglo sie udac i akurat dzis czytam to juz inaczej niz wczoraj.punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia czy jak to tam bylo.mnie jest dzis bardzo przykro,ale powinno sie moze poprawic kiedy znow pojawia sie dni plodne.

jak ja się cieszę, że jadę do tych tesciów nad morze- tydzień zleci, jak z bicza- a to tydzień właśnie przd owulką...potem powrót,wzmożone staranka i odliczanie:-)najlepsze jest to, że Mateusza też "zmajstrowaliśmy" u teściow:tak::tak::-D
ja tez wyjezdzam w okolicach owulacji.wlasciwie nieco po niej (mam nadzieje)ale tez sie ciesze ze gdzies sie wyrwe i bede miala "pod reka" ginekologow na zawolanie

Ja słyszałam, ze beta hcg wychodzi już nawet 7 DPO. W poznaniu takie badanie kosztuje ok. 25zł. Nie wiem jak to jest w innych miastach. A Ty eijf z jakiego miasta w Polsce pochodzisz?

mój mały zasnął- wymęczyłam go na placu zabaw, ja mam dyżurek od 16-20, jutro i pojutrze wolne, w piątek znowu dyżurek 4 godzinki po południu, a z soboty na niedzielę dyżur nocny (blllllleeeeeee)..w pn. wyjeżdzamy....HURA!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry