reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Agutka spokojnie:) żołnierzyki na pewno tam jeszcze działają mowie ci:) jest szansa i nie bój. A dzis postarajcie sie jeszcze poprawić!:tak::cool2:

Dziewczyny doradzcie wy mi kiedy zacząć bo ja stoję w miejscu hehe
mąż sie do mnie ślini i mnie podszczypuje a ja NIE! czkemy jeszcze:rofl2:
ale chyba do niedzieli wytrzymamy najdłuzej... :zawstydzona/y::-D

pozdrówki

Dobrze by było gdybyście sie dziś poprzytulali, bo trzeba zrzucić przeterminowane chłopaki, a potem odczekać w dopiero w 12-13dc. znów sie poprzytulać!

A jeśli chodzi o długość twojej fazy lutealnej to trochę krótka, powinnaś brać luteinę po owulacji. Moze jednak warto sie wybrać na monitoring!

jak sie zdecyduję to pojde najwczesniej w pn pewnie a to bedzie moj 11d.c.

11dc. to super dzień na rozpoczęcie monitorowania cyklu - tak właśnie sie zaczyna!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A jeśli chodzi o długość twojej fazy lutealnej to trochę krótka, powinnaś brać luteinę po owulacji. Moze jednak warto sie wybrać na monitoring!
A jak dluga ona ma te faze? Ja mialam ostatnio tylko jakies 10-11 dni. I byla krotsza niz w cyklu poprzednim. Tez chyba troche krotka nie?

Agutka spokojnie:) żołnierzyki na pewno tam jeszcze działają mowie ci:) jest szansa i nie bój. A dzis postarajcie sie jeszcze poprawić!:tak::cool2:

Dziewczyny doradzcie wy mi kiedy zacząć bo ja stoję w miejscu hehe
mąż sie do mnie ślini i mnie podszczypuje a ja NIE! czkemy jeszcze:rofl2:
ale chyba do niedzieli wytrzymamy najdłuzej... :zawstydzona/y::-D

pozdrówki

Może lepiej teraz podziałajcie, potem dwa dni przerwy i ostro w terminie owu?

Ja z moim m. jadę na spontan - on kategorycznie nie chce "wariactwa" typu mierzenie tempki, testy owu... jak nam się nie uda to będę miała podstawę żeby powiedzieć mu że to nie szaleństwo :tak:;-);-) chociaż on jest pewnie, że uda nam się teraz bo jak sam mówi "tak się stara że nie może być inaczej":eek:

ostatni raz u nas przytulanki byłu w pn rano, myślę że aż tak stare plemniczki nie są. :sorry: pozatym nie mam narazie chcicy na przytulanki...:zawstydzona/y:

pojde do ginekologa w pn powiem mu o tej mojej fazie lutealnej i niech mi doradzi coś. :tak:

ja z moich własnych obserwacji wiem, że mam dwa różnie trwające cykle, które na przemian po sobie następują... jeden 28-29 dni drugi 30-31 zależy to pewnie od pracy jajników.... w związku z tym pewnie też (ale nie wiem bo nie mierzę tempki) mam różnie trwające fazy... ten cykl powinien być dłuższy to może jak raz mi się uda :-p

A ja gdzies czytalam, ze 10-16. A czy na podstawie badan hormonow lekarz stwierdzi, ze z faza poowu moze byc cos nie tak?

Tak sprawdza sie progesteron w 7-8dpo. i wtedy widać jak to wygląda!

ostatni raz u nas przytulanki byłu w pn rano, myślę że aż tak stare plemniczki nie są. :sorry: pozatym nie mam narazie chcicy na przytulanki...:zawstydzona/y:

pojde do ginekologa w pn powiem mu o tej mojej fazie lutealnej i niech mi doradzi coś. :tak:

Jeżeli chodzi o jakość chłopaków to najlepiej jest by nie robić dłuższych przerw, dlatego maksymalnie co 5 dni powinien być zrzut!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Najprostszy sposób to obserwacja długości fazy lutealnej. Jeśli faza ta trwa nie więcej niż 8-10 dni to najprawdopodobniej miewasz problemy z progesteronem, który odpowiada za przygotowanie endometrium do zagnieżdżenia zarodka. Warto też zrobić dwukrotne badanie krwi na poziom progesteronu właśnie w drugiej połowie cyklu (fazie lutealnej) w odstępie około 3 dni pomiędzy badaniami (koszt badania to 2*20zł). Ono wyraźnie pokaże, czy istnieją problemy z progesteronem, czyli z endometrium.

dzieki za info Aga:) czyli dobrze byłoby dziś zrobić ten zrzut :sorry::-p ah no jak to ma mi pomoc to chyba sie skusze i dziś męża zgwałce albo on mnie predzej:rofl2:

Do góry