reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Agutka spokojnie:) żołnierzyki na pewno tam jeszcze działają mowie ci:) jest szansa i nie bój. A dzis postarajcie sie jeszcze poprawić!:tak::cool2:

Dziewczyny doradzcie wy mi kiedy zacząć bo ja stoję w miejscu hehe
mąż sie do mnie ślini i mnie podszczypuje a ja NIE! czkemy jeszcze:rofl2:
ale chyba do niedzieli wytrzymamy najdłuzej... :zawstydzona/y::-D

pozdrówki

Dobrze by było gdybyście sie dziś poprzytulali, bo trzeba zrzucić przeterminowane chłopaki, a potem odczekać w dopiero w 12-13dc. znów sie poprzytulać!

A jeśli chodzi o długość twojej fazy lutealnej to trochę krótka, powinnaś brać luteinę po owulacji. Moze jednak warto sie wybrać na monitoring!

jak sie zdecyduję to pojde najwczesniej w pn pewnie a to bedzie moj 11d.c.

11dc. to super dzień na rozpoczęcie monitorowania cyklu - tak właśnie sie zaczyna!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A jeśli chodzi o długość twojej fazy lutealnej to trochę krótka, powinnaś brać luteinę po owulacji. Moze jednak warto sie wybrać na monitoring!
A jak dluga ona ma te faze? Ja mialam ostatnio tylko jakies 10-11 dni. I byla krotsza niz w cyklu poprzednim. Tez chyba troche krotka nie?

Agutka spokojnie:) żołnierzyki na pewno tam jeszcze działają mowie ci:) jest szansa i nie bój. A dzis postarajcie sie jeszcze poprawić!:tak::cool2:

Dziewczyny doradzcie wy mi kiedy zacząć bo ja stoję w miejscu hehe
mąż sie do mnie ślini i mnie podszczypuje a ja NIE! czkemy jeszcze:rofl2:
ale chyba do niedzieli wytrzymamy najdłuzej... :zawstydzona/y::-D

pozdrówki

Może lepiej teraz podziałajcie, potem dwa dni przerwy i ostro w terminie owu?

Ja z moim m. jadę na spontan - on kategorycznie nie chce "wariactwa" typu mierzenie tempki, testy owu... jak nam się nie uda to będę miała podstawę żeby powiedzieć mu że to nie szaleństwo :tak:;-);-) chociaż on jest pewnie, że uda nam się teraz bo jak sam mówi "tak się stara że nie może być inaczej":eek:

ostatni raz u nas przytulanki byłu w pn rano, myślę że aż tak stare plemniczki nie są. :sorry: pozatym nie mam narazie chcicy na przytulanki...:zawstydzona/y:

pojde do ginekologa w pn powiem mu o tej mojej fazie lutealnej i niech mi doradzi coś. :tak:

ja z moich własnych obserwacji wiem, że mam dwa różnie trwające cykle, które na przemian po sobie następują... jeden 28-29 dni drugi 30-31 zależy to pewnie od pracy jajników.... w związku z tym pewnie też (ale nie wiem bo nie mierzę tempki) mam różnie trwające fazy... ten cykl powinien być dłuższy to może jak raz mi się uda :-p

A ja gdzies czytalam, ze 10-16. A czy na podstawie badan hormonow lekarz stwierdzi, ze z faza poowu moze byc cos nie tak?

Tak sprawdza sie progesteron w 7-8dpo. i wtedy widać jak to wygląda!

ostatni raz u nas przytulanki byłu w pn rano, myślę że aż tak stare plemniczki nie są. :sorry: pozatym nie mam narazie chcicy na przytulanki...:zawstydzona/y:

pojde do ginekologa w pn powiem mu o tej mojej fazie lutealnej i niech mi doradzi coś. :tak:

Jeżeli chodzi o jakość chłopaków to najlepiej jest by nie robić dłuższych przerw, dlatego maksymalnie co 5 dni powinien być zrzut!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Najprostszy sposób to obserwacja długości fazy lutealnej. Jeśli faza ta trwa nie więcej niż 8-10 dni to najprawdopodobniej miewasz problemy z progesteronem, który odpowiada za przygotowanie endometrium do zagnieżdżenia zarodka. Warto też zrobić dwukrotne badanie krwi na poziom progesteronu właśnie w drugiej połowie cyklu (fazie lutealnej) w odstępie około 3 dni pomiędzy badaniami (koszt badania to 2*20zł). Ono wyraźnie pokaże, czy istnieją problemy z progesteronem, czyli z endometrium.

dzieki za info Aga:) czyli dobrze byłoby dziś zrobić ten zrzut :sorry::-p ah no jak to ma mi pomoc to chyba sie skusze i dziś męża zgwałce albo on mnie predzej:rofl2:

Do góry