reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam serdecznie,
Czytam o kontroli szyjki i staram się to wszystko zaobserwować u siebie w trakcie cyklu. A jak zachowuje się szyjka na początku ciąży?Gdzie się znajduje i jaka wogóle ma być?
U mnie jutro kontrola, ale niestety cienko to widzę, tempka nie za wysoka...
ticker.php
Teoretycznie w ciąży powinna być taka jak przed @ dlatego lekarze nigdy na samym początku dopoki nie zobaczą fasolki nie są w stanie stwierdzic, czy macica przygotowuje sie do @, czy jest ciąża.

Mialam niedawno to badanie. Nawet sie zdziwilam, bo bardzo sie balam, a w sumie bolalo tylko jak zakladali ten wziernik (nie wiem czy tak to sie nazywa). Ale podejrzewam, ze dali mi znieczulenie, bo po jakis 2 godz zaczelo mnie cos pobolewac i tak bylo do konca dnia.

Slyszalam, ze to badanie boli jak ktos ma niedrozne jajowody. Lekarz mi powiedzial przed HSG ze jesli w trakcie cos mnie zaboli to zaczac oddychac gleboko, starac sie zrelaksowac to wtedy mniej boli.
Zycze powodzenia!

Podobno własnie przy niedrożnych jajowodach boli, bo muszą zrosty zniszczyć.

reklama
Ja robiłam LH i FSH + progesteron+prolaktyna+estradiol robiłam w 4 dc potem progesteron+prolaktyna w 12 dc a potem znowu testosteron, progesteron+prolaktyna w 19 dc.Nie wiem jak Tobie lekarz zlecił badania, ale wiem, ze wszystkich nie ma sensu na raz robic, bo mogą byc zafałszowane wyniki.
Jedynie monitoring Ci powie czy cykle masz owulacyjne czy nie. Ja miałam monitorowanych 5 cykli i ani jeden nie był z owulacją:-(

:szok: mnóstwo badań :szok: ja mam się zgłosić w 20 dc i cos on wspominał, że sprawdzimy czy progesteron w normie :tak: usg pewnie też mi odrazu zrobi :sorry: ja tam trzymam kciuki i sobie wmawiam, że jest owulacja :tak: i oby była :eek:

:szok: mnóstwo badań :szok: ja mam się zgłosić w 20 dc i cos on wspominał, że sprawdzimy czy progesteron w normie :tak: usg pewnie też mi odrazu zrobi :sorry: ja tam trzymam kciuki i sobie wmawiam, że jest owulacja :tak: i oby była :eek:

a to pewnie chce tylko progesteron sprawdzic. Ale porozmawiaj z nim o reszcie badań:tak: u mnie np progesrteron mam w normie, a owulki brak:-( i lekarze nie wiedzieli jak to jest mozliwe, zeby wszystkie badania miec ok a jednak nic nie działa:-(ale to powinnas tez po wykresie widziec, ze nie ma skoku tempki + 3 wyzsze tempki. Ale ja miałam nawet tak, ze skok był i wysoka tempka a pecherzyk nie pękł

Pozatym witam wszystkie kobietki :-) Zaczął się weekend :-D Życzę spokojnych @ (dla tych, które już mają), II kreseczek na testach i owocnych staranek :tak::tak::tak: Ja tam jestem śpioch i dopiero wstałam :-):-):-)

a to pewnie chce tylko progesteron sprawdzic. Ale porozmawiaj z nim o reszcie badań:tak: u mnie np progesrteron mam w normie, a owulki brak:-( i lekarze nie wiedzieli jak to jest mozliwe, zeby wszystkie badania miec ok a jednak nic nie działa:-(ale to powinnas tez po wykresie widziec, ze nie ma skoku tempki + 3 wyzsze tempki. Ale ja miałam nawet tak, ze skok był i wysoka tempka a pecherzyk nie pękł

Jak po temp to w takim razie wyjdzie coś na wykresie. Pierwszy raz mierzę także się zobaczy co będzie. Zresztą wykres wezmę ze sobą do kontroli (jakiby on nie był) :tak:

Jak po temp to w takim razie wyjdzie coś na wykresie. Pierwszy raz mierzę także się zobaczy co będzie. Zresztą wykres wezmę ze sobą do kontroli (jakiby on nie był) :tak:

jak masz fajnego lekarza to wezsmie go pod uwagę. Ja miałam tak, ze mierzyłam tempkę przez 5 miesięcy i wszystkie wykresy miałam bez skokow. Chodziłam do lekarzy i każdy to olewał. Tylko jeden byl zainteresowany i do dnia dzisiejszego mu za to dziękuję, bo wynalazł chorobę, ale potem zaczął się robic łasy na kase wiec odeszłam od niego

jak masz fajnego lekarza to wezsmie go pod uwagę. Ja miałam tak, ze mierzyłam tempkę przez 5 miesięcy i wszystkie wykresy miałam bez skokow. Chodziłam do lekarzy i każdy to olewał. Tylko jeden byl zainteresowany i do dnia dzisiejszego mu za to dziękuję, bo wynalazł chorobę, ale potem zaczął się robic łasy na kase wiec odeszłam od niego

Ja właśnie dopiero 3 razy byłam u tego nowego i już mi badania chce robić. Nie pytał ile się staramy tylko na podstawie tego, że cykle mi skaczą i że dzidzia ma być pierwsza, sam zdecydował...:-p Na razie jestem zadowolona (szczególnie, że przyjmuje na NFZ) :tak:

Ja właśnie dopiero 3 razy byłam u tego nowego i już mi badania chce robić. Nie pytał ile się staramy tylko na podstawie tego, że cykle mi skaczą i że dzidzia ma być pierwsza, sam zdecydował...:-p Na razie jestem zadowolona (szczególnie, że przyjmuje na NFZ) :tak:

to oby tak dalej:tak: trzymam kciuki, zeby lekarz był OK.

reklama
Do góry