reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam cieplutko,ale bezhumorowo. :-(

@ miała przyjść w środę. Nie przyszła. Nie przyszła też wczoraj,więc już się zaczynałam cieszyć. :-) Jednak dziś rano wstałam... Lekkie plamienie. Ale nadzieja była... Zgasła,bo paskuda @ rozkręciła się na dobre już. :-( Zaczynamy 4 cykl starań...

TESTUJĄCE:

zielona wampirzyca 17-18 listopada ???
skowronek- 21 listopada
martulka- 21 listopada
Ren- 23 listopada
maćku- 25 listopada
kinga85- 28 listopada
biedroneczka- 30 listopada
jagodka1231- 5grudnia

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :) -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa - 1 cykl
sandrahaha - 18 cykl
scorpioniczkaa :) - 3 cykl
agast22 - 2 cykl
bakteria - 1 cykl
Nikiforka- 10 cykl
Sara211- 1 cykl
aisim- 3 cykl
eijf- 7cykl

OBECNE STARACZKI:

zielona.wampirzyca- 8 cykl
Hope33-okolo 16 cykl
Martilla - 6 cykl
agniesiar - 11 cykl
mmm -6 cykl
Noukie - 5 cykl
Marzi55 - 4 cykl
emilchen-URLOPIK
jagódka1231- 4 cykl
toska32- URLOPIK
chup - 1 cykl
Melissa-
kinga85 - 2 cykl
katia_793 - 9 cykl
Anulin- 2 cykl
biedroneczka1980- 7 cykl
rudka - 3 cykl- URLOPIK
maćku - 4 cykl
Ren - 3 cykl
wisienka83-URLOPIK
ilonkasz- 2 cykl
&Ewcia - 8 cykl
iwcia81- - 1 cykl
agutkaZG - 4 cykl
nanusia - około 18 cykl
chiara1 - 1 cykl
Maxymka - 3cykl
martulka - 4cykl
Scully - 2 cykl
olcia23 - 1 cykl
elleth - 3cykl
milusia83 -
Pajka - 14cykl

reklama
Pajkaa,ja od "zawsze" brałam antykoncepcje-zbierze się pewnie 10 lat conajmniej tabletek. Przed slubem lekarz jeden powiedział mi ze mam PCO,wiec powinnam odstawić tabsy i zacząć się starać. Rok po ślubie odstawiłam tabletki i w drugim cyklu po odstawieniu zaszłam w ciążę. Nie miałam problemów przed,ale jak już zaszłam to leżałam przez pierwsze 4 miesiące z zastrzykami i lekami podtrzymującymi. A niedawno przyszły wyniki mojej wątroby i okazało się ze nie są najlepsze i muszę odstawić tabsy znowu. Stwierdziliśmy,że co ma być to będzie....to nie są takie prawdziwe starania,ale w czasie owu-przed i po serduszkujemy....jak sie uda to ok. Więc ja trochę inaczej do tego podchodzę...wiem,że jestem w innej sytuacji bo mam jedno dziecko,ale chciałabym aby synek miał rodzeństwo...
ja niestety miałam tak samo tabsy przez 8 lat z małymi przerwami bo miałam robioną laparoskopie, czy nie mam zrostów - więc mysle, ze tu chodziło o sprawdzenie, czy jajowody są drożne . Okazało się, ze zrostów nie ma a teraz od kwietnia 2008 odstawiłam tabsy i niestety okazało sie, ze nie mam owulki. Winie siebie, ze brałam tyle lat tabsy i to mogło spowodowac takie zakłócenia. Dlatego ja bardzo chciałabym miec blizniaki bo wiem, ze jak mi sie uda zajsc to nie wiem czy zdecyduje sie na tą walkę po raz kolejny.

@ miała przyjść w środę. Nie przyszła. Nie przyszła też wczoraj,więc już się zaczynałam cieszyć. :-) Jednak dziś rano wstałam... Lekkie plamienie. Ale nadzieja była... Zgasła,bo paskuda @ rozkręciła się na dobre już. :-( Zaczynamy 4 cykl starań...

Przytulam

Przytulam mocno!

ja niestety miałam tak samo tabsy przez 8 lat z małymi przerwami bo miałam robioną laparoskopie, czy nie mam zrostów - więc mysle, ze tu chodziło o sprawdzenie, czy jajowody są drożne . Okazało się, ze zrostów nie ma a teraz od kwietnia 2008 odstawiłam tabsy i niestety okazało sie, ze nie mam owulki. Winie siebie, ze brałam tyle lat tabsy i to mogło spowodowac takie zakłócenia. Dlatego ja bardzo chciałabym miec blizniaki bo wiem, ze jak mi sie uda zajsc to nie wiem czy zdecyduje sie na tą walkę po raz kolejny.

NO ja właśnie teraz po odstawieniu tabsów też nie miałam owulacji i ginka zapisała mi właśnie hormony na rozruszenie jajników.

ale cos pomogło?? czy terz dopiero 1 cykl z tym lekiem?
ja mam zestaw clostibegyt+pregnyl+luteina i 10 kg do przodu:szok: w ciągu 4 miesięcy , ale czego sie nie robi dla fasolki :sorry:

Czy pomogło...no nie zaszłam w ciążę....teraz jest pierwszy cykl bez tego leku...więc zobaczymy....ja niestety też przytyłam....dużo!

Miałam się starać normalnie podczas tego leku,ale jak widać nie ma efektów.....

Ciekawe,czy u mnie te tabsy jakoś jajników nie poblokowały. :sorry: Ale w sumie zawsze je brałam i jakoś Zuzinkę mam! :-D

A tak w ogóle,to dziękuję za przytulaski. :tak: Tak mnie ta @ wyprowadziła z równowagi,że nawet mi się ubierać dziś nie chciało. :sorry: :zawstydzona/y: :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Czy pomogło...no nie zaszłam w ciążę....teraz jest pierwszy cykl bez tego leku...więc zobaczymy....ja niestety też przytyłam....dużo!

ale ja sobie tłumacze i tak przytyje jak bede w ciąży :szok: moj maz sie tylko smieje, zebym czasami sie nie zapomniała bo mamy łózko tylko 160/200 :-D

Ciekawe,czy u mnie te tabsy jakoś jajników nie poblokowały. :sorry: Ale w sumie zawsze je brałam i jakoś Zuzinkę mam! :-D

A tak w ogóle,to dziękuję za przytulaski. :tak: Tak mnie ta @ wyprowadziła z równowagi,że nawet mi się ubierać dziś nie chciało. :sorry: :zawstydzona/y: :-(

Kochana ja tam wole jak @ przylezie niz jak widze na tescie I kreche. Jakos moja psychika łagodniej do tego podchodzi, dlatego jestem zawsze bardzo wytrwała jeżeli chodzi o robienie testów!

Do góry