reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Pajeczko, wiem o czym mówisz, ja w moim województwie odwiedziłam wielu lekarzy, miałam kilka kłopotów zdrowotnych. Kazdy miał inną teorię. Ten, który badał delikatnie okazywał się niedouczony, z kolei "zimny i chłodny" zawsze wiedział co i jak. Ja do tej pory nie znalazłam takiego, który w kilku procentach przypominałby lekarza z filmu "ostry dyżur" lub "na dobre i na złe":D Umówiłam się dopiero na styczeń z podobno rewelacyjnym lekarzem, ale wizyta 250 zł.
buziaki

Pajeczko trzymam za Ciebie kciuki

Czesc dziewczyny
tak jakoś się wczoraj otrząsnęłam i dzisiaj juz troszku lepiej:-(
cały czas mnie zastanawiam to, ze w poprzednich stymulacjach miałam ładne endo i ładne pęcherzyki, ale zawsze koło 14-16-17 dc. Więc moze za wczesnie było zrobione USG??
Czytałam duzo o endometrium i się dowiedziałam, ze endo przyrastac może nawet 2 mm dziennie jak jest odpowiedi poziom estrogenów, a te zaś się wytwarzają jak rosną w odpowiednim czasie pęcherzyki. I wyczytałam jeszcze, ze największy przyrost endo jest w granicach 16-19 dc w cyklach stymulowanych, więc nie tracę nadziei i myślę, że w poniedziałek jak pojde na USG to będzie lepiej bo to będzie 14 dc :tak:
pOOGLądałam sobie oprzednie monitoringi i powiem Wam, ze miałam identycznie usg robione w 11 dc pecherzuki kiepskie, endo małe, a w 17 dc endo 11 mm a pęcherzyki 27 mm.
Jednym słowem jestem dobrej myśli :)
Dziękuję za słowa otuchy :)

No o to chodzi - nadzieja umiera ostatnia!!!

Pamiętaj byś myślała pozytywnie -to na prawdę przynajmniej połowa sukcesu!!!!!:tak:

Pajeczko, wiem o czym mówisz, ja w moim województwie odwiedziłam wielu lekarzy, miałam kilka kłopotów zdrowotnych. Kazdy miał inną teorię. Ten, który badał delikatnie okazywał się niedouczony, z kolei "zimny i chłodny" zawsze wiedział co i jak. Ja do tej pory nie znalazłam takiego, który w kilku procentach przypominałby lekarza z filmu "ostry dyżur" lub "na dobre i na złe":D Umówiłam się dopiero na styczeń z podobno rewelacyjnym lekarzem, ale wizyta 250 zł.
buziaki

Pajeczko trzymam za Ciebie kciuki

O matko, ale cena :szok::szok::szok: a cos w tej wizycie masz?? oprócz samego badania?
Powiem Ci, ze ja bym poszła do kliniki, żeby tylko miec lekarza, któremu będzie zależało na tym, abym zaszła a nie na kasie! Ale niestety takich lekarzy to chyba juz nie ma:zawstydzona/y::-(

Witaj Asia
glowa do góry :tak:

ja własnie się relaksuję przy muzyce relaksacyjnej :tak: powiedziałam wczoraj mojemu M, ze nie chce sie spotykac na razie ze znajomymi, którzy spodziewają sie dziecka bo chce miec czysty umysł i sie nie dołować!

A jeżeli chodzi o omijanie ciężarnych, to wiem o co Ci chodzi, ja uwielbiam na nie patrzeć, głaskać po brzuszku, tylko jak widzę zbyt często to mam większe ciśnienie na dzidzię i trudniej jest mi się zdystansować!!!

A jeżeli chodzi o omijanie ciężarnych, to wiem o co Ci chodzi, ja uwielbiam na nie patrzeć, głaskać po brzuszku, tylko jak widzę zbyt często to mam większe ciśnienie na dzidzię i trudniej jest mi się zdystansować!!!

dokładnie dlatego postanowiłam się z nimi nie spotykać bo wiesz jak to jest bedzie 90% na spotkaniu opowiadała o USG i takie tam, a ja coraz bardziej bede sie nakręcała i wpadała w doła!

No to SUPER!!!

Najbardziej cieszy mnie ta twoja głupawka!!:-D

Hehehe....no mówię wam szaleje!!!

O matko, ale cena :szok::szok::szok: a cos w tej wizycie masz?? oprócz samego badania?
Powiem Ci, ze ja bym poszła do kliniki, żeby tylko miec lekarza, któremu będzie zależało na tym, abym zaszła a nie na kasie! Ale niestety takich lekarzy to chyba juz nie ma:zawstydzona/y::-(

No ja płacę standardowo 150zł u jednej giny a u mojego lekarza który prowadził mi ciążę pierwszą teraz 200 zł,badanie zwykłe+cytologia+usg...nic więcej!

Ja mam tak samo!!!

Oj są mój pewnie, ze nie robi tego charytatywnie, ale jest świetny, szkoda tylko, ze jesteś ode mnie tak daleko:-(

Omijanie ciężarnych? myślę że to całkiem fajny pomysł:-)
To jest takie dołujące, że ktoż już ma a ty nadal czekasz ehhh...
A na ulicach pełno tych z brzuszkami...
3mam kciuki za wszytskie starające się !;)

reklama
Do góry