reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Cze dziewczeta!
Kolezanka ma na jutro termin u gina ale dostala @ i musi zrezygnowac. Wiec sie zastanawiam, czy sie nie wybrac. Ale co gin moze ciekawego zobaczyc w obecnym momencie mojego cyklu? Bo juz po owulce...

Cze dziewczeta!
Kolezanka ma na jutro termin u gina ale dostala @ i musi zrezygnowac. Wiec sie zastanawiam, czy sie nie wybrac. Ale co gin moze ciekawego zobaczyc w obecnym momencie mojego cyklu? Bo juz po owulce...

Może zobaczyć ja wygląda endometrium, zrobić cytologię, zobaczyć czy płyn po owulacji już sie wchłoną i czy widzi ciałko żółte.

Także sporo

musiałam się jakoś pozbierać po tym teście bo przecież jest maluch... poza tym wierzę bezgranicznie w ten test - z resztą w poprzednich miesiącach też tak było... jedna kreska i ani nawet maleńkiego różowego cienia nadziei.

w sobotę elegancko wieczorkiem zaleję się @ i będzie jak zwykle - nie mam nadziei najmniejszej, że będzie inaczej.

z resztą mówiłam już, że w tym cyklu słabo się przyłożyłam do starań więc mam za swoje. zbieram siły na następny no i nieprzerwanie trzymam kciuki za Was laseczki!!

Witajcie
Ja już po porannej kawce w pracy i śniadanku.
Pajeczko - ja Cię kobieto rozumiem.Niektórzy ludzie czują się lepiej kiedy wyjdą do innych a inni kiedy pocierpią w samotności.Ja mógę Cię tylko wirtualnie przytulić.
Ja kobiety nigdy nie zrozumiem tego tzw. "boskiego planu".Te panie co marzą o dzieciach mają z tym trudności ( w moim otoczeniu jest wiele takich osób,były in vitro, inseminacje i nic), a te osoby, który jest obojętne czy będa rodzicami albo nie chcą - zachodzą!!
Ostatnio znajoma chciała usunąć ale było za późno.
Przykro mi było, bo jej siostra od LAT się stara i NIC.
Co chwila się słyszy,że ktoś niemowlę na śmietnik wyrzucił czy zabił , więc o co chodzi w tym boskim planie?
Oj coś on niedoskonały,bo nie wiem jaka z tego nauka dla świata.
Ja się już przestałam buntować przeciwko takiemu porządkowi i pytać "dlaczego nie ja" " bo to pytania bez odpowiedzi.
Kiedy straciłam upragnione dziecko ani razu nie zadałam takiego pytania bo nikt nie zna na nie odpowiedzi.
Marulka - przykro mi z powodu I:-(.
Kingo 85 proszę o wpisanie na listę "staraczek".
Obecnie 2 cykl.
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki:-)

Czesc dziewczyny
tak jakoś się wczoraj otrząsnęłam i dzisiaj juz troszku lepiej:-(
cały czas mnie zastanawiam to, ze w poprzednich stymulacjach miałam ładne endo i ładne pęcherzyki, ale zawsze koło 14-16-17 dc. Więc moze za wczesnie było zrobione USG??
Czytałam duzo o endometrium i się dowiedziałam, ze endo przyrastac może nawet 2 mm dziennie jak jest odpowiedi poziom estrogenów, a te zaś się wytwarzają jak rosną w odpowiednim czasie pęcherzyki. I wyczytałam jeszcze, ze największy przyrost endo jest w granicach 16-19 dc w cyklach stymulowanych, więc nie tracę nadziei i myślę, że w poniedziałek jak pojde na USG to będzie lepiej bo to będzie 14 dc :tak:
pOOGLądałam sobie oprzednie monitoringi i powiem Wam, ze miałam identycznie usg robione w 11 dc pecherzuki kiepskie, endo małe, a w 17 dc endo 11 mm a pęcherzyki 27 mm.
Jednym słowem jestem dobrej myśli :)
Dziękuję za słowa otuchy :)

Czesc dziewczyny
tak jakoś się wczoraj otrząsnęłam i dzisiaj juz troszku lepiej:-(
cały czas mnie zastanawiam to, ze w poprzednich stymulacjach miałam ładne endo i ładne pęcherzyki, ale zawsze koło 14-16-17 dc. Więc moze za wczesnie było zrobione USG??
Czytałam duzo o endometrium i się dowiedziałam, ze endo przyrastac może nawet 2 mm dziennie jak jest odpowiedi poziom estrogenów, a te zaś się wytwarzają jak rosną w odpowiednim czasie pęcherzyki. I wyczytałam jeszcze, ze największy przyrost endo jest w granicach 16-19 dc w cyklach stymulowanych, więc nie tracę nadziei i myślę, że w poniedziałek jak pojde na USG to będzie lepiej bo to będzie 14 dc :tak:
pOOGLądałam sobie oprzednie monitoringi i powiem Wam, ze miałam identycznie usg robione w 11 dc pecherzuki kiepskie, endo małe, a w 17 dc endo 11 mm a pęcherzyki 27 mm.
Jednym słowem jestem dobrej myśli :)
Dziękuję za słowa otuchy :)

i bardzo dobrze!!! tak trzymaj :tak::tak:

Myślę, ze decydującym momentem będzie USG w poniedziałek wtedy pewnie się wszystkiego dowiem, czy cykl stracony czy nie. Mam nadzieje, ze nie ;-)

ale antybiotyk zaczął w koncu działac wiec czuje sie ciut lepiej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie dziewczynki,
czytałam statystyki i prędzej czy później się udaje:) naprawdę:) ja wiem, że tak mówię, bo staram się trzeci cykl dopiero, być może inaczej będę pisała za rok, ale wiem dziewczęta, że się wam uda. Najgorzej jest podobno tak jak czegoś się strasznie pragnie. Zdarza się, że ludzie adoptują dzieciątko i zachodzą w ciąże od razu:) Zatem relaks, relaks, relaks..... Łatwo mówić prawda?
pozdrawiam

Do góry