reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Pajkaa dziękuję CI za odpowiedź. W tym miesiącu u mnie chyba bez owulacji, gdyż jak moja tempka pokazuje 36,6 to jestem załamana. Ani drgnie. Ale psychicznie się już nastawiam na przyszły miesiąc.
Pozdrowionka

Pajkaa dziękuję CI za odpowiedź. W tym miesiącu u mnie chyba bez owulacji, gdyż jak moja tempka pokazuje 36,6 to jestem załamana. Ani drgnie. Ale psychicznie się już nastawiam na przyszły miesiąc.
Pozdrowionka

pomysl o monitoringu cyklu to duzo pomaga w wyjasnieniu niektórych rzeczy. Ja sie łudziłam, ze mam owulke przez pare miesiecy a potem sie okazało, ze ani jeden nie był z owulką. Ale głowa do góry :-)

ja nie stosuję, zdaję się na moje objawy owulacyjne i stosuję zasadę żeby nie skupiać się tylko na czasie owulacji, ale z mężem staramy się przytulać tak średnio co dwa dni. Wcześniej przez 2 miesiące ze wzgledu na wyjazd męża było tylko w czasie domniemanej owulacji, ale w tym miesiącu to juz cały czas odkąd temp skoczyła :happy: może tym razem się uda

Witam!
Co prawda ekspertem nie jestem, ale z tego co wiem, to jesli tempka wzrosla to juz jest musztarda po obiedzie. Skacze po owulce, a wieksze szanse na zajcie sa gdy dziala sie przed.
Zazdroszczę Ci, u mnie to jest tak, że to ja się bardziej staram, mąż mi mówi, że w tym roku za dużo się wydarzyło, rozwój firmy itp. I dlatego, ja tu muszę więcej działać:D
pozdrawiam

Pociesze Cie - u nas jak na razie mnie tez bardziej zalezy...:-(

Witam,
Na czym dokładnie polega monitoring?Przez ile dni powinien trwać?

ticker.php

Ostatnia edycja:
Witam,
Na czym dokładnie polega monitoring?Przez ile dni powinien trwać?

ticker.php
[/QUOTE]

Monitoring polega na tym, ze od konkretnego dnia cyklu idziesz na USG i tak kilka razy, az lekarz stwierdzi, czy miałas owulację czy nie. Teoretycznie owulka powinna byc od 12 do 18 dc, ale to wszystko zalezy od długosci cykli;-)
Ogólnie ja miałam 5 cykli monitorowanych. Ale o tym decyduje juz lekarz.

Pewnie będę musiała rozpocząć taki monitoring. Mam krótkie cykle i nie jestem pewna czy są owulacje-mimo, że testy owulacyjne wychodzą dodatnie

ticker.php

Ostatnia edycja:
Pewnie będę musiała rozpocząć taki monitoring. Mam krótkie cykle i nie jestem pewna czy są owulacje-mimo, że testy owulacyjne wychodzą dodatnie

ticker.php

ogólnie testy owulacyjne mogą wychodzic + nawet bez owulki ja tak miałam przy cyklach monitorowanych. Warto to zrobic bo wtedy wiadomo co i jak. A od ilu sie staracie ??jak długie masz cykle??

Cykle od sierpnia trwają 23 dni. Staramy się od września tego roku(jestem po laparoskopi obu jajników). Chcieliśmy zdecydować się od razu po laparoskopi ale miałam problemy ze zdrowiem. I przeciągnęło się to do tego roku. Muszę również wykonać testy hormonalne.
ticker.php

reklama
Wttam sie ja tez zapisuje sie do staraczek by zostac mamą 2010 :)

co do pomiarów temp. to powiem tak, u mnie te pomiary pozwolily wyjasnic dlaczego mam długie cykle, a mianowicie własnie dzieki tym wykresom doszłam sama do wniosku, ze nie mam owulacji i dopiero wtedy lekarze zaczeli działac :)[/

a i dodam jeszcze, ze podczas takich pomiarów było tak, ze tempka szla ładnie w góre, testy owulacyjne pozytywne, a pecherzyk nie pekał! wiec nie ma reguły, ze tempka i testy śwtadcza o owulacji. Tylko monitoring jest w stanie potwierdzić owulkę.
Co do kolejnego testu to mozesz go zrobic i sprawdzic czy wyjdzie czy nie na + :)
Pajeczko kciuki zaciskam za Ciebie też! :tak::happy: pozdrawiam

Do góry