reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

mnie coś lewy jajnik kłuje od owulacji a tu jeszcze tyle czekania :confused2: nie chcę się nakręcać ale trudno o tym nie mysleć :sorry:
niektóre kobiety nie mają jeszcze żadnych objawów a mają jakieś przeczucia że to właśnie to. I tutaj moje pytanie do mamuś, czy też tak miałyście?
a jeśli chodzi o temp. to u mnie zawsze spada dzień przed @

To normalne, ze temp. spada przed @ i tak ma być!

A jeżeli chodzi o tak zwane objawy to nie ma co sie w nie wpatrywać - praktycznie wszystkie mówią zarówno za ewentualną fasolką jak i za @

Spokojnie musisz czekać i nie nastawiać sie bo tym większe rozczarowanie!!!

reklama
Wiem na czym mierzenie temp polega ale dowiedzialam sie ze jest to dla starszych osob odemnie i ze trzeba miec regularne cykle..

Bzdura!!!

Wiek nie ma tu żadnego znaczenia, a przy nieregularnych cyklach dzięki mierzeniu temperatury będziesz dopiero widziała czy owulacja była czy nie!

Mierzenie temperatury jest zawodne przy nieregularnych cyklach - tylko jako metoda antykoncepcyjna!!!

Z ciekawosci przed chwila zrobilam trzeci test (zawsze ok 16 godz.) i wyszly mi 2 identyczne kreski! Co teraz? Mam probowac dzis i jutro? I jutro zrobic kolejny test dla porownania?

Wttam sie ja tez zapisuje sie do staraczek by zostac mamą 2010 :)

co do pomiarów temp. to powiem tak, u mnie te pomiary pozwolily wyjasnic dlaczego mam długie cykle, a mianowicie własnie dzieki tym wykresom doszłam sama do wniosku, ze nie mam owulacji i dopiero wtedy lekarze zaczeli działac :)[/

a i dodam jeszcze, ze podczas takich pomiarów było tak, ze tempka szla ładnie w góre, testy owulacyjne pozytywne, a pecherzyk nie pekał! wiec nie ma reguły, ze tempka i testy śwtadcza o owulacji. Tylko monitoring jest w stanie potwierdzić owulkę.
Co do kolejnego testu to mozesz go zrobic i sprawdzic czy wyjdzie czy nie na + :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witaj Pajkaa,
mam pytanko, a jak długo trwają twoje cykle?
Mój trwa 36 dni i strasznie się boje, że coś jest nie tak, ale co miesiąc regularnie,

reklama
Witaj Pajkaa,
mam pytanko, a jak długo trwają twoje cykle?
Mój trwa 36 dni i strasznie się boje, że coś jest nie tak, ale co miesiąc regularnie,

trudne pytnie bo ja jestem na lekach. Bez leków moje cykle trwały nawet do 60 dni:-( teraz jednak od pau miesięcy biore luteine i cykle te skróciły się do 30 dni, a i tak nie ma owulacji. Wiec długosc cyklu u mnie niestety tez nie śwtadczy o przebytej owulce. Ostatnie dwa cykle miałam bez leków i jeden trwał 34 a drugi 38 dni i oba bezowulacyjne.

a miałas robiony monitoring??

Do góry