reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Pierwszy zrobilam 2 dni temu i nie pojawila sie druga kreska drugi zrobilam wczoraj i wyszla bardzo blada. Uzywalam kalkulatora dni plodnych i wyszlo mi ze owu wypadla mi wczoraj. Wiec w tej sytuacji mam kolejny zrobic dzis i zaufac testom?? Dodam ze nigdy nie mialam zadnych objawow owulacji a do dwoch cykli wczesniej mialam bardzo regularne (27 dni), przedostatni okres mialam 5 dni zapozno a ostatni 5 dni za wczesnie i sted te testy...

reklama
ja nie stosuję, zdaję się na moje objawy owulacyjne i stosuję zasadę żeby nie skupiać się tylko na czasie owulacji, ale z mężem staramy się przytulać tak średnio co dwa dni. Wcześniej przez 2 miesiące ze wzgledu na wyjazd męża było tylko w czasie domniemanej owulacji, ale w tym miesiącu to juz cały czas odkąd temp skoczyła :happy: może tym razem się uda

Zazdroszczę Ci, u mnie to jest tak, że to ja się bardziej staram, mąż mi mówi, że w tym roku za dużo się wydarzyło, rozwój firmy itp. I dlatego, ja tu muszę więcej działać:D
pozdrawiam

Pierwszy zrobilam 2 dni temu i nie pojawila sie druga kreska drugi zrobilam wczoraj i wyszla bardzo blada. Uzywalam kalkulatora dni plodnych i wyszlo mi ze owu wypadla mi wczoraj. Wiec w tej sytuacji mam kolejny zrobic dzis i zaufac testom?? Dodam ze nigdy nie mialam zadnych objawow owulacji a do dwoch cykli wczesniej mialam bardzo regularne (27 dni), przedostatni okres mialam 5 dni zapozno a ostatni 5 dni za wczesnie i sted te testy...

Wszystkie kalkulatory, to schowaj sobie w kieszeń, bo wszystko zależy od długości fazy lutealnej która w prawidłowym cyklu może trwać od 12 do 16 dni!

Skoro druga kreska wyszła Ci blada to powtórz test dziś - jeżeli będzie mocniejsza to jesteś przed owulacją, jeśli nie bedzie wcale to pewnie jesteś po owulacji!

Ja osobiście nie wierzę testom, one stwierdzają jedynie wyższe stężenie LH, które powinno wzrosnąć przed owulacją. Jedyne testy owulacyjne, które są pwniejsze to te ze śliny - mikroskop.

Powinnaś zacząć mierzyć temperaturę i wówczas może testy Ci coś podpowiedzą, stosowane same niewiele Ci dadzą!!!

No wlasnie tez tak mysle. Dzieki za odp. No to jednak zaufam testowi i zobacze co dzis mi pokaze. Nie nastawiam sie, narazie chcialabym poznac moj cykl bo wychodzi na to ze wogole nie wiem co i jak a wydawalo mi sie ze wiem...

mnie coś lewy jajnik kłuje od owulacji a tu jeszcze tyle czekania :confused2: nie chcę się nakręcać ale trudno o tym nie mysleć :sorry:
niektóre kobiety nie mają jeszcze żadnych objawów a mają jakieś przeczucia że to właśnie to. I tutaj moje pytanie do mamuś, czy też tak miałyście?
a jeśli chodzi o temp. to u mnie zawsze spada dzień przed @

Ostatnia edycja:
No wlasnie tez tak mysle. Dzieki za odp. No to jednak zaufam testowi i zobacze co dzis mi pokaze. Nie nastawiam sie, narazie chcialabym poznac moj cykl bo wychodzi na to ze wogole nie wiem co i jak a wydawalo mi sie ze wiem...

Spokojnie, czasem warto zdać się na los - objaw dużej wiedzy niestety często wiąże się z bardzo długą drogą, którą trzeba przejść w oczekiwaniu na CUD - a i tak nie daje to Sukcesu

reklama
Wiem na czym mierzenie temp polega ale dowiedzialam sie ze jest to dla starszych osob odemnie i ze trzeba miec regularne cykle..

Do góry