reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Marzi, Agniesiar- w szoku jestem ze jeszcze mnie pamietacie :szok: Tyle tu sie dziewczyn przewija ze szok!
No szybko leci ta ciaza, juz 11 tydzien sie zaczal.:tak: Ta ciaza jest zupelnie inna niz pierwsza. Nie mam zadnych mdlosci, ale za to leniwa jestem strasznie i szybko sie mecze. Sennosc juz na szczescie przechodzi. Maz sie cieszy ze wreszcie jakis pozytek ze mnie ma :-D bo przez kilka ostatnich tygodni zasypialam z corka przed 21 :-D
Aaa.. no i na zwolnieniu jestem od tygodnia i bardzo mi z tym dobrze :) Do Nowego Roku napewno nie wracam do pracy:)

wchodzę i nie mogę uwierzyć EIJF KOCHANA GRATULACJE!!!!!! ,CHOLERNIE SIĘ CIESZE!!
Mam nadzieję,ze ciąża nie bedzie zbyt uciażliwa tak jak moja.Bo ja wprost kwitnę.

Nie mam czasu Was czytac ,wiecie miesiąc miodowy trwa:-):-):-)Juz jestem mężatką.
Wesele było super!! bawiłam sie całą noc do 5 rano:D oj szaleliśmy.Muzyka była wprost bombowa jedzenie jeszcze lepsze.No po prostu nic bym nie zmieniła.Wszyscy sie dobrze bawili.W drugi dzień tak samo.Najgorzej bylo mi wytrzymać w tej sukience.Ogolnie dzidz byl spokojny jak skadaliśmy przysiege malzenską to kopał:p:p
Dzis tez niezle broi:))
Ogolnie jestem bardzo szczesliwa ,ze juz po wszystkim:p:p Byl to cudowny dzień choć szczerze z koscioła i poczatków wesela nieweiele pamietam.Bylismy cały czas szczesliwi wszyscy to mowili,ze banany mielismy na twarzy.Jak przyszlimy z wesele to oboje plakalismy ze szczescia wtedy dopiero to do nas dotarło.

A co taM u Was?????????? Zielona,Martilla,Kiciaq,Emilchen,Wisienka,mmm.KOchane,jak zyjecie??

Jeju jestem tak cholernie szczesliwa z powodu EIJF~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A u mnie dzis 20 tydzień.MASAKRA JAK TO LECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak:

Hej, po pierwsze gratulacje i zycze szczescia na nowej drodze zycia :) no a po drugie bardzo sie ciesze, ze u Was wszystko dobrze i, ze mozesz juz doswiadczyc czegos tak pieknego jak ruchy dziecka :) ehhh jak ja Ci zazdroszcze i to juz polowa ciazy za Toba ani sie obejrzysz, a dzidzia bedzie juz z Toba :)
U mnie tak sobie, podlamana troche jestem, w tym miesiacu staranek nie bylo bo bylam ( jestem ) na urlopie bez B, w przyszlym miesiacu wracamy do dzialan, ale jakos tak powatpiewam, ze cos z tego bedzie, bo niestety ja znam siebie i pewnie znowu sie nakrece i nic z tego nie wyjdzie.

A tak poza tym to witam wszystkie dziewczyny ponownie i po mojej nieobecnosci :-D Wczoraj zajrzalam do Was pierwszy raz od kilku tygodni a tu taka nowina :-D hehe mialam nosa zeby akurat zajrzec ;-) U mnie tym czasem bezstarankowy cykl dobiega konca, jakos w przywzlym tygodniu powinna @ przylezc no i cuz zaczynamy od nowa, tym razem mam zamiar B przycisnac i zrobic wszystko po mojemu tzn. mam plana zeby ostatnie przytulanie przed plodnymi bylo gdzies w 11dc pozniej dwa dni na regeneracje chlopakow i przytulanie w 14 i 15dc, w tym cyklu tez bol owulacyjny mialam w 14dc wiec chyba owu u mnie wystepuje w 15dc albo jakos na przelomie 14 i 15dc, no i wtedy co niby sie udalo przytulanie bylo wlasnie w 14i 15dc a pozniej juz nigdy sie tak nie udalo dokladnie w tych dniach wiec moze cos w tym jednak jest:tak: No nic kochane ja jutro wracam do UK wiec pewnie weekend bedzie powitalny i nie bede miala zbyt wiele czasu ;-) hehe, ale postaram sie zagladac do Was czesciej i znowu w pelni starankowo ;-)

Marzi, Agniesiar- w szoku jestem ze jeszcze mnie pamietacie :szok: Tyle tu sie dziewczyn przewija ze szok!
No szybko leci ta ciaza, juz 11 tydzien sie zaczal.:tak: Ta ciaza jest zupelnie inna niz pierwsza. Nie mam zadnych mdlosci, ale za to leniwa jestem strasznie i szybko sie mecze. Sennosc juz na szczescie przechodzi. Maz sie cieszy ze wreszcie jakis pozytek ze mnie ma :-D bo przez kilka ostatnich tygodni zasypialam z corka przed 21 :-D
Aaa.. no i na zwolnieniu jestem od tygodnia i bardzo mi z tym dobrze :) Do Nowego Roku napewno nie wracam do pracy:)

Pewnie, że pamiętam!!!

A jeśli chodzi od ten odpoczynek - to sie należy już za 6 miesięcy sie namęczysz, więc odpoczywaj ile wlezie!!!!!!!!:-D

Jak ja Ci zazdroszczę - tego leniuchowania -no i tego szczęścia pod serduchem!!!

Dbaj o siebie i odzywaj sie czasami!!!

Kiniaq - no to masz podobny plan jak mój, my ostatnie przytulanko mamy w 11dc. potem przerwa co by chłopaki były takie 2-3-4 dniowe i dopiero w owulkę. Jak na razie u mnie to nie za wiele dało, ale też uważam, ze to najlepszy sposób! Ja będę sie chyba starać w weckend, ale więcej się dowiem jutro po monitorowaniu.

No o ile gin. mi pozwoli sie starać!!!

No pewnie, że pamiętamy... byłaś jedną z pierwszych, która pojawiła sie na naszej liście zafasolkowanych...;-) a czas leci jak cholercia... kurde 11 tydzień... jeszcze chwila i będzie półmetek...:tak:fajnie, ze czujesz sie dobrze... a odpoczynku nigdy za wiele... ja nie wiem czy w ogóle potem chciałoby mi sie wracac do pracy...

a szef juz wie?

Kiniaq - no to masz podobny plan jak mój, my ostatnie przytulanko mamy w 11dc. potem przerwa co by chłopaki były takie 2-3-4 dniowe i dopiero w owulkę. Jak na razie u mnie to nie za wiele dało, ale też uważam, ze to najlepszy sposób! Ja będę sie chyba starać w weckend, ale więcej się dowiem jutro po monitorowaniu.

No o ile gin. mi pozwoli sie starać!!!

O Agniesiar... ja też mam teraz taki plan...:-pPrzytulanko było 13 dc, a teraz to chyba dopiero 15 lub 16... niech chłopaki się zregenerują... trochę mało będzie tych przytulanek w czasie dni płodnych, bo zaledwie 4 (tak przewiduję...):zawstydzona/y: a w zeszłym cyklu było chyba z 7... raczej marne szanse...:happy:

Witaj,
A czego sie boisz? Suwaczek mowi, ze masz juz jedno, wiec napewno dasz sobie rade!
Powodzenia w starankach
Oj boję się bo pierwszą ciąże przeleżałam przez 5 miesięcy. I co wtedy miałam za depresję wiem tylko ja, na szczęści skończyło się dobrze. A teraz raczej trudno było by wyleżeć w łóżku....

reklama
Ja czasem mam wątpliwości... tzn. obawy... chodzi mi o to ze nigdy nie mialam kontaktu zarowno z niemowlakami jak i tymi starszymi dziecmi... :( boje sie ze sobie nie dam rady... ze nie bede wiedziala co i jak robic... ojjj duze tego... chcialabym byc bardzo dobra mama :)
Ja też miałam podobne wątpliwości ale instynkt macierzyński wszystko ci podpowie. Plus oczywiście jakieś dobre ksiązki :tak: Ja bazowałam na "Pierwszy rok życia dziecka" POLECAM.
Podobno drugie dziecko wychowuje się bardziej na luzie zobaczymy;-)
Matko dziewczyny ale wy tu duuuużo piszecie:szok:

Do góry