reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
właśnie doczytałam że ten primolut może zaszkodzić płodowi albo może nie dojść do implantacji ch..... to po jakiego diabła lekarka kazała mi to brać i niezaprzestać staranek?? skoro to działa jak progestron to przecież powinno raczej pomagać, kurcze nie wiem co robić brać czu nie :(

Może w takim razie to skonsultować z innym lekarzem - no i sprawdź, czy to co bierzesz to jest sztuczny progesteron, czy coś jeszcze!

Może w takim razie to skonsultować z innym lekarzem - no i sprawdź, czy to co bierzesz to jest sztuczny progesteron, czy coś jeszcze!
pisze że zawiera progestagen czyli syntetyczny progesteron, przecież logicznie rzecz biorąc progesteron powinien pomagać a nie szkodzić, prawda??

bo mam za niski progesteron w fazie lutealnej

no ja niby też... choć moje wyniki były w normie...
Lekarz dał mi Duphaston... będę go brała już 2 cykl, w sumei całkiem nieźle go tolerowałam...

Ale co najwazniejsze lekarz powiedział mi, że lek w ogóle nie jest szkodliwy dla ewentualnej ciąży... że zaleca się go wręcz na podtrzymanie....:szok:

reklama
bo właśnie tak powinien działać progesteron. lekarka mi powiedziała że jak będę brała ten primolut i bromergon to może uda mi się zaskoczyć w ciagu 2 miesięcy...
Twój progesteron był w normie ale prawdopodobnie był za niski w stosunku do innych hormonów, tk przynajmniej było u mnie

Do góry