reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Cześć... Bez humorowo. :-(
Nie smutkaj... może dziś będą przytulańce i nie bedzie za poźno!!!:-):tak:
Właśnie wróciłam z zakupów, nic nie kupiłam ani mężowi ani sobie:errr:(samo żarło).
Zaraz zabieram się za obiad bo niebawem zaczną głodomory się schodzić do domku:tak:.
Wiecie co ja myślę, że teraz idzie zima (noce takie długie:-D) i wszyscy potrzebują trochę więcej ciepełka;-)i zaraz się okaze, że jedna za drugą będzie zafasolkowana i bedziemy miały prawdziwy letni wysyp bobasów.
Wszystkim tu obecnym tego życzę. Głowy do góry:-):-D
Obyś miała rację!!! Tobie również powodzonka życzę!!! :-):tak:

Witam Was wszystkie,
ostatnio kompletnie nie mam czasu na pogaduchy z Wami - wybaczcie - pracy zawodowj poswiecam ostatnio srednio 10-12godz dziennie i potem najnormalniej nei mam ochoty wlaczac znowu laptopa.
Poza tym mam niezbyt dobre wiesci n/t stanu zdrowia.
W cytologii wykryto u mnie komorki o cechach ASC (cokolwiek to znaczy) - najwidoczniej nei jest to nic dobrego skoro laboratorium dzwonilo do mnei w tej sprawie. Wczoraj mialam dodatkowo usg piersi: torbiel - zalecenia: konieczne badanie kontrolne za pol roku - ale tak naprawde nie wiem czy rzeczywisice zbagatelizowac temat i robic usg w maju 2010 czy moze przyjrzec sie temu blizej (jestem z grupy ryzyka)...
No a co za tym wszystkim idzie obawiam sie ze nie moge w obecnej sytuacji starac sie o dzidziusia:-(

Czy ktoras z Was miala juz podobne doswiadczenia przypadlosci?

Na domiar tego moj organizm sfiksowal troche pod wzgl tempki - porownujac obecny wykres z poprzednim moja tempka nie moze sie zdecydowac czy rosnac czy spadac.. ff wyznaczylo mi owu ktorego w ogole nie odczuwalam (poza sluzem)
<przytulam> Nie smutkaj , będziemy wszystkie trzymać tu kciuki za Ciebie aby to nie było nic poważnego.... A kiedy idziesz do lekarza w sprawie tej cytologii???

Dzięki Iwciu. :tak:
Powiem Ci,że zostało mi trochę tego "płodnego śluzu". ;-) Ale wczoraj mnie tak bardzo jajniki bolały... Tak znacząco... Ech... :-(

Dzisiaj i tak nie zaszkodzi się poprzytulać:) :-):tak: czasem musimy zrozumiec naszych panów że i oni nie zawsze mają humorki a do tego oni nie za bardzo są swiadomi ze to ten dzien i juz... że jutro moze być juz za pozno... Głowa do góry!!!:-):tak:

Zadzwonilam do gina ale ten powiedzial zeby nic nei robic i przyjsc za 3mce na powtorzenie cytologii - nic mi nie wyjasnil w zasadzie.

Tośka,te komórki są związane z szyjką macicy,poczytaj w necie. I moim zdaniem powinnaś się skonsultowac z innym lekarzem. Jeżeli on tez powie że masz czekać no to poczekaj,ale ja bym to skonsultowała.

Lekarz radiolog powiedzial mi zeby byc spokojnym i ze przy strukturze moich piersi ew. mammografia ktora chcialabym zrobic nic nie da i nie wykaze. Niemnije naczytalam sie troche n/t torbieli - zeczywisice nie nalezy popadac w panike ale przeczytalam rowniez ze w niektorych przyoadkach pobiera sie z nich plyn do badania histopatologicznego.
Niemniej nie bede czekac pol roku tylko za 3 tyg, tuz po @ pojde na usg jeszcze raz - jelsi to kwestia cyklu menstruacyjnego to powinno jej nie byc albo powinna sie zmniejszyc....cokolwiek powinno sie zmienic. Zastanawiam sie tez czy to nie jest przyczyna zbyt wysokiej prolaktyny, progesteronu - chyba zbadam sie pod tym katem bo to tez tlumaczyloby dlaczego neimoge zajsc w ciaze... (?) czy nie przesadzam?
Nie, nie przesadzasz... ja pewnie też tak bym zrobiła... powtorzyłabym badanie za 3 tyg. jak piszesz... Trzymam już kciuki aby wszystko było dobrze!!!:-)
Zadzwonilam do gina ale ten powiedzial zeby nic nei robic i przyjsc za 3mce na powtorzenie cytologii - nic mi nie wyjasnil w zasadzie.
Tośka jak się tym denerwujesz to umów się na wizytę wcześniej aby tylko porozmawiac co dokladnie on tam widzi... dla swojego świetego spokoju!!

czyli co - mam zrobic na przyklad markery nowotworowe?

Oj od razu markery....

Kochanie znajdź jakiegoś specjalistę od szyjki macicy! Ktoś kto się tym zajmuje.

Ja w Poznaniu mam swojego ginekologa,który ma również specjalizację Onkolog i jest szefem komórki zajmującej się w Szpitalu Profilaktyką Raka Szyjki Macicy i chodzę do niego na badania.

Tośka a gdzie ty mieszkasz?

Dzisiaj i tak nie zaszkodzi się poprzytulać:) :-):tak: czasem musimy zrozumiec naszych panów że i oni nie zawsze mają humorki a do tego oni nie za bardzo są swiadomi ze to ten dzien i juz... że jutro moze być juz za pozno... Głowa do góry!!!:-):tak:

Ja rozumiem... Tylko,że kurna akurat tego dnia musiał mieć taki humor! :wściekła/y: :sorry2: No nic,zobaczymy,co to będzie dalej...

reklama
:-):tak:Noukie cos ucichłaś.... pewnie zajadasz już się łazankami :)
Mniam mniam :tak::-)

No no juz pojadlam:-D:-D:-D

Toska to Ci sie porobilo:sorry:

Agutka nic straconego skoro jeszcze masz sluz plodny:sorry: bol owu nie swiadczy o niej samej moze dopiero dochodzic do pekniecia pecherzyka;-) Tylko dzis juz humory odlozyc i dzialac:-)

Do góry