reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

JA WAM PO PROSTU PISZĘ CO MI TEN GIN POWIEDZIAŁ..ja tego nie wymyśliłam:-)ja w ciży z synkiem miałam anemie i piłam sok, który mąż mi robił z surowych buraków..pomógł, fakt, ale to z tymi jabłkami jest smaczniejsze:-)JAbłka zawierają kwas, który utlenia do nich żelazo z gwoździ..jabłko należy nadziać na trzy kwoździe..ja na razie robie to i żyję, zaszkodzić wiec nie zadzkodzi, a może pomoże, kto wie:-)a tak apropo żelaza..najwiecej go mają małże- ale tego to ja w życiu jeść nie bede...

Buraki tez maja duzo zelaza? To moze zrezygnuje z tych gwozdzi, bo buraczki to jemy na okraglo - co wysle M do piwnicy po jakis sloik do obiadu, to on buraczki przynosi:-)

reklama
Buraki tez maja duzo zelaza? To moze zrezygnuje z tych gwozdzi, bo buraczki to jemy na okraglo - co wysle M do piwnicy po jakis sloik do obiadu, to on buraczki przynosi:-)

tak maja, również zielone warzywa tj, natka pietruszki , szpinak, slata itp. niemniej jednak zelazo zawarte w roslinach wchlania sie gozej niz to zawarte w produktach pochodzenia zwierzecego. bardzo duzo jest tezz go w morelach suszonych.

gotowane buraki nie mają dużo żelaza..żeby uzupełnić jego niedobór należy albo buraki ( surowe) pokroić w talarki, zasypać na noc cukrem i rano je zjeść i wypić ten sok, który się wydzieli, albo wycisnąć w sokowirówce sok z nich- też z surowych..nie jest smaczny, ja dodawałam zawsze jabłko, żeby dało się wypić..

reklama
Do góry