reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

jagodka pytalas o stats na ff. nie jeste na 100% pewna ale z tego co zaobserwowalam u siebie jak bylam jeszcze vipem to pokazalo mi w tej rubryce kiedy mialam owu i i ile dni mial cykl. wiec wydaje mi sie ze to pokazuje statystycznie na podstawie poprzednich wykresow dni kiedy mozesz miec owu i kiedy mozez dostac @. ale powtazam to sa wyniki moich obserwacji i moge sie mylic bo tez niedawno zaczelam z ff

wersje vip masz na poczatku za friko potem musisz za nia placic jak dalej chcesz jej uzywac. nie pamietam jaki to okres czasu trwa ale jak sie skonczy przysla ci powiadomienie. po zalogowaniu pokaze ci sie stronka z pytaniem czy chcesz zamowic vipa czy zostajesz przy podstawowej formie za darmo

Ok,dziękuję za odp. Tak właśnie podejrzewałam!!!
Więc jeszcze chwilkę będę VIPem :-):-D:-D:-D

reklama
dziewczyny myślicie że to jak często się odbywa serduszkowanie też ma wpływ?
bo ja to juz nie wiem... a myślałam że wiem:sorry2:
moja kumpela robiła to co dziennie bynajmniej tak twierdziła i im sie udało.

u nas teraz ostatnio było często i gesto ale może to źle... może warto rzadziej aby plemniczki były silniejsze i aby było ich wiecej.
Ja mysle że teraz to tak co 2-3dni bedziemy działać od 10d.c. :tak:

u nas teraz ostatnio było często i gesto ale może to źle... może warto rzadziej aby plemniczki były silniejsze i aby było ich wiecej.
Sama nie wiem co jest lepsze... bo jeżeli będziecie kochać sie co 3 dni i akurat będą to 3 dni do TEGO dnia to kto wie czy Twojego plemniki przetrwają tyle czasu... Mnie się wydaję że chyba lepiej co 1-2 dni , a jak się temp. mierzy i robi testy owu to powinno udać sie wstrzelić w TEN dzień...

Ja powiem tobie,że jak starałam się o pierwszą ciążę to było tak...w sieprniu ostatnie opakowanie tabletek anty,we wrześniu staranka i nic,a w październiku codziennie przytulanie i ciąża. A teraz po raz drugi kiedy chcę zajśc robimy to tylko głównie do owu (przewidywanej) i rzadziej później i nic z tego nie ma...
póki co..

generalnie co 2 dni jest najwieksze prawdopodobienstwo ze nie przegapisz owu i jesli nie chcesz codziennie to co dwa dni raczej powinnas. 3 dni to juz troche dlugo jak pisala Iwcia.
ale przecierz nie o to chodzi zeby sie kochac wedlug schematu tylko kiedy sie ma na to ochote.

Ostatnia edycja:
no tak ja wiem że nie chodzi o to aby sie kochac mechanicznie no ale jeżeli nie bedziemy mieli na siebie ochote i akurat wtedy przypadnie TEN dzień no to dupa zimna i nic z tego nie bedzie...
tak czy siak to trzeba tulic sie w czasie okołoowulacyjnym.
Tez mysle ze tak co 2dni jak juz..

A wyobrazie soebie ze u nas jak staralismy sie o pierwsze dziecko to kochalismy sie z moim M tylko 2 razy w tygodniu! bo widywalismy się tylko w sob i niedziele. I sie udało!!! :tak: tak wiec to chyba nie ma reguły... trzeba dobrze trafić i plemniczki muszą być mocne :sorry2:

Nobla dla tego kto wymysli jak to zrobic zeby idealnie trafic hehe. cos mnie zaczyna podbrzusze pobolewac. moze to na owu? kto wie!
ja uciekam robic obiadek dla moich skarbów. a wogole to wczoraj zostalam pochwalona za obiad:-) wszystkim smakowalo choc zrobilam takie zwykle dania: rosołek i schabowy hehe. normalnie moje kulinatrne ego wreszcie troche uroslo:) jestem z siebie dumna!

a wogole to wczoraj zostalam pochwalona za obiad:-) wszystkim smakowalo choc zrobilam takie zwykle dania: rosołek i schabowy hehe. normalnie moje kulinatrne ego wreszcie troche uroslo:) jestem z siebie dumna!

Mniam....gratulacje. Czasem te najprostsze dania mogą zrobić największą furorę!

reklama
Nobla dla tego kto wymysli jak to zrobic zeby idealnie trafic hehe. cos mnie zaczyna podbrzusze pobolewac. moze to na owu? kto wie!
ja uciekam robic obiadek dla moich skarbów. a wogole to wczoraj zostalam pochwalona za obiad:-) wszystkim smakowalo choc zrobilam takie zwykle dania: rosołek i schabowy hehe. normalnie moje kulinatrne ego wreszcie troche uroslo:) jestem z siebie dumna!
To super ;) Gratulacje!!! Mnie za to wczoraj teściowie pochwaliła za babkę jaką zrobiłam i im zawiozłam :) :-):tak: Ostatnio gotowanie sprawia mi duuuużo radości :) Dziś za to sie nie popiszę przed mężem bo na obaidek są gołabki od teściowej :-):tak:

Do góry