reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Właśnie wróciłam od lekarza, stwierdził że macica jest rozpulchniona i przepisał mi duphaston 2 razy dziennie do 20 tygodnia ciąży.Co do badań to dopiero za 3 tygodnie ale na usg umówie się na piątek.Kurcze boje się brać ten duphaston ale już raz poroniłam.:-(

Ależ się uwinęłaś...to gdzie ty masz tego lekarza?
Nie martw się,bierz duphaston i obserwuj co się będzie działo...ja też brałam..nie miałam żadnych ubocznych skutków. Jeśli poroniłaś raz to pamietaj aby zgłaszać do lekarza wszystko co cię zaniepokoi!!!

wiesz ja sama nie bardzo wiem co to są te kolorowe kwadraciki natomiast to odliczanie od 5 to FF odlicza dni do testowania i tam gdzie jest T powinnam zrobić test . A stats no to nie mam pojęcia :-D

Aha rozumiem....:-)

reklama
Właśnie wróciłam od lekarza, stwierdził że macica jest rozpulchniona i przepisał mi duphaston 2 razy dziennie do 20 tygodnia ciąży.Co do badań to dopiero za 3 tygodnie ale na usg umówie się na piątek.Kurcze boje się brać ten duphaston ale już raz poroniłam.:-(

Będzie dobrze - główka do góry! Trzymam kciuki!

jagodka
tak patrzę na ten wykres i myślę ,że te zielone kwadraty to może zaznaczone dni płodne? a różowe to odliczanie do testu chyba.. no sama nie wiem. Wcześniej tego nie widziałam , dopiero dziś zauważyłam że powinnam testować w sobotę hehe ale w zaistniałej sytuacji chyba nie ma sensu..

Jestem i ja:tak:

U mnie nudy 2dc @ pelna para:sorry2::sorry2:

Agniesiar kochana Ty moja zaczynam od nowa razem:sorry::sorry::sorry:

Marti rzeczywiscie dlugi ten cykl masz:sorry:

Biedronka czekam na wiadomosci:tak:

jagodka
tak patrzę na ten wykres i myślę ,że te zielone kwadraty to może zaznaczone dni płodne? a różowe to odliczanie do testu chyba.. no sama nie wiem. Wcześniej tego nie widziałam , dopiero dziś zauważyłam że powinnam testować w sobotę hehe ale w zaistniałej sytuacji chyba nie ma sensu..

Ok tak tylko zapytałam,bo ja dopiero zaczynam zabawę z FF.. :-):tak::-D

Szybka jesteś jeśli chodzi o wizytę u lekarza... :-) Masz ginekologa jako sąsiada :):tak::-)

Szybka jesteś jeśli chodzi o wizytę u lekarza... :-) Masz ginekologa jako sąsiada :):tak::-)
Jeśli chodzi o wizyty u lekarza a zwłaszcza u ginekologa to staram się to robić systematycznie lub w razie potrzeby.Po tym poronieniu byłam zła na siebie,że jak tylko pokazały sie dwie kreseczki na teście to od razu nie udałam się do lekarza tylko zwlekałam ponad tydzień-a wtedy mieszkałam we Włoszech na zadupiu i nie znałam na tyle języka.Dlatego też wole dmuchać na zimne i teraz ja i mój dzidziuś jesteśmy najważniejsi.
Co do dzisiejszej wizyty to była to wizyta u mojego znajomego lekarza w przychodni a nie prywatna.Ten ginekolog przyjmuje u nas w Ośrodku cały tydzień i jest dobrym lekarzem.Niestety nie posiadają usg w Ośrodku dlatego też na owe musze się udać do prywatnego lekarza w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam i cały czas trzymam za Was kciuki;-)

reklama
:-):tak:Biedroneczka mam nadzieję że przełamiesz tą złą passe jaka tu ostatnio na forum panuje... Życzę II kreseczek!!!

Do góry