reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

a możesz przeczytać jeszcze dla ryb??

Ryby 20.02-20.03

Wybierz znak: Baran Byk Bliźnięta Rak Lew Panna Waga Skorpion Strzelec Koziorożec Wodnik Ryby
fioletowetlo_ryby.gif

Ten co zna innych jest mądry, ten co zna siebie, jest oświecony.
Lao – tsy

Wasza planeta Neptun, która jest planetą zwodzenia, iluzji, zakładania różowych okularów, gdy sytuacja bynajmniej różowa nie jest. Neptun symbolizuje też intuicję, przebudzenie duchowe i mistycyzm, czyniąc wszystkie Ryby bardzo wrażliwymi i uduchowionymi ludźmi.

Prawdopodobnie tegoroczna jesień będzie ciepła, romantyczna i bardzo długa. Zapewne dlatego, że w uczuciach nastąpi gorący czas. Kochliwe i romantyczne Ryby, będą miały możliwość ,,odgrzania” starych, wydawałoby się, skończonych już związków. Całkiem niespodzewanie otrzymacie wiadomość od osoby, która wydawałoby się odeszła sobie w siną dal, zostawiając was ze złamanym sercem. Przebaczycie i odbudujecie układ, a stanie się to zapewne za sprawą gorących modłów wznoszonych przez was do nieba. Natomiast inne zodiakalne Rybki poznają nowych, namiętnych kochanków i kochanki. I jesien upłynie wam romantycznie od randki do randki, a czasem nabierze barw bardziej ognistych. Stąd zapewne u wielu Ryb narodzą się pierwsze w ich życiu dzieci.

NAJLEPSZY PARTNER DLA RYBY

Najwyrażniej dobrym i odpowiedzialnym partnerem, dla cokolwiek bujającej w różowych obłokach Ryby, będzie zodiakalny Skorpion. Łaczą was wspólne zainteresowania. Konkretny i zaangażowany Skorpion pomoże zrealizować marzenia Ryb. Wspólna duchowość i intuicja, to obiecujący prognostyk na przyszłość. Oba znaki kochają KOCHAĆ, seksualny Skorpion doceni romantyczność i kochliwość Ryb.

reklama
a tu dla zainteresowanych Bliżniąt!!!!!;-)

Bliźnięta 21.05-21.06

Wybierz znak: Baran Byk Bliźnięta Rak Lew Panna Waga Skorpion Strzelec Koziorożec Wodnik Ryby
fioletowetlo_bliznieta.gif

Błogosławiony jest ten, kto nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od dawania temu faktowi słownego wyrazu.
George Eliot

Błyskotliwe i inteligentne Bliźnięta, których patronem jest wszędobylski Merkury, tej jesieni będą mogły zrealizować swoje plany miłosne. Ich ciekawość świata, dowcip, inteligencja, zostaną zauważone i wynagrodzone. Merkury przyczyni się do tego, że zyskają moc i siłę, a energia, którą dotąd rozpraszały, teraz będzie przez nie szczególnie ceniona.

W uczuciach to czas dla związanych już węzłami małżeńskimi lub partnerskimi. Umocnią się stare związki i zapanuje w nich zgoda i miłość. Ta jesień przyniesie zodiakalnym Bliźniętom marzenia o potomstwie. Prawdopodobnie ten nostalgiczny czas, długie wieczory sprzyjać bedą romantycznym chwilom, czułym uściskom i przebywaniu sam na sam z ukochanym lub ukochaną. Być może owocem owych spotkań bedzie poczęcie potomstwa, co ucieszy Bliżnięta. I zapewne za jakiś czas narodzą się w ich rodzinach, długo wyczekiwane dzieci.

NAJLEPSZY PARTNER DLA BLIŻNIĘCIA

Dobrym partnerem, takim na całe życia może być zodiakalny Baranek. Baran potrafi zarabiać pieniądze i jest gorącym kochankiem, poszukującym wciąż nowych doznań. Inteligentne i błyskotliwe Bliźnięta zaspokajają jego ciekawość, zwłaszcza, że w ich towarzystwie trudno się nudzić. Oba znaki bardzo ruchliwe i aktywne, nie będą zniewalać jeden drugiego, dadzą sobie wiele wolności, a tym samym nie pozwolą na wejście pomiędzy nich nudy i stagnacji.

Rak 22.06-22.07

fioletowetlo_rak.gif

Jeśli czekasz na idealną chwilę, kiedy wszystko będzie bezpieczne i pewne, może ona nigdy nie nadejść. Góry nie zostaną zdobyte, wyścigi nie będą wygrane, ani trwałe szczęście osiągnięte.
Maurice Chewalier

Księżyc, Wasza planeta, rządzi wodą, steruje przypływami i odpływami mórz i oceanów, ale też i wodą w organizmach ludzi, zwierząt i roślin. Związana jest z macierzyństwem, uczuciami, kobiecością i ogniskiem domowym. I takie są Raki, czułe, wrażliwe, bez reszty poświęcające się swoim rodzinom, czasem zapominając o sobie.

W kontaktach uczuciowych i towarzyskich Raki wykażą się nieoczekiwaną dla nich samych śmiałością i otwartością. Przypuszczalnie tegoroczny, jesienny czas zamanifestuje się niezwykłą aktywnością Raczków. Możliwe, że niektóre z nich zaczną wychodzić ze swoich skorupek, aby spotkać czekające na nich uczucia. Nowa miłość dla wielu wolnych Raków, zakończy się pójściem do ołtarza. Ta jesień zasnuta dymami z ognisk i mgłami pełzającymi nad polami będzie dla was szczęśliwa, ponieważ pobudzi waszą śmiałość i odwagę, co spowoduje, że jak nigdy dotąd zaczniecie podejmować śmiałe decyzje.

NAJLEPSZY PARTNER DLA RAKA

Niekonwencjonalną i dobrze radzącą sobie z Rakiem może być zodiakalna Panna. Panna nie przejmuje się zbytnio humorzastością partnera, potrafi doskonale organizować i prowadzić mu dom. Za to seksualny Rak potrafi rozpalić spokojną Pannę, która pod jego wpływem zmieni się w ognistą kochankę. Bardzo dobry i czuły związek. Natomiast dla pani spod znaku Raka wspaniałym partnerem może być ognisty Skorpion.

no ja już zmykam Kochane...
Miłego weekendziku!!!!:-);-) owocnego przede wszystkim!!!!

Do usłyszonka w poniedziałek... może jakoś wcześniej...;-)

Dla zainteresowanych milosnym horoskopem na jesień wstawiam link: Jesienny miłosny - Horoskop - WP.PL

buzial!!!!

Dzieki Marzi za horoskop i milego weekendu:-)

Wagi jednym slowem maja tej jesieni nie romansowac na boku:-D:-D

:-) Gratulacje :-) !!!!!!!!
Brałaś jakieś leki, czy od tak zaskoczyliście po roku???

nie bralam zadnych lekow i nie mialam zrobionych zadnych badan ktore moglyby stwierdzic dlaczego sie nie udaje,ja nie mierzylam temp.,nie liczylam dni,dalismy sobie czas do roku pozniej chcielismy sie zabrac za to na "powarznie" i w najmniej nieoczekiwanym momencie sie udalo,kochalismy sie doslownie 2 razy widocznie w odpowiednim czasie,powiem tez ze nawet nie w glowie byla mi ciaza gdyz sie przeprowadzamy a co sie z tym wiaze stres bez granic.dopiero jak 3 dzien spoznil mi sie okres a zawsze mialam regularnie to zaswitalo mi w glowie ze to moze to.zrobilam test z porannego moczu i wyszla bladziutka druga kreska,pozniej zrobilam jeszcze 2 i nie bylo juz zadnych watpliwosci. w srode ide na pierwsza wizyte do lekarza i boje sie strasznie.:tak:

Serdeczne gratulacje!! Mam nadzieję że spotkamy się w lipcóweczkach 2010!!
Dużo odpoczywaj i nie forsuj się:-):-)

Czesc Wszystkim :-) nareszcie piatek huraa
Przeczytalam wiekszosc postow neistety brak mi ostatnio cierpliwosci i strasznie sie wkurzam o byle co a to dziwne bo nigdy po @ tak nei miewalam :dry:a wiec odpisuje na czesc postow przepraszam za pominiecie ostatnich ale moze jutro nadrobie
ren
oo laska to i tak wcześnie chodzisz spać:-) ja nie zasypiam wcześniej niż koło 24 , ale ponieważ dzisiaj jestem zmęczona to pewnie będzie wcześniej, dobrej nocki !
A no tak jakos wczas padam odsypiam lata szkole gdzie kladlam sie po 23 i o 6 wstawalam (nawet bez zegarka;-)) hihi
dziewczyny przyznaje od razu!nie mam czasu czytac.wkorzam sie bo wycieczka ktoa znalazlam jest nieaktualna i bre w to dalej.to maja byc wakacje a tyle stresu...i moj tez to zle znosi szczegolnie ze ny to nie jego wybor a ja tak bardzo chce.ciezko cos mi w tej chwili znalezc na date jaka mamy wakacje i dlatego sie wkorzam..
tak poza tym to dalej mam sluz plodny wiec owu nie bylo.zreszta widze to po temperaturze.poza tym caly czas mnie cos strasznie bolalo w dole i pieklo i dlatego lyknelam 2 paracetamole...sily juz nie mam.humoru tez wiec nie wiem jak to ze staraniem dzis...chyba odpada.
eh,pojawie sie jutro bo na nic czasu mi nie starcza
aha i jutro ma dzwonic lekarz z wynikami
p.s. jakies wiesci o nowych ciazach?
Ehh co za wrednosc ze akurat odwolali :wściekła/y: ja neicierpie jak cos juz wybiore a potem sie okazuje ze juz sie nie da tego wykupic wrrrr zycze wiec abys znalazla cos podobnie interesujacego i wypoczela nalezycie bez nerwow :tak: a owu moze przy tych nerwach sie przesunela:confused: A co do wynikow to zawsze lepiej sprawdzic dwa razy, roznei to bywa. Oby pomogly te leki:tak: trzymaj sie dzielnei i nei denerwuj za duzo (wiem latwo mowic, szczegolnie mi:-p).
Dzięki Ren za wsparcie, za "powodzenia" oczywiście "nie dziękuję" :sorry2:
Życzę dobrego samopoczucia!! Co do tempek to kluczem jest termometr elektroniczny, najlepiej z 2 miejscami po przecinku. Jak próbowałam mierzyć tempki zwykłym termometrem, to... zasypiałam nawet :-D A elektroniczny mierzy w kilkanaście sekund i jest to o wiele mniej uciążliwe. Do tego niektóre mają taką funkcję (jeśli nie wszystkie), że możesz po pomiarze wyłączyć termometr i iść spać - później jak wstaniesz, sprawdzasz sobie ostatnio zmierzoną tempkę - nie ma więc ryzyka, że zapomnisz, jaka była temp, albo Ci się coś pomyli (mi się to zdarzało :-p )
Powodzenia!!
Ja rowniez nei dziekuje;-) a za wsparnei nie trzeba dziekowac lubie wspierac dobre osobki ;-) dzieki za wyjasneinei z mierzeniem tempek akurat mam termometr elektroniczny ktory zapamietuje ostatnia najnizsza oraz najwyzsza temperature, tylko ciekawe kiedy w koncu uda mi sie z rana zmeirzyc:sorry2:
Kinga85 - a ja dalej za Ciebie trzymam kciuki i jestem dobrej mysli ;-)
czesc dziewczyny w kolejnym dniu!!
Eijf - mam nadzieję, że uda się coś jeszcze wybrać i wakacje będą udane. A co do staranek to kto to wie może coś z tego będzie..oby było!!
Ren - czuję się zupełnie normalnie, oprócz dużej senności i wrażliwości cycuchów, które urosły (mąż jest zadowolony, aj troszkę mniej) to nic specjalnego ze mną się nie dzieje. Jak na razie bez mdłości i nudności daj Boże jak najdłuzej!!
A to milo ze jest wszystko okej i malo dokuczliwych objawow masz ,zycze spokojnej ciazy :tak:
Nie wytrzymałam i zrobiłam test :no:
Ale nadal mam nadzieję w końcu ten 43 dzień to za tydzień... :-)
A brzuszek jak bolał tak boli...

Oczywiście jak najbardziej trzymam za wszystkich kciuki i mam nadzieję, że niedługo spotkamy się na jakimś forum dla przyszłych mamusiek :tak:;-):-):-):-)
witam :-) zycze aby @ juz sie nei pojawila ;-) i zgadzam sie z Toba aby zaniedlugo juz wszystkie byly mamusiami (badz po raz kolejny mamuskami) a wtedy poprostu zmienimy temat watku hihihi :-D
czlowiek do wszystkiego sie przyzwyczaja.przeciez to tylko twoj termometr i w ogole podobno pomiar w pochwie jest dokladniejszy
p.s.ktos wczoraj oznajmil ze w ciazy jest ?bo nie czytalam.
czy zielona sie odezwala?
O wlasnie Eijf dobre pytanie co tam u Zielonej???? mam nadzieje ze same dobre wiesci!

Marzi55 - oj bidulko Nasza trzymaj sie cieplutko i kuruj dzielnie
Tośka32 - tez trzymaj sie cieplutko i duzo zdrowka zycze oraz aby badania nie wykazaly niczego niedobrego

A u mnei nic ciekawego pozatym ze cos mnie kuje i kuje od wczoraj ale nawet nie potrafie dokladnei okreslic gdzie ale na pewno nei jajnik , a do tego dalej glowa boli i nerwowa okrutnie jestem juz 3 dzien wrrrr a bol glowy to juz chyba tydzien sie za mna wlecze. Mam nadzieje ze w weekend odpoczne i humorek bedzie lepszy. Za to moj kocurek juz sie czuje znakomicie i lata jak poparzony po mieszkaniu hehe wariat jeden przynajmniej troche umila czas :sorry2:
moze od jutra uda mi sie ta tempke mierzyc...:blink:

cześć dziewczyny ja dopiero wróciłam z pracy, głowa mnie boli i nic mi sie nie chce a co tam u was?? testowała któraś??
O widze ze podobnie sie czujesz zycze poprawy humorku szczegolnie na weekend (oj szkoda ze niedziela bedzie bardziej smutna i refleksyjna ale czasem i taki dzien jest potrzebny) trzymaj sie dzielnie;-)

Marzi dzieki za horoskop dla Blizniat =)

Ostatnia edycja:
reklama
ehh wczoraj zrobiłam TEST i niestety tylko I kreseczka:-(...a dzis dostałam @...tydzień po terminie!!

Trzymajcie się dziewczynki ale ja narazie robie sobie Urlopik z oglądaniem ubranek, wózków, łóźeczek itp.

PAPA :)

Do góry