reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

A no właśnie, przecież to po implantacji poziom tego hormonu rośnie...;-)chyba ominęłam te wszystkie najciekawsze lekcje biologii....

Dlatego spokojnie, u każdej w innym tempie wzrazta, a na dodatek nie mierzysz tem. i nie byłaś na monitorowaniu wiec nie ma pewności, ze to 10dpo.

Jak nie przyjdzie@ to powtórz za 2 dni

Będzie dobrze!

reklama
Dlatego spokojnie, u każdej w innym tempie wzrazta, a na dodatek nie mierzysz tem. i nie byłaś na monitorowaniu wiec nie ma pewności, ze to 10dpo.

Jak nie przyjdzie@ to powtórz za 2 dni

Będzie dobrze!

nie byłam na jakotakim monitorowaniu, ale właśnie 15 dc bylam na USG, lekarz powiedział, ze jestem tuż przed owu, bo pęcherzyk miał 21 mm, a wieczorem i drugiego dnia bolał mnie na maksa prawy jajnik (własnie ten gdzie byl pecherzyk), więc zakładam, że dzisiaj jest ten 10 dpo:-) ale mogę się mylić...

nie byłam na jakotakim monitorowaniu, ale właśnie 15 dc bylam na USG, lekarz powiedział, ze jestem tuż przed owu, bo pęcherzyk miał 21 mm, a wieczorem i drugiego dnia bolał mnie na maksa prawy jajnik (własnie ten gdzie byl pecherzyk), więc zakładam, że dzisiaj jest ten 10 dpo:-) ale mogę się mylić...

Teraz musisz uzbroić się w cierpliwość i zobaczymy co będzie....spokojnie Marzi....

Może i prawda, ale nie wie w jakim tempie u ciebie przyrasta pęcherzyk.

Otóż na dobe pęcherzyk rośnie od 1 do 3mm, a pęka przy wielkości od 18 do 25mm,

Więc jest to troszkę wróżenie z fusów. Skoro Cie bolało to pewnie pękł, a ból który czyłaś to płyn uwolniony z pęcherzyka, który podrażnił ci otrzewnę.

Jeżeli chodzi o implantację to dochodzi do niej miedzy 4 a nawet 12 dpo., najczęściej jest to 6-7dpo., ale to też bardzo indywidualna sprawa!

Może i prawda, ale nie wie w jakim tempie u ciebie przyrasta pęcherzyk.

Otóż na dobe pęcherzyk rośnie od 1 do 3mm, a pęka przy wielkości od 18 do 25mm,

Więc jest to troszkę wróżenie z fusów. Skoro Cie bolało to pewnie pękł, a ból który czyłaś to płyn uwolniony z pęcherzyka, który podrażnił ci otrzewnę.

Jeżeli chodzi o implantację to dochodzi do niej miedzy 4 a nawet 12 dpo., najczęściej jest to 6-7dpo., ale to też bardzo indywidualna sprawa!

Agniesiar, skąd Ty to wszystko wiesz?:-)
Ja tak sobie myślę, że pewnie przy takim wróżeniu z fusów to rzeczywiście szanse niewielkie...
A jesli chodzi o to podrażnienie otrzewnej, mam nadzieję, że to przejściowe i raczej niegroźne...;-)

Agniesiar ma taką wiedzę....że...huhuhuhuuuuuu......wow!!!

moja wiedza jak na razie to bardzo szczątkowa jest, ale umiem szukać i tak sobie czasem muszę poczytać co by wiedzieć co i jak!

A po za tym troszkę juz walczę, więc po lekarzach polatała, a że niedowiarek jestem i wiem, ze czasem każdy może sie pomylić to czytam i sprawdzam, a prawdziwą mądrą głowa to jest lolitka!

moja wiedza jak na razie to bardzo szczątkowa jest, ale umiem szukać i tak sobie czasem muszę poczytać co by wiedzieć co i jak!

A po za tym troszkę juz walczę, więc po lekarzach polatała, a że niedowiarek jestem i wiem, ze czasem każdy może sie pomylić to czytam i sprawdzam, a prawdziwą mądrą głowa to jest lolitka!

hihihi... podoba mi się ten motyw ze sprawdzaniem lekarzy...

Ale mam potwierdzenie na to, że rzeczywiscie trzeba sprawdzać... a mianowicie mam tyłozgiecie macicy... a na ostatnim USG wychodzi prozodzgiecie... myślę: no chyba mi się nie odgieło... a okazało się, że cos tam bło na odwrót ustawione...:-)

reklama
Do góry