reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
hej kusska-no pewnie ze pamietamy.u mnie tez chyba 12 dc i sluzu jak na lekarstwo.chyba nwet jeszcze plodnego nie widzialam z tym ze sie rozrzedza.no i podbrzusze zaczynam czuc czy jajniki.albo mi sie wydaje.zreszta nie wnikam w tym cyklu za bardzo.nie wiem czemu mam przeczucie ze jak zajde to w nastepnym...?

wkorzylam sie bo ff wyznaczyl mi prawdopodobna owulacje na 8 dc???!!!przeciez ja nadal mam temperatury pierwszej fazy i do tego nie widzialam zadnego sluzu plodnego.fest wymyslil.w tym mc nie robie testow,na dodatek zmiana czasu i jakos mi sie to wszystko miesza.jesli to prawda to mam cykl baardzo mizerny i przytulanek przed 8dc nie bylo(choc moj mnie namawial ale sobie powiedzialam ze poczekam tym jednym razem).Nie wiem co o tym myslec ale wydaje mi sie ze ff sie myli bo ja takich temperatur w II fazie nigdy nie mialam a poza tym codziennie sluz nieplodny.

przestawienie czasu nie pomaga we wstawaniu.nadal jest ciezko...

Eijf no oczywiście że ff się u Ciebie myli, jest tak jak piszesz, niższe tempki, brak śluzu płodnego, owu zdecydowanie jeszcze przed Tobą.

ejjf - sądzę, że ff przesunie ci jeszcze owulację później, więc spokojnie!

Jeżeli chodzi o mnie to moja wrodzona trzeźwość umysłu wzięła dziś za wygraną i spokojnie już spoglądam do przodu - co ma być to bedzie!

Troszkę, po wczorajszych wynikach poniosła mnie euforia, ale dziś już spokój i stabilizacja!!!

Kusska kilka pozytywnych wiadomosci, nikiforka i sara zobaczyły II kreseczki
Dziś wedlug planu testuje Marzi ciekawe co u niej???:confused:

ojej no to duzo radosci mnie ominelo:zawstydzona/y: gratulacje dziewczyny ogromnie sie ciesze, zwłaszcza z Nikiforki bo ona juz sie długo starala, a pamietam jak z Agniesiar pisalysmy ze fajnie by bylo jakby jakas weteranka staranek zafasolkowala:-)

hej kusska-no pewnie ze pamietamy.u mnie tez chyba 12 dc i sluzu jak na lekarstwo.chyba nwet jeszcze plodnego nie widzialam z tym ze sie rozrzedza.no i podbrzusze zaczynam czuc czy jajniki.albo mi sie wydaje.zreszta nie wnikam w tym cyklu za bardzo.nie wiem czemu mam przeczucie ze jak zajde to w nastepnym...?

wkorzylam sie bo ff wyznaczyl mi prawdopodobna owulacje na 8 dc???!!!przeciez ja nadal mam temperatury pierwszej fazy i do tego nie widzialam zadnego sluzu plodnego.fest wymyslil.w tym mc nie robie testow,na dodatek zmiana czasu i jakos mi sie to wszystko miesza.jesli to prawda to mam cykl baardzo mizerny i przytulanek przed 8dc nie bylo(choc moj mnie namawial ale sobie powiedzialam ze poczekam tym jednym razem).Nie wiem co o tym myslec ale wydaje mi sie ze ff sie myli bo ja takich temperatur w II fazie nigdy nie mialam a poza tym codziennie sluz nieplodny.

przestawienie czasu nie pomaga we wstawaniu.nadal jest ciezko...

Eijf nie przejmuj sie ff dziala wedlug algorytmow i dla niego kazde 3 wyzsze tempki sa podstawa do wyznaczenia owu ale na pewno ci sie to pozmienia poziej jak faktycznie ja bedziesz miala. a i gratuluje wizy:-):-):-) wiedzialam ze ci sie uda! wylapalam ta info na nk hehe:)

czesc wszystkim:)
chyba od jutra zaczne mierzyc tempke, okres mam taki marny ze nie wiem czy juz dzis sie nie skonczy:szok:, znalazlam fajną darmową stronke do zapisu tempek,tylko jeszcze nie wiem jak ja tu wstawic:) mam pytanko: czy jak nie bede obserwowac sluzu-kompletnie sie na tym nie znam-to czy tez bede mogla wykryc kiedy jest owulacja???

ojej no to duzo radosci mnie ominelo:zawstydzona/y: gratulacje dziewczyny ogromnie sie ciesze, zwłaszcza z Nikiforki bo ona juz sie długo starala, a pamietam jak z Agniesiar pisalysmy ze fajnie by bylo jakby jakas weteranka staranek zafasolkowala:-)
Ta wiadomość optymistycznie nastraja:-):tak:
A my wczoraj mielismy z ukochanym gadke o dzieciach, smial sie ze jakbym zaszla od razu po odstawieniu tabletek to juz bym pewnie po porodzie byla lub byla w trakcie, ahh

reklama
czesc wszystkim:)
chyba od jutra zaczne mierzyc tempke, okres mam taki marny ze nie wiem czy juz dzis sie nie skonczy:szok:, znalazlam fajną darmową stronke do zapisu tempek,tylko jeszcze nie wiem jak ja tu wstawic:) mam pytanko: czy jak nie bede obserwowac sluzu-kompletnie sie na tym nie znam-to czy tez bede mogla wykryc kiedy jest owulacja???

Sam śluz to za mało, dopiedo śluz, temperatura i obserwacja szyjki daje jakiś obraz!

Do góry