reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

cześć dziewuszki...jestem po bardzo poważnej rozmowie z męzulkiem i zdecydowaliśmy, że nie bedziemy czatować na dni płodne..zastanawiam się nawet czy nie przestać mierzyć tempki..ale to kwestia do przedyskutowania jest, bo mierzę ją, żeby lepiej znać siebie, a nie polować na owulację:-)@ pełną gębą trwa, brzuch strasznie boli...dobrze, że zaczyna się teraz miesiąć strasznie wytężonej pracy- mam konferencję w środku, poza tym przygotowuję z dziewczynami wystąpienie na 11 listopada, muszę napisać scenariusz szopki noworocznej..mam co robić:-)JEszcze mnie koleżanka poprosiłą, żebym jej napisałą scenariusz musicalu- a to roboty od zagwizdania jest, ale może dla mnie to dobrze:-)
Nowo zafasolkowanym gratuluję, życzę zdrówka dla siebie i maluszków, fluidki łapię oczywiście:-)

reklama
zielona
widzę ,że na brak zajęć nie będziesz narzekać:-) może w całym tym zamieszaniu niespodziewanie zjawi się fasolka? ani się obejrzysz kiedy:-) a powiedz nie wybierasz się do lekarza? tak jak pisała eijf zapytać o co chodzi ,że prawie co miesiąc wychodzą Ci testy z dwiema kreskami?

wiesz co kochana, jeszcze nie...nie ma chorób, które powodują pozytywny test, jak dwa razy miałam test pozytywny to hcg z krwi było poniżej 2, wiec to na pewno nie jest wadliwa ciąża..myślę, że mam takiego pecha do testów ze słąbymi kreskami i dlatego w słabe kreski nie wierzę..myślałam fakt, żeby zbadać sobei progesteron w tym cyklu, ale wiesz może w którym dc, albo dpo to się robi???

ja właśnie myślałam ,że wychodzą Ci pozytywne z powodu progesteronu czy coś , niestety nie wiem w jakim dc należy to zbadać, może któraś z dziewczyn się później wypowie, bo ja to zielona :-) w tej kwestii :-D

Zielona! z tego co mi wiadomo to progesteron mozna w każdtym dniu cyklu!! Ja robiłam w 14 dc (dzień przed owulacją)
Kurcze u mnie tez test wyszedł pozytywnie 2 razy, ale jeśli lekarz we wtorek nie potwierdzi to się nie nakręcam!!! w koncu ja sie na tym nie znam i niech się specjalista wypowie!!:-)

Zielona - bez względu na dzień cyklu można badać:
- prolaktyne,
- testosteron
- androstendion
- DSHA-S

Przepraszam zprogesteronem się pomyliłam!! I nie wiem kiedy można badać!!

@ przyszła-przynajmniej nie musiałam długo czekać..ale nagorsze jest to, że to oznacza, że znowu nie strafiliśmy...jeden dzień za późno wszystko..cholerka....ide spać, rano mam dyżur poranny

Szkoda:sorry2::sorry2::sorry2:

Witajcie dziewczyny.
Tak niesmiało tu wchodze i pisze...:-)
Ostatnimi czasy męczy mnie myśl o drugim dziecku i tak już jestem coraz blizsza decyzji że moze teraz spróbujemy...ale jakoś im bliżej to mam wątpliwości i stres,jak przed jakims egzaminem,czy wy tez tak macie?(szczegolnie te które juz mają dziecko) czy to ja jakas taka wystrachana?:szok::confused2::sorry:

Witamy i zyczymy powodzonka w staraniach;-)

czesc dziewczyny!! Na wstępie serdeczne gratulacje dla Nikiforki i Sary!!!
U mnie @ spóźnia się 4 dzień. Wczoraj zrobiłam dwa testy bobo - strumieniowy i pre test - płytkowy na obu II kreski!! ale nie chcę nic zapeszać!!!
Popłakałam się wczoraj jak dziecko, bo sama nie mogę w to uwierzyć, że się udało!!
We wtorek idę do lekarza, niechcę nic zapeszać, jak lekarz potwierdzi to na 100% wtedy chyba uwierzę!!
Mój M tez jakiś taki zdezorientowany był... i popłakalismy się oboje!!
Czuję się całkiem normalnie oprócz tego że chce mi się ciągle pić, piersi mi trochę urosły i są bardziej wrażliwe, odczuwam ogólne zmęczenie. Poza tym innych objawów brak!!!
Kochane życze Wam z całego serce II kreseczek i tzrymam za Was kciuki, szczególnie za testujące w niedługim czasie!!

PRZESYŁAM DUŻO POZYTYWNEJ ENERGII !!! :-):-):-)

GRATULUJE:-):-):-)

a ja dzis nie zmierzylam temperatury.raz obudzilam sie za wczesnie(i wtedy moglam w sumie mierzyc) a raz za pozno a u mnie juz godz pozniej temperatura jest wyzsza.No i mam problem.Jak ja mierzyc kiedy przestawiamy czas w weekend.Moze dac falszywy obraz bo organizm bedzie spal dluzej ze tak powiem i temperatura bedzie wyzsza.Boje sie ze jakos mi to obraz owu popsuje.Nie wiem czy dac sobie spokoj czy mierzyc i zobaczyc co z tego wyjdzie.W sumie akurat mam takie wazne dni kiedy mam wylapac owu.Gdyby to byl poczatke czy koncowka to nie mialaoby takiego znaczenia.

Kurcze tez sie zastanawialam jak zmierzyc:dry::baffled:

wiesz co kochana, jeszcze nie...nie ma chorób, które powodują pozytywny test, jak dwa razy miałam test pozytywny to hcg z krwi było poniżej 2, wiec to na pewno nie jest wadliwa ciąża..myślę, że mam takiego pecha do testów ze słąbymi kreskami i dlatego w słabe kreski nie wierzę..myślałam fakt, żeby zbadać sobei progesteron w tym cyklu, ale wiesz może w którym dc, albo dpo to się robi???

Progesteron i Prolaktyne bada sie w 7 dpo (7 wyzsza tempka)

I lista

TESTUJĄCE:

Noukie- 29 pazdziernika
biedroneczka1980- 31 pazdziernika
Katja -31 pazdziernika
Kinga85 - 2 listopada
agniesiar - 4 listopada
jagódka1231- 9 listopada

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :) -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa -
sandrahaha -
scorpioniczkaa :) - 3 cykl
agast22 - 2 cykl
bakteria - 1 cykl
Nikiforka- 10 cykl
Sara211- 1 cykl

OBECNE STARACZKI:

zielona.wampirzyca- 8 cykl
Hope33-
Martilla - 5 cykl
agniesiar - 10 cykl
mmm -5 cykl
Noukie - 4 cykl
Marzi55 - 3 cykl
eijf-
emilchen-URLOPIK
kusska - 9 cykl
jagódka1231- 4 cykl
toska32- 4 cykl
chup - 1 cykl
Melissa-
kinga85 - 1 cykl
katia_793 - 8 cykl
Anulin-
biedroneczka1980- 6 cykl
rudka - 3 cykl- URLOPIK
aisism - 3 cykl
maćku - 3 cykl
Ren - 3 cykl
wisienka83-URLOPIK
ilonkasz- 1 cykl
&Ewcia - 7 cykl

Ostatnia edycja:
aisim ja rowniez bardzo serdecznie gratuluje!

Ja tez zrobilam sobie dzis rano test - 1 kreska. Wiec albo za wczesnie, ablo nie tym razem niestety. Teraz czekam cierpliwie na brak @;-)

Mam pytanie do dziewczyn bardziej obczaskanych w temacie - mam cykle 27-28 dniowe. Owu mialam 16 lub 17 dc, wiec wychodzi, ze faza poowu bedzie trwac tylko 10-11 dni. Czy to nie troche malo?

zielona-moj od poczatku jest przeciwny tym planowanym staraniom.On wychodzi z zalozenia ze samo przyjdzie.temperature mierze przewaznie bo sie przyzwyczailam.co do progesteronu to wiem ze w jakiejs konkretnej fazie sie to robilo chyba ale wiecej nie pamietam.chyba w drugiej poowulacyjnej ale jak zapytasz emmy to na pewno bedzie wiedziala najlepiej

reklama
Do góry