reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Dziewczynki,

wpadłam na chwilkę się tylko pożegnać... wreszcie koniec dnia pracy się zbliża... i można iść do domku...:-)

Trzymam za wszystkie nas kciukasy... zwłaszcza za Zieloną teraz...

no i miłego wieczorku życzę!!!!
do juterka:tak:

reklama
biedroneczka
jeszcze tylko wtrącę ,że ładna laska z Ciebie:-) a ta figura fiu fiu :-) pozazdrościć !
A dziekowac dziekowac:tak::-D

a to tak jak my.jakos nigdy nie marzylam o tym wszystkim.mielismy nawet jakies tam plany (ale nie na wielkie wesele ktorego nie chce) ale przelozylismy je z powodu staran...

p.s. no ja nog zazdroszcze...
Z weselem to powiem ci ze nawet myslelismy,a le ta masa kasy jaka trza wydac tak ot poprostu przeraza, a w sumie przyjemnosc maja tylko ci co sie bawia, bo mlodzi sie stresuja, ale plany co do sformalizowania mamy

Swoją droga ciekawe czy aby zrobić Betę trzeba być na czczo? i jak długo czeka sie na wynik???

Któraś wie?;-)
nie trzeba byc na czczo. Swoja droga dziwie sie ze laboratoria tak dlugo zwlekaja z wynikiem, jak pamietam z praktyk to takie badanie robi sie do 2 godzinek

A u mnie nic nowego, w pracy dzis mnie wszystko irytowalo, ale to moze przez ta pogode sama nie wiem, no i male pobolewania w podbrzuszu, i co dziwne mam taki dziwnie galaretkowato-kremowy sluz

Ostatnia edycja:
Umowilam sie wlasnie na jutro do lekarza pomecze go o te badania hormonow, a jak nie to w Polsce sobie zrobie, a mam lat 22 i wiem, ze jeszcze duzo czasu na dzieciaczka, ale mimo wszystko te porazki mnie dobijaja:-( a co Tobie Ci lekarze powiedzieli?

Dziewczyny jeszcze chcialam spytac czy moglaby mi ktoras napisac liste badan hormonow o ktore powinnam spytac lekarza? Wiadomo, ze zapytam o hormony tarczycy, ale co poza tym warto sprawdzic w pierwszej fazie cyklu?

Skoro jesteś taka młoda to na razie zrób tylko:
TSH
Tesrosteron
Prolaktyna

Sądzę, ze to powinno wystarczyć, bo na prawdę masz jeszcze czas - przyjmuje sie, że jeżeli nie ukończyłaś 30 lat to trzeba dać organizmowi rok na staranie. Nie ma z czym sie speszyć i warto poczekać, co natura zrobi!

My na Julcię czekaliśmy prawie rok - a miałam wtedy 26 lat jaz zaszłam (i było podejrzenie, że nie bedzie łatwo bo już wtedy 6 lat leczyłam się hormonalnie)

Nie ma potzrzeby na razie sprawdzać rezerw jajnikowych.

Nie bagatelizuję, tego, ze temat Cię męczy, ale jest po prostu jeszcze czas na ewentualną walkę - a teraz postaraj sie zaufać naturze!

Jedyne, co można dla spokojności sprawdzić to - monitorowanie owulacji - ale gdybym była twoim lekarzem to na razie kazałabym Ci po prostu wyjechać gdzieś z meżem, odpocząć i poczekać!

Witajcie dziewuszki!!! kilka dni mnie nie bylo,a teraz nie mam jak nadrobic zaleglosci pojawiły sie jakies fasolki???? a moze u Zielonej to jednak fasolka????oby!!! trzymam kciuki zeby @@ nie przyszłą!!!

dziewczyny mam pytanie: jeśli po owu mam wysoki poziom estradiolu i niski progesteronu to znaczy że owu zaszła i pęcherzyk pęśl i mogłam zajść w ciążę, ale tem progesteron jest za niski, żeby tą ewentualną ciążę utrzymac??
mi gin ostatnio powiedziała ze wysoki progesteron oznacza ze owu włąśnie była.....

U mnie juz nie wiem który dzien cyklu,,...nie zlicze:wściekła/y: pieć dni brałam duphaston do wtorku, no i teraz czekam na @@@ oby szybko przyszła i zaczynam nowy cykl staranek,pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
kiciaq87 przepraszam że pytam ale w jakim mieście mieszkasz?
...i do lekarza idziesz prywatnie czy do swojej przychodni?
...a co do dziecka to ja mam obecnie 23 lata i 3 letniego synka czyli jak zaszłam w ciążę miałam 20 tal a jak urodziłam to prawie 21:)Nie ukrywam że było mi ciężko ale teraz jestem dumna ze swojego synka:)
...także wcale się nie dziwie że mając 22 lata myślisz już o dziecku:)

a mnie dziewczyny już po woli ogarnia szał Świąt Bożonarodzeniowych...szał :eek:

Hej napisalam Ci na privie w jakim miescie mieszkam ;-)
A co do lekarza to ide do zwyklego GP tutaj raczej nie ma mozliwosci isc gdzie indziej omijajac GP mam zamiar go przycisnac zeby mnie wyslal na te hormony, jak nie to sie jeszcze przejde jutro do takiej kliniki planowania rodziny zobacze co tam powiedza, moze tam bede mogla zrobic te badania, a jak nie to niech mnie.... zrobie sobie w polsce tyle, ze mam nadzieje, ze nie bedzie za pozno na te ktore trzeba robic w pierwszej fazie cyklu bo w Pl bede okolo dni plodnych no i pozniej jeszcze w drugiej fazie cyklu na chwile, rany ja juz nawet urlop przeliczam na fazy cyklu :eek:

Witajcie dziewuszki!!! kilka dni mnie nie bylo,a teraz nie mam jak nadrobic zaleglosci pojawiły sie jakies fasolki???? a moze u Zielonej to jednak fasolka????oby!!! trzymam kciuki zeby @@ nie przyszłą!!!

mi gin ostatnio powiedziała ze wysoki progesteron oznacza ze owu włąśnie była.....
U mnie juz nie wiem który dzien cyklu,,...nie zlicze:wściekła/y: pieć dni brałam duphaston do wtorku, no i teraz czekam na @@@ oby szybko przyszła i zaczynam nowy cykl staranek,pozdrawiam serdecznie

A dlaczego skoro masz takie nierególarne cykle po prostu nie zaczniesz mierzyć temperatury.

Może to Ci pomoże!

Po za tym się nie denerwuj - a nie serduszkowaliście?

kiciaq
przykro mi ,że @ przyszła, daj znać co i jak u lekarza

ps. a myślałam ,że to ja jestem tu najmłodsza hehe

zielona
ja trzymam ciągle kciuki żeby to jednak była fasolka!
odnośnie tych plamień to nie wiem nie orientuję się, ale czy to jest normalne ,że każda @ się tak zaczyna? na Twoje wieści od gina też czekam !

Dzieki kochana, jakos kurka wodna znowu przezyje :-( kupilam sobie winko na wieczor na pocieszenie ;-) hehe

Zielona ja rownierz trzymam kciuki:tak:

Skoro jesteś taka młoda to na razie zrób tylko:
TSH
Tesrosteron
Prolaktyna

Sądzę, ze to powinno wystarczyć, bo na prawdę masz jeszcze czas - przyjmuje sie, że jeżeli nie ukończyłaś 30 lat to trzeba dać organizmowi rok na staranie. Nie ma z czym sie speszyć i warto poczekać, co natura zrobi!

My na Julcię czekaliśmy prawie rok - a miałam wtedy 26 lat jaz zaszłam (i było podejrzenie, że nie bedzie łatwo bo już wtedy 6 lat leczyłam się hormonalnie)

Nie ma potzrzeby na razie sprawdzać rezerw jajnikowych.

Nie bagatelizuję, tego, ze temat Cię męczy, ale jest po prostu jeszcze czas na ewentualną walkę - a teraz postaraj sie zaufać naturze!

Jedyne, co można dla spokojności sprawdzić to - monitorowanie owulacji - ale gdybym była twoim lekarzem to na razie kazałabym Ci po prostu wyjechać gdzieś z meżem, odpocząć i poczekać!

Dzieki za rady :tak: do lekarza i tak pojde po prostu jestem ciekawa czy wszystko z tymi hormonami ok tymbardziej, ze sie o chorobach tarczycy naczytalam i juz sobie przyszylam polowe objawow, a w sumie mama mi kiedys tez mowilam zebym sobie moze zbadala bo mi tak ciagle zimno jest, pic mi sie chce... a to niby na niedoczynnosc, ale pewnie znajac zycie przesadzam. Zobaczymy co mi wogole powie ten lekarz bo ci zwykli rodzinni to tu tacy jacys niedoksztalceni sa, ze moze nawet nie bedzie wiedzial co mam kiedy robic:eek:

reklama
A co do tego wyjazdu z mezem ( jeszcze chlopakiem ;-)) to pewnie masz racje, mnie sie wydaje, ze najlepiej by bylo gdybym tempke zaczela mierzyc bo mysle, ze po prostu owule mozemy przegapiac, tym bardziej, ze B duzo pracuje i czasem sie nam po prostu nie udaje poprzytulac, a jeden cykl jak swira normalnie dostalam i przytulalismy sie codzinnie przez 6 dni chyba (wtedy testy robilam i czekalam na pozytywny, ale juz sie przytulalismy w miedzy czasie bo balam sie, ze moze felerne byly) a tu test dopiero w 16 dc wyszedl :eek: i co i nic z tego i tak nie bylo, takze teraz jak sie nie da to sie nie da tez nie cisne na sile, bo tak czy tak efektow zadnych nie widac:eek:

Do góry