reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ren-ja mam dwie cudowne kotki.obie tej samej rasy (pierwszy byl "dachowcem" i drugie wzielam rasowe bo jakos wieksze zaufanie mialam do kotow ktorych rodzinke znalam.tzn wiedzialam ze linia nie choruje itd.no a poza tym tak strasznie mi sie podobaly oraz ich charakter.sprawdzilo sie 100%).Nie opuszczaja mnie na krok i nie ma dnia bym dzieki nim sie nie smiala.Co do chorob to na szczescie za zdrowiutkie ale poniewaz weterynarz kosztuje majatek to sa ubezpieczone na wszelki wypadek

reklama
kocur :) tez wariat - podejrzewam u niego ADHD :-D
To podobnie jak ja :-D tez to bralam pod uwage hehe to pozdrawiam ;-) rowniez kocurka.
A kojarze ze miesiac temu w tym samym czasie czekalysmy na @, to teraz chyba tez jakos razem ? Niestety nei spojrzalam na suwaczek :sorry: ale juz musze zmykac jedziemy na rybki sliczna pogoda sie robi (pomijajac chlod).

Jesli chodzi o dlugosc staranek to moi Rodzice przy 1 nie mieli problemow a z 2 i 3 juz po rok czasu sie starali :-p siostra podobnie dlugo sie starala o swoje oba szkraby (tylko siostra miala strasznie nierowne i krotkie cykle).
Pozdrawiam i zycze cudownej niedzieli wszystkim.

Eijf a to fajniutko :) ja chcialam miec rasowego - syjama ale maz poszedl do lasu na grzyby i przygarna znajde ( w avatarku widac) i bardzo sie ciesze bo przynajmniej ocalony :). Wiecej niestety nie mozemy miec bo za malo miejsca w mieszkanku. Pozdrawiam :):)

Ostatnia edycja:
dzis/jutro - mam 29dniowe cykle - w sierpniu/wrzesniu zdarzyl sie wyjatek i wszystko trwalo 33dni - ale to najpewniej z powodu zmiany klimatu/urlopu/trybu codziennego zycia na urlopie - mialam wtedy dosc pozno owulacje.
A wlasnie - jak mierzyc pierwszy dzien @ skoro ostatnio mialam lekkie plamienie, potem dzien przerwy (totalnie nic) i dopiero 3go dnia zaczelo sie na dobre?

a gdzie?

Na rozmowach o pierdolach, czy jakos tak :wściekła/y: ja jestem po prostu oburzona ich postepowaniem

Dziewczyny widzialyscie jakie tam znowu ciekawe rzeczy o nas wypisuje Robale i jej banda:eek:
dla mnie to wlasciwie sprawa zamknieta.juz dawno przekonalam sie ze to prosta dziewczyna z wielka niewiedza na tematy ktore piszemy, ktora nie chce niczego sobie przetlumaczyc badz sie nauczyc i niech jej bedzie.Nie moja sprawa ale dla jej wlasnego dobra (wiem ze to czytasz robale) zameldowalabym sie w nl i ubezpieczyla(to podstawa) bo nie znasz dnia ani godziny,szczegolnie ze planujesz ciaze.Nie wyobrazam sobie byc tak nieodpowiedzialnym by wierzyc ze jest sie w ktoryms tam mc ciazy i nie moc pojsc do lekarza.Nie zawsze zdazysz do pl w razie naglego wypadku.Wiesz w ogole ile kosztuje dzien w szpitalu jesli cos ci sie stanie?Narazasz siebie i swoje przyszle dziecko.Tu nawet nie mozna mieszkac bez ubezpieczenia(chyba ze nielegalnie) i jesli twoj partner ma prace to jakiegos niemormalnego i nieodpowiedzialnego szefa (czy ty wiesz jakie sa konsewkwencje jak go ktos przylapie?).To sa tylko moje dobre rady i zamiast sie oburzac ,obrazac i obgadywac moglabys sobie je wziac do serca.Przeciez ubezpieczenie to nic takiego.Po pierwsze twoj moze zadac tego od pracodawcy a w najgorszym wypadku ubezpieczyc sie na wlasna reke.

dzis/jutro - mam 29dniowe cykle - w sierpniu/wrzesniu zdarzyl sie wyjatek i wszystko trwalo 33dni - ale to najpewniej z powodu zmiany klimatu/urlopu/trybu codziennego zycia na urlopie - mialam wtedy dosc pozno owulacje.
A wlasnie - jak mierzyc pierwszy dzien @ skoro ostatnio mialam lekkie plamienie, potem dzien przerwy (totalnie nic) i dopiero 3go dnia zaczelo sie na dobre?

a gdzie?

pierwszy dziń cyklu mierzysz zawsze od pierwszego dnia normalnego krwawienia, plamienie się nie liczy

reklama
Agniesia wszystko ok, owu może być i przed skokiem tempki i po, mogła owu już być a skok dopiero będzie. liczba dni wyższych tempek to nie to samo co liczba dni po faktycznej owulacji.

Do góry