reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

cześć dziewczyny!
muszę się przyznać ,że po cichu was podczytuję , bo również staram się o dzieciątko i z wielką nadzieją czekałam aż któraś z dzisiejszych testujących napisze ,że się udało :-)

u mnie to dopiero drugi cykl staranek, ale mam o tyle gorzej ,że nie mierze tempki i cięzko mi obliczyć dni płodne bo mam nieregularną @ tak więc idę na żywioł....:-) chociaz mam ogromną nadzieję, ze w tym cyklu się uda!
pozdrawiam was serdecznie i życzę jak najszybciej upragnionych fasolek!!

Witaj w naszym gronie
napisz coś więcej który dzień cyklu itp :-)

reklama
eijf
własnie ze wzgledu nieregularnych @ też myslalam nad testami owulacyjnymi, ale chciałam narazie spróbować bez nich, ale podejrzewam że jeśli w tym cyklu się nie uda to je kupię,
dzis mam 18 dc , patrząc na długość poprzedniego i zakładając ,że okres dostane 30dc to płodne mam własnie teraz albo już byly.
od wczoraj pobolewa mnie brzuch i mam uczucie ,że ciągle mi "mokro", latam siku co 5 minut czy to mogą byc objawy owu?

eijf
własnie ze wzgledu nieregularnych @ też myslalam nad testami owulacyjnymi, ale chciałam narazie spróbować bez nich, ale podejrzewam że jeśli w tym cyklu się nie uda to je kupię,
dzis mam 18 dc , patrząc na długość poprzedniego i zakładając ,że okres dostane 30dc to płodne mam własnie teraz albo już byly.
od wczoraj pobolewa mnie brzuch i mam uczucie ,że ciągle mi "mokro", latam siku co 5 minut czy to mogą byc objawy owu?
zakladajac ze masz 30dniowy cykl to owulacja mogla byc wlasnie wczoraj lub dzis.na twoim miejscu jeszcze mocno bym sie starala.gdybys mierzyla temperature rano po przebudzeniu to mialabys potwierdzenie gdyby byl skok.
a obserwujesz sluz?pamietasz cos z ostatnich dni?
ja stosuje testy owulacyjne niemal od poczatku i owulacje wskazuja mi w terminie.potwierdza to temperatura ale efektow niestety jeszcze nie ma:(

tak śluz obserwuję , póki co jest taki mleczny nie wiem czy to dobrze?
wczoraj było przytulanko własnie bo podejrzewałam ,że to może owu i dziś też nie omieszkam wykorzystać męża;-)
mieliśmy starać się "na dziewczynkę" bo strasznie nam sie marzy córa, ale teraz mi już wszystko jedno co będzie, byle w ogóle było i było zdrowe
ach zapomniałam dodać ,że podejrzewam u siebie niedoczynność tarczycy... robiłam badania krwi jednak nadal czekam na ubezpieczenie z pracy męża żeby pójść do lekarza i wysłuchać jego opini bo sama to co ja mogę... może któraś z was się zna na tym chociaż trochę?

tak śluz obserwuję , póki co jest taki mleczny nie wiem czy to dobrze?
wczoraj było przytulanko własnie bo podejrzewałam ,że to może owu i dziś też nie omieszkam wykorzystać męża;-)
mieliśmy starać się "na dziewczynkę" bo strasznie nam sie marzy córa, ale teraz mi już wszystko jedno co będzie, byle w ogóle było i było zdrowe
ach zapomniałam dodać ,że podejrzewam u siebie niedoczynność tarczycy... robiłam badania krwi jednak nadal czekam na ubezpieczenie z pracy męża żeby pójść do lekarza i wysłuchać jego opini bo sama to co ja mogę... może któraś z was się zna na tym chociaż trochę?
Na tym sie niestety nie znam.ja tez marzylam o dziewczynce(wlasciwie to oboje bym chciala) ale dawno juz o tym zapomnialam.Liczy by w ogole sie udalo!
jesli chodzi o sluz to ten plodny nie powinien byc mleczny.Powinien byc przezroczysty i najlepszy jest gdy wyglada jak surowe jajko kurze.Doslownie.Taki ze jak wezmiesz miedzy dwa palce to sie rozciagnie.ja w pierwszym cyklu i chyba drugim w ogole takiego nie mialam.Od dwoch cykli stosuje wiesiolek ktory bardzo dobrze dziala na sluz plodny.Zauwazylam ze w koncu mam taki sluz(ale tylko przez jeden dzien).Taki sluz jest zazwyczaj przed owulacja a potem robi sie bardziej wodnisty.po owulacji jest juz nieplodny,gesty,lepki,nieprzezroczysty.trudno z niego wywnioskowac czy sie udalo.Moze nie byc go wcale.
jezu,dziewczyny uciekam na razie zrobic cos konkretnego.problem w tym ze laptop w salonie stoi i jest caly czas wlaczony.powinnam ogarnac mieszkanie i isc do sklepu bo mam wizyte.A nic tylko "wisze' przy komputerze dlatego zmykam na chwile ale z pewnoscia bede zagladala bo ciesze sie ze was mam!

dzięki za wyjaśnienie co i jak z tym śluzem, już sama nie wiem co myśleć, narazie zaczekam do @ co ma byc to będzie tylko nie wiem nawet kiedy konkretnie się jej spodziewac... jak się tym razem nie udało , to lece po wiesiołka i testy owu, jeszcze raz dziękuję i też idę ogarnać bo mam tak jak Ty z laptopem;-)
pozdrawiam serdecznie! i trzymam za was kciuki!

a jakich testów uzywacie? bo ja zakupilam na allegro ale ani w tym ani w poprzednim miesiacu nic nie pokazały:( dlatego juz ich nie kupie. W ostatnim cyklu zazywalam wiesiołek ale śluz sie nie poprawił... mnie juz ręce opadają, chyba jestem do niczego :-(

Witajcie dziewczynki:-).
No w końcu mam chwilke żeby Was poczytać:tak:. Już się szykowałam z gratulacjami a tu niemiła niespodzianka:eek:. Żadnych nowych fasolinek:baffled:. Testować dziewczyny i chwalić się szybciutko, co jest grane;-).
Martilla witaj w śród nas:-):tak:.
Krewetka ja zabardzo nie pomogę bo narazie nie stosuje testów owu i wiesiołka też nie pije:zawstydzona/y: ale nie poddawaj się. Nie jesteś do niczego! Będzie dobrze i w końcu się uda:tak:. Uszy do góry.
U mnie jak narazie @ brak no i byle tak dalej;-). Pozdrowionka:happy:.

Witaj Martilla:-):-):-)

Dziewczyny w poniedziałek zrobię test,chocby w południe.Ale poradzcie mi jaki? zawsze robiłam bobotesta płytkowego,ale po tych przygodach z zieloną sama nie wiem.A wy jakie polecacie?

reklama
właśnie zrobiłam sobie test.(po jasna cholere to nie wiem :wściekła/y:).No cóz jak się spodziewałam negatywny. Miałam nadzieje że bedzie ok , bo takich bóli jak miałam nie miałam jeszcze nigdy(co prawda temp. mi się popieprzyła).
poza tym nigdy bym nie pomyślała ze mogę miec bóle menstruacyjne 11 dni przed @.Ale widocznie wszystko mozliwe Jesli dostanę terminowo 30 07 @ to jak zielona mam szanse być kwietnióweczką . Ty elif chyba też?
A teraz muszę was na chwilę opuścić bo mi łzy zalewają klawiaturę. sorki.
:-:)-:)no2::no2:

Do góry