reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Moze sie nam uda w nastepnym cyklu-Tobie jeszcze moze wzrsnac-jak dluga masz faze lutealna???, ale ja kwietnioweczka nie bede chyba ze 2011:crazy:
w sumie troche opuszczaja mnie nadzieje ale to moj 10dpo.Kiedys myslalam ze temperatura nizsza niz 37 czy 36.9 wyklucza ciaze(przez bzdury wypisywane na coniektorych forach),teraz jak ogladam wykresy ciezarnych to wiem ze teortycznie moze jeszcze wzrosnac i ze teoretycznie moze byc za wczesnie na test,ale teoretycznie...jak bedzie przekonam sie za jakies 4 dni bo tyle zostalo do terminu planowanej@.
a tak w ogole to kurcze ktorejs musi sie udac?jak te inne kobietyw ciaze zachodza?

reklama
w sumie troche opuszczaja mnie nadzieje ale to moj 10dpo.Kiedys myslalam ze temperatura nizsza niz 37 czy 36.9 wyklucza ciaze(przez bzdury wypisywane na coniektorych forach),teraz jak ogladam wykresy ciezarnych to wiem ze teortycznie moze jeszcze wzrosnac i ze teoretycznie moze byc za wczesnie na test,ale teoretycznie...jak bedzie przekonam sie za jakies 4 dni bo tyle zostalo do terminu planowanej@.
a tak w ogole to kurcze ktorejs musi sie udac?jak te inne kobietyw ciaze zachodza?
Masz jeszcze 4 dni dpo wiec poki nie ma plamien itp jest nadal szansa. A widzialam na FF wykresy ciazowe, gdzie temp spadala (najczesciej jednorazowo) ponizej linii pomocniczej-u Ciebie jest nadal wysoko nad nia wiec spadkiem sie tak nie przemuj.
Mnie jedynie martwi, ze jak dzis dostane tzn.ze moja faza lutealna ma 10 dni (tak mialam i w tamtym miesiacu) :(

Ostatnia edycja:
mazia i hoppe a wy co stchórzyłyście w najważniejszym momencie:angry:.
A co to w sobotę apteki zamkniete.:angry:
Do roboty:wściekła/y: nie po to tu dziś zajrzałam aby nie zobaczyć fasolinek.
jak zajrzę tu wieczorem to proszę o wyniki :angry::angry::angry:.Do jasnej ciasnej

mazia i hoppe a wy co stchórzyłyście w najważniejszym momencie:angry:.
A co to w sobotę apteki zamkniete.:angry:
Do roboty:wściekła/y: nie po to tu dziś zajrzałam aby nie zobaczyć fasolinek.
jak zajrzę tu wieczorem to proszę o wyniki :angry::angry::angry:.Do jasnej ciasnej
No wlasnie!Tez zagladam i mam nadzieje ze ktoras wreszcie napisze:uadlo sie,a tu nic.Ja robie co moge jesli chodzi o testy ale nie chca wychodzic;-)

eijf nie no nie ty . Ty nie możesz wymiękać:angry: . Dziewczyny weście się w garść bo ja też w końcu wymieknę ,A im bliżej testowania psycha mi siada :baffled:

eijf nie no nie ty . Ty nie możesz wymiękać:angry: . Dziewczyny weście się w garść bo ja też w końcu wymieknę ,A im bliżej testowania psycha mi siada :baffled:
Nie,ja na razie o.k.(wkorze sie jak przyjdzie@ i chyba tym razem bardziej sie wkorze niz plakac bede).Przygotowuje sie psychicznie do porazki wlasnie robiac te testy juz i widzac ze sa negatywne.Jak na razie jeszcze nie czuje nadchodzacej @ (ale to jeszcze pare dni) i nic szczegolnego sie nie dzieje.piersi bola tylko przy dotyku,juz nic tez nic kluc nie chce:)najgorsze sa te ostatnie dni.trduno cos wydedykowac dopoki albo pozytywny test nie wyjdzie albo dopoki @ nie przyjdzie.To sa dni w ktorym wszystko sie moze zdarzyc.Chyba nie przezywam az tak tej temperatury bo w ubieglym mc mialam po owulacji tylko 36,8-37 i niczego mi to nie zagwarantowalo.dopiero w 29dpo spadla(tzn spadla wczesniej ale wieczorem,chyba dzien przed).Teraz teoretycznie mam lekko nizsza przez cala II faze no ale jest tak a nie inaczej.Wlasnie te wykresy na ff troche mnie trzymaja na duchu.

U mnie nie zobaczysz :sorry:-spojrz na moj wykres :no::wściekła/y:
Ale sie powtorze-dobrze, ze w ogole mialam owulacje, tylko zeby faza lutealna byla dluzsza....
Ja widzialam zestawy tabletek(witaminy,wiesiolki i cos tam jeszcze) dla kobiet starajacych sie zajsc w ciaze ktore m.in.reguluja cykl.Pwnie musi cos takiego istaniec w pl.Ja jesli nie wyjdzie kupuje je i probuje dalej.Moze tez sprobujesz?No a poki co jeszcze @ nie ma.Wiem ze nie jest fajnie jak temperatura spada,szczegolnie ponizej kreski ale jak obejrzysz wykresy na ff to zobaczysz ze takie rzeczy sie zdarzaja.nie chce ci robic niepotrzebnych nadzieji,zdarzaja sie rzadko ale byly takie przypadki.wiec nawet jesli nie jestes w ciazy to moze choc ten cykl pociagnie sie te pare dni dluzej
p.s.zobacz sobie npo na drugi wykres. http://www.fertilityfriend.com/cg/index.php?st=30 patrzac na temperature wyglada to beznadziejnie a jednak sie udalo

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny!
muszę się przyznać ,że po cichu was podczytuję , bo również staram się o dzieciątko i z wielką nadzieją czekałam aż któraś z dzisiejszych testujących napisze ,że się udało :-)

u mnie to dopiero drugi cykl staranek, ale mam o tyle gorzej ,że nie mierze tempki i cięzko mi obliczyć dni płodne bo mam nieregularną @ tak więc idę na żywioł....:-) chociaz mam ogromną nadzieję, ze w tym cyklu się uda!
pozdrawiam was serdecznie i życzę jak najszybciej upragnionych fasolek!!

reklama
cześć dziewczyny!
muszę się przyznać ,że po cichu was podczytuję , bo również staram się o dzieciątko i z wielką nadzieją czekałam aż któraś z dzisiejszych testujących napisze ,że się udało :-)

u mnie to dopiero drugi cykl staranek, ale mam o tyle gorzej ,że nie mierze tempki i cięzko mi obliczyć dni płodne bo mam nieregularną @ tak więc idę na żywioł....:-) chociaz mam ogromną nadzieję, ze w tym cyklu się uda!
pozdrawiam was serdecznie i życzę jak najszybciej upragnionych fasolek!!
no to dolacz do nas.Wiesz,niektorym sie juz udalo.
czasem to i moze lepiej bez tych wszystkich obserwacji i mierzenia,bo to tylko stres(tak mi sie czasami wydaje).z drugiej strony jak za ktoryms razem nie wychodzi to czlowiek czepia sie wszystkiego co moze pomoc.skoro masz nieregularne cykle to zaczelabym od obserwacji sluzu i mozesz tez sprobowac testow owulacyjnych ale zaczekajmy najpierw na efekty waszej pracy:)W ktorym dniu cyklu jestes?

Do góry