reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Dziewczyny piszecie o internetowych kalkulatorach dni plodnych?? przeciez to jest bujda totalna, one mogly by byc wiarygodne tylko przy super regularnych cyklach, a i przeciez przy takich moze zdazyc sie cos co owu opozni, ja wiem ze Wy sie nie kierujecie tylko nimi, ale uwazam, ze korzystanie z nich jest najprostsza droga do niechcianej ciazy lub omijania owulacji jesli sie chce zajsc.
Chyba, ze o czyms innym pisalyscie

reklama
Ja powinnam miec owu we wtorek i wszystko wraz z kalkulatorem (oprocz sluzu) wskazywalo ze jest a tu tymczasem test owu dopiero dzisiaj wyswietlil druga kreche. I teraz tak sobie mysle, ze pewnie do tej pory (bo dopiero pierwszy raz robilam testy) mialam owu nie wtedy gdy myslalam...
ale skoro teraz wiem na pewno biore sie ostro do pracy;-) M. wraca po 22 z pracy a pozniej do boju:tak:

No i dobrze, ze zrobilas ten test, skoro wyszedl pozytywny to owu powinna wystapic w ciagu okolo 24-36 godzin takze dzialajcie ;-)

Dziewczyny piszecie o internetowych kalkulatorach dni plodnych?? przeciez to jest bujda totalna, one mogly by byc wiarygodne tylko przy super regularnych cyklach, a i przeciez przy takich moze zdazyc sie cos co owu opozni, ja wiem ze Wy sie nie kierujecie tylko nimi, ale uwazam, ze korzystanie z nich jest najprostsza droga do niechcianej ciazy lub omijania owulacji jesli sie chce zajsc.
Chyba, ze o czyms innym pisalyscie
no miala na mysli moj suwaczek. ale oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze to tylko takie teoretyczne wyliczanie i mu nie "ufam"...
ale przyznam, ze do tej pory "wyliczalam" dni plodne na podstawie schematy 28dniowy cykl=14 dc owulacja, bo jakos specjalnie nie obserwowalam swojego ciala... chyba ze mnie jajo bardzo bolalo i nie dalo sie tego nie zauwazyc ;-)
dlatego tez mam nadzieje, ze fakt, iz 2 lata baraszkowania bez zadnych zabezpieczen nie doprowadzilo do ziazy nie oznacza, ze jest z nami cosik nie teges i beda problemy z zajsciem.

no miala na mysli moj suwaczek. ale oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze to tylko takie teoretyczne wyliczanie i mu nie "ufam"...
ale przyznam, ze do tej pory "wyliczalam" dni plodne na podstawie schematy 28dniowy cykl=14 dc owulacja, bo jakos specjalnie nie obserwowalam swojego ciala... chyba ze mnie jajo bardzo bolalo i nie dalo sie tego nie zauwazyc ;-)
dlatego tez mam nadzieje, ze fakt, iz 2 lata baraszkowania bez zadnych zabezpieczen nie doprowadzilo do ziazy nie oznacza, ze jest z nami cosik nie teges i beda problemy z zajsciem.

No pewnie, ze nie oznacza przy regularnym 28 dniowym cyklu owu wcale nie musi byc w 14dc, teoretycznie ale nie koniecznie

A propo testow owu - czy mozna je traktowac jako srodki antykoncepcyje? Skoro wskazuja dzien owu? To by nie bylo glupie nie?

No chyba nie bylby to jednak najprostszy sposob na bezpieczna antykoncepcje, przeciez plemniki moga przezyc nawet kilka dni w sprzyjajacych warunkach, a test owu wychodzi pozytywny na okolo dzien przed nia wiec jesli stosuenk byl wczesniej to juz za pozno i do zaplodnienia jak najbardziej moze dojsc, wiec nie sadze, ze bylby to dobry sposob na antykoncepcje;-)

kiciaq
trzymam kciuki oby to było to!:-D

katia
no kochana pisz co się dzieje???

noukie
też robiłam dziś test owu i znowu negatyw... albo ja nie mam owulacji albo te testy jakieś do dupy , bo jeszcze ani razu mi nie wyszedł pozytywny...

reklama
kiciaq
trzymam kciuki oby to było to!:-D

katia
no kochana pisz co się dzieje???

noukie
też robiłam dziś test owu i znowu negatyw... albo ja nie mam owulacji albo te testy jakieś do dupy , bo jeszcze ani razu mi nie wyszedł pozytywny...

Dzieki kochana :)
Ale z Twojej tempki wynika, ze nie mialas jeszcze owu takze nic sie nie martw, testuj sobie dalej bo pewnie dopiero bedzie, mogla sie przeciez przesunac, ostatni cykl tez chyba mialas dosc dlugi z tego co pamietam gdzies kolo 30 dni? wiec pewnie testy sa ok a owu dopiero sie pojawi;-)

Do góry