reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Dostalam @ co wielka niespodzianka nie jest.Pod tym wzgledem moj organizm jak zegarek dziala.Nawet nie ubolewalam za dlugo(kwestia przyzwyczajenia?).pewnie ze sie wkorzylam i jest mi przykro no ale co mam zrobic?Juz sama nie wiem jak do tego podejsc?

No ale mialam dzis mila wiadomosc bo jestem umowiona w ambasadzie w nastepnym tygodniu ,tak jak chcialam.Ciekawe czy sie uda i co wazniejsze czy szybko to zalatwie?Mam nadzieje ze tak i ze polece szczesliwa i taka tez wroce.Oby sie udalo!

Eijf przykro mi bardzo, ze znowu nic z tego, no kurcze co my zle robimy? ja sie caly czas zastanawiam :/
Dobrze chociaz, ze udalo Ci sie umowic na ta rozmowe i oby chociaz z tym poszlo gladko.

Zielona ja tez o Tobie o pamietam :) oczywiscie, ze tak nasza Matko Chrzestna :-p hehe, nie przejmuj sie ja tez za czesto nie pisze ostatnimi czasy i jak sie tak pojawie w ciagu dnia na chwile, a dziewczyny sa pochloniete jakas dyskusja to czasem nikt nic mi nie odpisze, nie zwroci uwagi, ale ja tez musze sie przyznac, ze nie jestem w stanie czytac wszystkiego dokladnie.
Mam nadzieje, ze juz niedlugo bedziemy czesciej zagladac jako ciezarowki, a nie staraczki :)

reklama
A tak poza tym to juz mnie dobija to czekanie, nienawidze czekac. Wiem, ze ktos moze powie znowu, ze pesymistka jestem, ale tak jakos nie czuje zeby sie udalo, nie wiem jakies takie nierealne mi sie wydaje, zeby w tym cyklu bylo cos innego, no nic niestety, ale pozostaje mi tylko i wylacznie czekac, a tu jeszcze tyle czasu, ehhh i do tego musze do pracy i w sobote i w niedziele na pare godzin isc, bleee. Dobrze, ze moj urlop zbliza sie wielkimi krokami, szkoda tylko, ze bez B.

a ja znowu się o głupotę z mężem pokłóciłam, dziwne zjawisko -zawsze w okresie płodnym mi się to zdarza... ech

eijf
dobrze,że chociaż z tą wizą wszystko idzie na razie po Twojej myśli

rudka
no jedź jedź odpocznij i wracaj z dobrymi wieściami !

emma
dostałaś już @? czy ja coś źle zrozumiałam?

agniesiar
stosunek w wodzie mówisz? już widzę te akrobacje w naszej małej wannie haha :-D

Ostatnia edycja:
ok, czyli tarczyca to tajemnicza lista: TSH, ft3, ft4, i naty TPO. A co to w takim razie jest LH i FSH?

FSH daje wyobrażenie o rezerwie jajnikowej, czyli w skrócie pokazuje ile masz jeszcze komórek jajowych do wykorzystania w życiu. LH to hormon luteinizujący, dla płodności zasadnicze znaczenie ma stosunek FSH do LH. idealnie ich stostunek powinien oscylować w okolicy 1. proporcja ok. 2 i więcej może być sygnałem występowania PCO a 0,6 i poniżej niedomogi lutealnej.

Martilla mam plamienia na całego, @ pewnie pojutrze.

Mmmm, gratuluję konkretnego skoku, dziwne że nastąpił bez żadnego poprzedzającego śluzu.

reklama
Do góry