reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
mmm ja nie jestem specjalistą .Powiem Ci jak ja to robię.Staję w rozkroku,daję jedną nogę na wanne,wkladam palec zazwyzaj srodkowy badz wskazujący.Jezeli szyjka jest wysoko to ledwo dotykam ja srodkowym palcem.Natomiast jesli jest nisko to włoże wskazujący palec gdzies tak 3/4 i juz ją czuję.Mięka jezeli w dotyku przypomina warge a twarda jesli przypomina nos.Zamknięta jezeli nie czujesz na niej dziurki.Otwarta jezeli czujesz dziurke wpada tam palec,jest to nie duza dziurka ale wyczuwalna.

1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

Kilka godzin przed @ szyjka sie obniza,otwiera i staje sie miekka.

Ostatnia edycja:
Trzymam mocno kciuki żeby @ nie przyszła:-):-):tak::tak:.
ja też trzymam kciuki.
I również trzymam nogi na ścianie : ).
U mnie teraz temp 38, pomimo że ja nie biegam w ciągu dnia tylko bardziej prowadzę tryub siedzący.Mam takie delikatnie brązowo mleczny śluz, ale tak tylko lekkie zabarwienie ledwo widoczne i to juz drugi dzień.I od dwóch dni bóle jak w @. Bo wczesniej miałam "ciężkie podbrzusze".

chciałabym ,ale te bóle moga wskazywać na wcześniejszą @.Tylko że mam dostac dopiero 30,?:eek:. No i ten biały śluż z delikatym brunatnym zabarwieniem? dziwy jakieś mi sie przyplątały.:eek:

Mazia chyba udało mi się znaleść tą szyjke:tak:, to jest taka kulka:confused: bo nie wiem jak to inaczej opisać:-). Ciężko mi jeszcze stwierdzić czy jest wysoko czy nisko ale przynajmniej wiem że to to:-D:-D. Tak mi się zdaje:-D. Dzięki za taki fajny opis;-).
Aguś oby to była fasolinka:tak:.

reklama
no więc kochanieńkie...wróciłam właśnie z pracy i.... @ przyszłą..przed chwilą zauważyłąm..teraz obserwuję tempkę, czy spadnie, bo na razie cały czas wysoko...jak to jest z krwawireniem śródcyklicznym?Tempka spada??czy nie??bo jeśli to był bezowulacyjny to jest to krwawienie śródcykliczne z owulacją...jak to rozpoznać???

Do góry