reklama
mmm ja nie jestem specjalistą .Powiem Ci jak ja to robię.Staję w rozkroku,daję jedną nogę na wanne,wkladam palec zazwyzaj srodkowy badz wskazujący.Jezeli szyjka jest wysoko to ledwo dotykam ja srodkowym palcem.Natomiast jesli jest nisko to włoże wskazujący palec gdzies tak 3/4 i juz ją czuję.Mięka jezeli w dotyku przypomina warge a twarda jesli przypomina nos.Zamknięta jezeli nie czujesz na niej dziurki.Otwarta jezeli czujesz dziurke wpada tam palec,jest to nie duza dziurka ale wyczuwalna.
1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.
3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.
4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
Kilka godzin przed @ szyjka sie obniza,otwiera i staje sie miekka.
1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.
3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.
4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.
Kilka godzin przed @ szyjka sie obniza,otwiera i staje sie miekka.
Ostatnia edycja:
ja też trzymam kciuki.Trzymam mocno kciuki żeby @ nie przyszła:-):-).
I również trzymam nogi na ścianie : ).
U mnie teraz temp 38, pomimo że ja nie biegam w ciągu dnia tylko bardziej prowadzę tryub siedzący.Mam takie delikatnie brązowo mleczny śluz, ale tak tylko lekkie zabarwienie ledwo widoczne i to juz drugi dzień.I od dwóch dni bóle jak w @. Bo wczesniej miałam "ciężkie podbrzusze".
Marlenka 2233
Fanka BB :)
Mazia chyba udało mi się znaleść tą szyjke, to jest taka kulka bo nie wiem jak to inaczej opisać:-). Ciężko mi jeszcze stwierdzić czy jest wysoko czy nisko ale przynajmniej wiem że to to. Tak mi się zdaje. Dzięki za taki fajny opis;-).
Aguś oby to była fasolinka.
Aguś oby to była fasolinka.
reklama
zielona.wampirzyca
mamusieńka
no więc kochanieńkie...wróciłam właśnie z pracy i.... @ przyszłą..przed chwilą zauważyłąm..teraz obserwuję tempkę, czy spadnie, bo na razie cały czas wysoko...jak to jest z krwawireniem śródcyklicznym?Tempka spada??czy nie??bo jeśli to był bezowulacyjny to jest to krwawienie śródcykliczne z owulacją...jak to rozpoznać???
Podziel się: