reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

martilla-jesli chodzi ci o ciaze to raczej sie nie uda...jesli o wize to dzielnie probuje.jak mowilam wczoraj zaplacilam,dzis sprobuje sie umowic na wizyte w ambasadzie i pozostaje mi tylko zrobienie zdjec i kupienie koperty.zabiore ze soba plik papierow i bede gadac i gadac jak to ja potrafie.w czym jak w czym ale w klepaniu buzia jestem dobra:)

U mnie temperatura spadla juz wczoraj wieczorem...(zawsze mierze po 23 jeszcze bo to akurat mnie tez cos mowi.przez caly cykl byla piekna bo czesto ponad 37stopniowa) ale niestety...Wkorzylam sie bardziej niz posmutnialam.Teraz tylko wyczekiwanie na @ i jesli o @ chodzi to mam objawy!Ta mnie nigdy nie zawodzi.Chlerna @ !!!! No i co?Znow mam pisac o nudnych dniach do owu?A potem o troche optymistyczniejszych zaraz po niej kiedy tli sie nadzieia?Kiedy nasza wyobraznia dziala?Az do jakis dwoch dni przed @?Niech to trafi!

emma-moze strasznie egoistyczne bo co mnie te biedne dziewczyny z pierwszymi podejsciami i bez problemow zrobily ale bardziej potrafie cieszyc sie z ciaz w ktorych para dluzej sie starala.Wtedy mysle sobie "i mnie to jeszcze spotka" w przypadku pierwszych podejsc "aaahhh".za dlugo sie nie rozczulam.Powiedzialam mojemu ze kurcze takie to zycie durne.Para decyduje sie swiadomie i nie zostaje obdarowana ale wystarczy ze jakas gowniara zapomni tabletek i bingo!Gdzie tu kurcze sens i sprawiedliwosc.No ale nic,walczymy dalej dzielnie bo co nam innego pozostaje!

a ja znow bede marudzic ze nie chce mi sie z domu wychodzic.kiedys gretkowska jakos fajnie to opisala (poranne wstawanie.az pozniej poszukam)w ksiazce ,o ironio, o ciazy i dziecku...Bardzo fajna zreszta,polecam: Pierwsza czesc to "Polka" a druga "europejka"

Pati-moze rzeczywiscie sie przemeczysz?Moze nie warto sie truc i narazac malenstwo?Mysle ze my troche nie zdajemy sobie sprawy z tych trudnosci spowodowanych wymiotami,ba malo tego,pewnie niejedna ci ich zazdrosci...punt widzenia zalezy od punktu siedzenia...trzymaj sie.a jazegnam sie do wieczora.wtedy powitam was pewnie juz z @

reklama
Agniesia ja też tak mam, że ciąże w pierwszym, drugim cyklu starań specjalnie otuchy mi nie dodają, bo to nie moja kategoria. ale jak jakiejś weterance się uda, to przywraca to wiarę. ale to się chyba tylko jednej sandrze na tym wątku udało, dawno temu i nieprawda.

No właśnie niech któraś weteranka przerwie ta złą passę i da nam wszystkim nadzieję, że kiedyś...................,ale będzie:tak:

Eijf- a ty jak długo walczysz?

Ostatnia edycja:
rudka - 10 października
eijf -14 października ???
Hope33 - październik ???
kusska - 17 października
zielona.wampirzyca- 21-22 październik
Marzi55 - 26 października
Kinga85 - 2 listopada
agniesiar - 4 listopada
kiciaq87 - 21 pazdziernika ????

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :) -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa -
sandrahaha -
scorpioniczkaa :) - 3 cykl
agast22 - 2 cykl
bakteria - 1 cykl

OBECNE STARACZKI:

Martilla - 5 cykl
agniesiar - 10 cykl
mmm -5 cykl
Noukie - 4 cykl
Marzi55 - 3 cykl
eijf
emilchen
emma75
kusska - 8 cykl
jagódka1231
nanusia82
toska32
ewelina28
Marcelkowa mama
chup - 1 cykl
Melissa
kinga85
katia_793- 8 cykl
Anulin
biedroneczka1980 - 6 cykl
jagódka1231

A ja wczoraj jednak poszlam na USG, no i tak jak myslalam przez ten wirus zoladkowo-jelitowy to owu mi sie zapewne przesunie. Jak narazie nie bylo widac pecherzyka dominujacego w prawym jajniku jedynie jakies dwa po 9-10mm, w lewym jeden 9mm, ale to narazie nic, ahh mam narazie czekac i za 3 dni przyjsc:-(
Poza tym od dobrych kilku cyklow jajeczkowalam tylko z lewego, prawy zdaniem pani doktor zdawal sie byc "nieczynny", wiec nic narazie nie wiem, czekam do czwartku lub piatku, nawet mojego mi sie nie chce meczyc bo w takim wypadku to narazie i tak bez sensu

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie staraczki i te nowe i te nie nowe :-D:-D
u mnie słonecznie ale bardzo zimno!!!

Cześć dziewczynki z rana - u mnie dziś 12dc. wczoraj jak byłam u gin. to mi powiedział, że owulacja najprawdopodobniej będzie między piątkiem a sobotą, ale dokładniej będziemy wiedzieć po wizycie w czwartek.
Zakazał zbliżeń do tego momentu - chłopaki maja być przetrzymane i bardzo silne!!!!
Zrobił mi też cytologię wiec za 2 tygodnie będę wiedziała co i jak - oglądał tą moją gólałę na szyjce i powiedział, ze źle to nie wygląda, ale cytologię zrobić można!

Aha...widzisz...nie jest tak źle....jednak moje mysli się opłaciły...hihihihihihihiiiii
Będę mocno trzymała kciuki za ciebie!!!i twoje jajeczko!!!

A ja wczoraj jednak poszlam na USG, no i tak jak myslalam przez ten wirus zoladkowo-jelitowy to owu mi sie zapewne przesunie. Jak narazie nie bylo widac pecherzyka dominujacego w prawym jajniku jedynie jakies dwa po 9-10mm, ale to narazie nic, ahh mam narazie czekac i za 3 dni przyjsc:-(
spokojnie,wszystko bedzie dobrze!!!

A u mnie...no cóż ból brzucha i @....trwa....a mój synek się rozchorował....ma 39 stopni :-:)-(

Cześć Dziewczynki moje Kochane...

witam nowe staraczki... jak czytam Wasze wpisy to tak jakbym widziała siebie... pisałam już dziewczynom, ze też mi sie wydawało, że 'zrobienie dzidziusia' to takie hop siup... a tu jednak trzeba się namęczyć...

U mnie dziś 12 dc, wczoraj znowu męczyłam męża...:tak:bo pobolewały mnie jajniki, wiec chyba miałam owulację... tak samo z resztą wyliczył mi parenting.com :-D

Tak myślę, że może jeszcze dzisiaj albo jutro uda mi się go zbałamucić... a potem znowu kolejne dni oczekiwania... jak zwykle to najgorsze...:crazy:

Cieszę sie Kochane, że uaktualniacie listę, ja ostatnio mam Meksyk w robocie i bywam tu rzadziej... ale zawsze pierwsze co robię w pracy to odwiedzam forum...:happy: może dzisiaj uda mi się częściej tu zagościć...

Miłego Dzionka wszystkim Wam życzę...:-p choć pogoda nie nastraja zbyt dobrze...
Może jakieś newsy o Fasolkach będą????:blink:

Witam wszystkie staraczki i te nowe i te nie nowe :-D:-D
u mnie słonecznie ale bardzo zimno!!!

Aha...widzisz...nie jest tak źle....jednak moje mysli się opłaciły...hihihihihihihiiiii
Będę mocno trzymała kciuki za ciebie!!!i twoje jajeczko!!!

spokojnie,wszystko bedzie dobrze!!!

A u mnie...no cóż ból brzucha i @....trwa....a mój synek się rozchorował....ma 39 stopni :-:)-(

Oj tak mi bardzo przykro, ale mam nadzieję, że synuś szybko wyzdrowieje!!!

reklama
A ja wczoraj jednak poszlam na USG, no i tak jak myslalam przez ten wirus zoladkowo-jelitowy to owu mi sie zapewne przesunie. Jak narazie nie bylo widac pecherzyka dominujacego w prawym jajniku jedynie jakies dwa po 9-10mm, w lewym jeden 9mm, ale to narazie nic, ahh mam narazie czekac i za 3 dni przyjsc:-(
Poza tym od dobrych kilku cyklow jajeczkowalam tylko z lewego, prawy zdaniem pani doktor zdawal sie byc "nieczynny", wiec nic narazie nie wiem, czekam do czwartku lub piatku, nawet mojego mi sie nie chce meczyc bo w takim wypadku to narazie i tak bez sensu

Spokojnie tak jak ja bedziesz w czwartek w gim. wiec się dowiemy kiedy na pewno będzie!

U mnie też daje lewy, jest jedno jajeczko 15mm;-)

Do góry