reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

dzien dobry wszystkim!! mimo slonecznego pieknego poranka mam zryty humor. dobrze ze choc Majka sie dobrze juz czuje. ja mam dalej mdlosci. to juz 40dc a tu jeszcze pare dni musze poczekac. powiariowalo to wszystko normalnie by mi sie juz @ konczyl. poki co temp wciaz w górze i oby to se nie zmienilo.
musze nadrobic czytanie z wczoraj a cos mi znowu net szwankuje.
milego dnia!!!

reklama
a naszła mnie reflekcja co do bakterii -dobra ksywka w koncu bakterie nie mają problemow z rozmnazaniem sie:-D
hehe, świetne skojarzenie :laugh2:
Dzień dobry, dziewczyny :-) Dziękuję za gratki od tych, którym jeszcze nie podziękowałam :tak: To bardzo miłe!
Mąż już wszystko wie, oczywiście. Wczoraj był cudowny wieczór, pełen emocji i radości. Czekamy niecierpliwie na wizytę u gina (za 2 tyg.), mając nadzieję, że wszystko z naszym maleństwem ok :-)
Ha, to taki przełom jak zaręczyny i dzień ślubu ;-)

Oj tak mi bardzo przykro, ale mam nadzieję, że synuś szybko wyzdrowieje!!!

no zobaczymy....przez ostatnie 10 dni brał dwa antybiotyki i w niedziele odstawilismy leki,a wczoraj w nocy temp wzrosła do 39! :-( zobaczymy...

dzien dobry wszystkim!! mimo slonecznego pieknego poranka mam zryty humor. dobrze ze choc Majka sie dobrze juz czuje. ja mam dalej mdlosci. to juz 40dc a tu jeszcze pare dni musze poczekac. powiariowalo to wszystko normalnie by mi sie juz @ konczyl. poki co temp wciaz w górze i oby to se nie zmienilo.
musze nadrobic czytanie z wczoraj a cos mi znowu net szwankuje.
milego dnia!!!

Kusska....a kiedy chcesz testować?skoro to juz 40dc?

no zobaczymy....przez ostatnie 10 dni brał dwa antybiotyki i w niedziele odstawilismy leki,a wczoraj w nocy temp wzrosła do 39! :-( zobaczymy...

Z moją ostatnio było tak samo po odstawieniu antybiotyku, co 2 dni skakała temparatura, nie wiadomo dlaczego bardzo do góry, musisz cierpliwie czekać i obserwować.

Bakteria- gratulacje! super że przy tylu kłopotach wystarczyła laparo i jeden cykl, rzadko tak się zdarza, masz dużo szczęścia. a przed laparo się staraliście?
Przed laparo zbytnio nie uważaliśmy, że tak powiem ;-) Początek staranek zaplanowany był właśnie na jesień, ale w międzyczasie cykle zaczęły mi się wydłużać, robić cyrki i problemy. Robiłam badania i się okazało, że to pco (dość zaawansowane). Mój gin, który pracuje też w klinice, polecił mi laparoskopię jako pewniejszą metodę na zaciążenie w moim przypadku niż po kuracji hormonalnej. Podczas zabiegu odkrył też ogniska endometriozy (naprawił póki co), sprawdził jajowody itd. Potem było krwawienie po zabiegu (które chyba stało się @), późniejsze jajeczko napotkało już plemnika męża :cool2:
Jestem w szoku, że tak nam się udało :tak: Mamy kupę szczęścia, którego Wam życzę!!

Kusska....a kiedy chcesz testować?skoro to juz 40dc?

moze i 40dc ale dopiero 11dpo:crazy: wedlug ff. bo wedlug mnie to 12-13 dpo. powiedzialam sobie ze nie testuje dopoki nie bede po terminie @. a nawet nie mam czym bo nie kupilam testow i nawet nie mam kasy bo oddalam mezowi zeby mnie nie kusilo. wiec czeksm dalej:sorry:

Jeśli to nie tajemnica to napisz jak powiedziałas swojemu mężowi :):-):tak:
Nie, nie tajemnica ;-) Kupiłam książkę "Gdy stajesz się tatą", więc była już gotowa. Do małego woreczka włożyłam zrobioną przez siebie karteczkę z kurczakiem wykluwającym się z jajka (nic lepszego nie znalazłam ;-) ) i z tyłu z napisem, datą, paroma mjiłymi słowami itp. Włożyłam też 3 pozytywne testy. Jak wróciłam wieczorem do domu, zaczęliśmy robić kolację. A ja się zaczęłam tulić do M. i już nie mogłam wytrzymać, wyszeptałam mu do ucha nowinę i sięgnęłam po prezencik ;-) Efekt murowany :rofl2:
Potem uściski, całusy, nawet łzy i długieeeee rozmowy. Cudowne. Życzę Wam gorąco takich momentów, kochane!!

witam się porannie!:-)

nie dawno wstałam , aż wstyd się przyznać... ale na swoje usprawiedliwienie dodam ,że poszłam spać po 1 :-) tempka jakaś zawariowana, nie wiem czy to spadek przed owu czy dlatego taka niska że poszłam spać tak późno...
\
kusska
a kiedy masz termin @? ja już bym chyba testowała :-D

bakteria
o rety jak pięknie:-) ja też bym tak chciała już !!!:-D

reklama
Ale to romantyczne bakteria!!!
Też chcę doczekac takiego momentu może już za 2 tygodnie!!!! (oby się udało)!!

moja droga, a jakie masz objawy ciązy!!
jakieś pobolewanie brzucha,, piersi itp....???

jeszcze raz gratuluję serdecznie!!

Do góry