reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Iwcia- w poprzedniej ciązy pracowałam do końca 7 miesiąca. W kazdej chwili można iść na zwolnienie płatne 100%. Przy drugim dziecku przysługuje mi urlop macierzyński w wymiarze 20 tygodni od dnia porodu. Potem mozna isc na urlop wychowawczy niepłatny na max. 3 lata.
Nie wiem jak bedzie teraz. Jak bede chciała odpocząc to sobie pójde na zwolnienie na 2 tygodnie, potem wróce, potem moze znowu itd. Nie ma z tym problemu u mnie w firmie :)

nie wiedziałam,że urlop wychowawaczy jest niepłatny..?:szok:

reklama
kurcze tyle mam do zrobienia a oderwac sie nie moge:confused2:

Malwina odemnie uslyszysz tyle: odpusc sobie te starania a jesli juz jestes w ciazy to z Bogiem! powodzenia zycze w tych wszystkich twoich przedsiewzieciach zyciowych.

Eijf ta zawieszka z jabłuszkiem jest sliczna i idealna dla ciebie;-) ja sie zastanawiam ile kosztowałoby zrobienie zawieszek na zamówienie, niekoniecznie u swarovskiego.

Pati prosze tylko sie nie denerwoj!

a do pozostałych mam niejadków: ja tez mam niejadka w domu, mąż ja nauczyl jedzenia przed telewizorem i teraz bez bajki nie zje nic! jestem tym przerazona!!. ma 2 lata 94cm wzrostu i 12kg wagi. wyglada jak dziecko wojny, ale pani doktor kazala mi sie nie martwic bo waga miesci sie w normie.

nie moge czytac bo brzuch mie tak boli ze sprawdzam na bieliznie czy krwi nie ma ,ja juz 2 ciaze mialam na podtrzymaniu i tego dziecka tez nie chce stracic,ide pa pa
nie chcę Cię wyganiać, ale wyjdź z forum, odpocznij... nie myśl o tym!

po prostu czuje sie winna
przestań... nie przejmuj się, poradzimy sobie z tą sytuacją, a Twoje (Wasze) zdrowie teraz najważniejsze!

mój mały też jest niejadek...i jest przy tym wysoki..ma 98 m wzrostu i waży 12,8 kg..nóżki ma chude jak patyczki, a na buzi-pultynek:-)Ale ja się tym nie martwię. Wyniki krwi ma dobrem jak jest głodny sam woła- ma ulubione posiłki, w ogóle nie jada zup, ale trudno...taka jego uroda

no póki waga jest w normie to ok. podobno dziecko krzywdy sobie nie zrobi,ale faktycznie teraz te dzieci to takie niejadki!!! ciekawe dlaczego? I tyle alergii pokarmowych...szok!

A z tym zwolnienim płatnym nie ma problemu... chodzi mi czy tak od zaraz można iśc jak sie zajdzie w ciązę czy to lekarz musi stwierdzić że jest zagrożenie itp ?

u mnie w pracy dziewczyny ida co jakiś czas na 2 tygodnie zwolnienia... jak sa w ciąży płatne 100%. Wszystko zalezy od lekarza czy zechce wystawić w przypadku, gdy jest słabsze samopoczucie, a nie jakieś poważne problemy

A z tym zwolnienim płatnym nie ma problemu... chodzi mi czy tak od zaraz można iśc jak sie zajdzie w ciązę czy to lekarz musi stwierdzić że jest zagrożenie itp ?
To zalezy od tego jakiego masz lekarza. Jedni daja zwolnienie bez problemu jak poprosisz, inni tylko jak ciąza jest zagrozona.

reklama
Do góry