reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Iwcia- w poprzedniej ciązy pracowałam do końca 7 miesiąca. W kazdej chwili można iść na zwolnienie płatne 100%. Przy drugim dziecku przysługuje mi urlop macierzyński w wymiarze 20 tygodni od dnia porodu. Potem mozna isc na urlop wychowawczy niepłatny na max. 3 lata.
Nie wiem jak bedzie teraz. Jak bede chciała odpocząc to sobie pójde na zwolnienie na 2 tygodnie, potem wróce, potem moze znowu itd. Nie ma z tym problemu u mnie w firmie :)

nie wiedziałam,że urlop wychowawaczy jest niepłatny..?:szok:

reklama
kurcze tyle mam do zrobienia a oderwac sie nie moge:confused2:

Malwina odemnie uslyszysz tyle: odpusc sobie te starania a jesli juz jestes w ciazy to z Bogiem! powodzenia zycze w tych wszystkich twoich przedsiewzieciach zyciowych.

Eijf ta zawieszka z jabłuszkiem jest sliczna i idealna dla ciebie;-) ja sie zastanawiam ile kosztowałoby zrobienie zawieszek na zamówienie, niekoniecznie u swarovskiego.

Pati prosze tylko sie nie denerwoj!

a do pozostałych mam niejadków: ja tez mam niejadka w domu, mąż ja nauczyl jedzenia przed telewizorem i teraz bez bajki nie zje nic! jestem tym przerazona!!. ma 2 lata 94cm wzrostu i 12kg wagi. wyglada jak dziecko wojny, ale pani doktor kazala mi sie nie martwic bo waga miesci sie w normie.

nie moge czytac bo brzuch mie tak boli ze sprawdzam na bieliznie czy krwi nie ma ,ja juz 2 ciaze mialam na podtrzymaniu i tego dziecka tez nie chce stracic,ide pa pa
nie chcę Cię wyganiać, ale wyjdź z forum, odpocznij... nie myśl o tym!

po prostu czuje sie winna
przestań... nie przejmuj się, poradzimy sobie z tą sytuacją, a Twoje (Wasze) zdrowie teraz najważniejsze!

mój mały też jest niejadek...i jest przy tym wysoki..ma 98 m wzrostu i waży 12,8 kg..nóżki ma chude jak patyczki, a na buzi-pultynek:-)Ale ja się tym nie martwię. Wyniki krwi ma dobrem jak jest głodny sam woła- ma ulubione posiłki, w ogóle nie jada zup, ale trudno...taka jego uroda

no póki waga jest w normie to ok. podobno dziecko krzywdy sobie nie zrobi,ale faktycznie teraz te dzieci to takie niejadki!!! ciekawe dlaczego? I tyle alergii pokarmowych...szok!

A z tym zwolnienim płatnym nie ma problemu... chodzi mi czy tak od zaraz można iśc jak sie zajdzie w ciązę czy to lekarz musi stwierdzić że jest zagrożenie itp ?

u mnie w pracy dziewczyny ida co jakiś czas na 2 tygodnie zwolnienia... jak sa w ciąży płatne 100%. Wszystko zalezy od lekarza czy zechce wystawić w przypadku, gdy jest słabsze samopoczucie, a nie jakieś poważne problemy

A z tym zwolnienim płatnym nie ma problemu... chodzi mi czy tak od zaraz można iśc jak sie zajdzie w ciązę czy to lekarz musi stwierdzić że jest zagrożenie itp ?
To zalezy od tego jakiego masz lekarza. Jedni daja zwolnienie bez problemu jak poprosisz, inni tylko jak ciąza jest zagrozona.

reklama
Do góry