reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

przynajmniej 10 dni po, ale im bliżej @ tym lepiej. w sumie po co się stresować że testnie wyszedł i myśleć ze może zrobiłam go za wcześnie...

reklama
Dzięki za kciuki :-) W Bieszczadach cudnie, tym bardziej, że zwiedzaliśmy głównie ruiny, zamki, dwory i muzea w mijanych miasteczkach i wsiach. Wyprawa jednak wypadła już na wyższe tempki, staranka były przedtem, w domu ;-)

zazdroszcze Ci takiej wyprawy!! musialo bus fajnie:-) bedziemy testowac w podobnym terminie trzymam kciuki zeby sie udalo:tak:

Noukie ogromnie mi przykro

Malwinka nie da sie ukryc ze zachowalas sie jak szczeniara i bardzo naduzylas naszego zaufania i to nie jest nasza wina bo my chcialysmy ci tylko uswiadomic co cie czeka, ja dalej nie zmieniam mojego zdania ze jestes jeszcze za mloda na taka decyzje, ale to juz twoja sprawa co zrobisz. troche potrwa zanim odzyskasz nasze zaufanie. mozesz zaczac od tego ze przedstawisz nam swoja sytuacje bez klamstw, bo poza tym ze masz 18 lat to nic o tobie nie wiemy np. ktory to cykl, czy masz jakies problemy zdrowotne uniemozliwiajace zajsc w ciaze itp.

przynajmniej 10 dni po, ale im bliżej @ tym lepiej. w sumie po co się stresować że testnie wyszedł i myśleć ze może zrobiłam go za wcześnie...
mmm, ja wiem, że trzeba odczekać... Ale obie wiemy, jakie to trudne :tak: Moje fazy wyższych zwykle mają 11 dni. Może jednak dla pewności założę datę testowania na 12 października, tym bardziej, że to poniedziałek i jakby co, to zrobię mężowi niespodziankę (bo w niedzielę poranek wspólny i na bank nie ukryję emocji łazienkowych z testowaniem :sorry:).

Bakteria ja wiem ze to trudne tak czekac ale niestety nic innego nie poradzisz. musisz poczekac. a co do testowania to najlepiej testowac juz po terminie spodziewanego @ wczesniej testy czesto nie wychodza bo stezenie "hormonu ciążowego" jest za niskie. a co do tych czulych testow to ktoras z dziewczyn pisala ze zdaza sie ze kobieta ma naturalnie wysokie stezenie tego hormonu i nawet jak nie jest w iazy to ten test moze wyjsc pozytywnie. ja zawsze testuje w dzien spodziewanego @. no chyba ze mnie @ uprzedzi, wtedy zaoszczedzam na testach (bo u mnie sa straaaasznie drogie hehe)
a wogóle to ja tez jestem z Małopolski;-)
no ja juz znikam. moze wieczorkiem bed a jak nie to jutro na pewno. milego popoludnia

Ostatnia edycja:
Bakteria ja wiem ze to trudne tak czekac ale niestety nic innego nie poradzisz. musisz poczekac. a co do testowania to najlepiej testowac juz po terminie spodziewanego @ wczesniej testy czesto nie wychodza bo stezenie "hormonu ciążowego" jest za niskie. a co do tych czulych testow to ktoras z dziewczyn pisala ze zdaza sie ze kobieta ma naturalnie wysokie stezenie tego hormonu i nawet jak nie jest w iazy to ten test moze wyjsc pozytywnie. ja zawsze testuje w dzien spodziewanego @. no chyba ze mnie @ uprzedzi, wtedy zaoszczedzam na testach (bo u mnie sa straaaasznie drogie hehe)
a wogóle to ja tez jestem z Małopolski;-)
no ja juz znikam. moze wieczorkiem bed a jak nie to jutro na pewno. milego popoludnia
ja zanówiłam 10 testów na allegro i za 10 zapłaciłam tyle co u mnie zapłaciłabym za 2

czesc dziewczyny, wpadam napisac, ze zblizaja sie u mnie dni plodne, ale z B od dwoch dni warczymy na siebie :no: i wogole najlepiej jakby sie nie zblizal do mnie, nie wiem, on jest chyba przemeczony, ja to samo i z malych rzeczy wychodza wielkie awantury:no: takze nie wiem jak to z tymi starankami bedzie :no: wogole nie wiem jak to ze wszystkim bedzie bo juz mam dosc czasami... dobrze, ze za niecaly miesiac mam dwa tygodnie urlopu i lece do Polski, odwiedzic rodzine wlasnie tez w Bieszczady :happy: takze ciesze sie bardzo, bo odpoczne sobie w zaciszu wiejskim, w gorach, wsrod pieknych widokow.. ahh juz sie nie moge doczekac:happy: tylko najgorsze jest, ze bedzie wokol mnie trzech malych brzdacow, dziciaki moich dwoch kuzynek i kuzyna, a to mi na pewno nie pomoze w niemysleniu o dziecku. No chyba, ze juz bedzie fasolka, ale to wszystko zalezy czy sie przeprosimy, czy nie bo jak narazie to nie mam ochoty na zadne przytulania z nim :-(

mmm, ja też mam 10 testów z allegro ;-) A właściwie to 9, bo w zeszłym cyklu (choć wiedziałam, że nic z tego) zrobiłam, bo łatwo sobie kręcić, że może jednak... ;-)
kiciaq, ja wiem, że czasami trudno wybaczać (zwłaszcza małe złośliwości i drobne kłótnie...), ale ja sobie zawsze myślę w takich momentach, że M. przecież jest moim najukochańszym i wtedy go przytulam i próbuję zaciągnąć do rozmowy o tym, co między nami jest złe na daną chwilę. Ale oczywiście każda para ma swoje metody i swój temperament, więc nic nie będę radzić :-) Trzymam jednak kciuki za lepsze humory i nastawienie!

reklama
A jak się wkręcać, to wkręcać (nie no, żartuję ;-) ) - tzn. mam kupę białego (lub żółtawego) śluzu, która z poowulacyjnej suchości zamienia teraz moją bieliznę w mokrą szmatę :-/ Przepraszam za obleśne porównanie, ale nie wiem, co to za objaw ;-) Oby ciążowy, hehe ;-)

Do góry