reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
kinga85, ja w tym cyklu pierwszy raz i fajnie mnie zaskoczyły, bo przy śluzie płodnym i niskiej tepce wyszedł mi negatywny i faktycznie owulacji jeszcze wtedy nie było. Przy drugim podejściu organizmu do owulacji (mam pco - stąd to zamieszanie, ale jestem teraz po laparoskopii i powinno być ok) test był na + i owulacja niedługo potem, jak mniemam, bo później skok tempki i III faza. Moim zdaniem więc warto, zwłaszcza jeśli cykle czasami Ci płatają figle ;-)
Osobiście kupiłam na allegro za grosze (ok. 1 zł/ test) - moim zdaniem to najlepszy pomysł, bo w aptece nie zawsze są i drogo.

bakteria dzieki za informację :)

Ide w sumie na monitoring wiec i tak bede wszystko wiedziała o owulacji dokladnie... może jednak narazie się wstrzymam od tych testów. Nie ma co przesadzać ;)

mmm, ja też mam 10 testów z allegro ;-) A właściwie to 9, bo w zeszłym cyklu (choć wiedziałam, że nic z tego) zrobiłam, bo łatwo sobie kręcić, że może jednak... ;-)
kiciaq, ja wiem, że czasami trudno wybaczać (zwłaszcza małe złośliwości i drobne kłótnie...), ale ja sobie zawsze myślę w takich momentach, że M. przecież jest moim najukochańszym i wtedy go przytulam i próbuję zaciągnąć do rozmowy o tym, co między nami jest złe na daną chwilę. Ale oczywiście każda para ma swoje metody i swój temperament, więc nic nie będę radzić :-) Trzymam jednak kciuki za lepsze humory i nastawienie!

No wlasnie, tylko ze on jest czasami uparty jak osiol, a cokolwiek mu mowie to jak grochem o sciane i kwestia ktora teraz nas poroznila jest jak bumerang bo ciagle wraca, ja mu ciagle mowie, a on jak taki dziciuch uparty ciagle swoje :wściekła/y: no i ile mozna i pozniej z tych malych sprzeczek robi sie wielka awantura w koncu, ehhh te chlopy nasze.

W tym wszystkim najlepsze jest to ze Wy tez tu jestescie:tak: nie Agniesiar nie chorujemy tylko bierzemy sie do pracy:-)

Malwina jezeli chodzi o mnie to bardzo dobrze zrobilas przyznajac sie do wszystkiego tylko troche boje sie ze to tylko i wylacznie zasluga Pati ze tak zrobilas:sorry: no ale nic, czekaj cierpliwie nie klam a samo przyjdzie:sorry:

Od siebie Ci powiem ze stracilas tym klamstwem wiele bo tu sa tak wspaniale dziewczyny tyle mozna sie nauczyc dowiedziec wspolnie wspierac, szkoda tego zatracic:sorry: No nic probuj jak bedziesz z nami wporzadku to i my bedziemy ale jak znowu zaczniesz to juz sama nie wiem:sorry:

Wiesz im dłużej nam sie przyglądam to dochodzę do wniosku, że bardzo podobnie idziemy z tymi starankami.

Jak jedna choruje to i druga:-D

Cykle zaczynamy w podobnym monencie
I jeszcze do tego nasze startowe tempki są wykokie:-)

Mam nadzieję, ze razem też zaczniemy drogę przez ciążę - ale z tego co wiem to i ty w tym miesiącu podobnie jak ja zafasolkujesz:-D:-D:-D

Pozdrawiam!

Ktoras z was chciala zebym cos o sobie napisala wiec tak mam na imie Malwina mam 18lat. Staram sie z moim narzeczonym(przyszłym mezem za 3miesiace) to jest nasz 5cykl. Mam tylko problemy z sercem jak sie denerwuje to nie moge zlapac tchu i to wszystko ale biore tabletki i jest wszystko oki.
Od 3dni zaczelam z moim nowy cykl staran i wszystko sie okaze co i jak.
Dziewczyny mam pytanie macie jeszcze jakies pytania do mnie to pytajcie. odpowiem na kazde pytanie szczerze.

Przyszla w nocy@:-:)-:)-( znowu nawet szans na testowanie nie mialam:sorry: No nic trzeba zaczac od nowa:sorry: wkurza mnie to ze tyle odpuszczamy tyle sie poswiecamy a tu znowu nic:-:)-:)-(
Przykro mi:-( pocieszę cię jedynie tym że ja też własnie zaczełam cykl i bedziemy razem się teraz wspierać i starać :tak:;-) Mam przeczucie dobre co do października wiec główka do góry! :happy:

Pozdrawiam wszystkich

reklama
Do góry