reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

No kiepsko... właściwie już od wczoraj mam doła... przepłakałam cały wieczór... a dzisiaj właśnie przed chwilą okazało się, ze nie bez powodu... przyszła @:wściekła/y::-(
Nie chcialam cie bardziej dolowac bo u mnie @ czesto wlasnie takim sluzem sie zaczyna...Nie wiem jak cie pocieszyc....Co z tego ze to dopiero druga proba...
Moze sprobuj testy owu?Nie namowisz sie na mierzenie temki?

p.s. dziewczyny czemu tak latwo pociesza sie inne a kiedy @ przychodzi do nas czujemy sie calkiem inaczej?

jezu lece bo siedze jak przyklejona do tego komputera!a mam zakupy zrobic,do apteki isc,gotowac itd.

reklama
Nie chcialam cie bardziej dolowac bo u mnie @ czesto wlasnie takim sluzem sie zaczyna...Nie wiem jak cie pocieszyc....Co z tego ze to dopiero druga proba...

eijf, no coś Ty... bez wyrzutów sumienia... u mnie też zawsze @ zaczyna się takim sluzem, więc jak wczoraj zobaczyłam to już miałam pewność... :baffled: no zaczynamy teraz 3 cykl staranek... mam nadzieje, ze jakoś to będzie... ale powiem Wam szczerze NIGDY ALE TO NIGDY NIE POWIEDZIAŁABYM, ŻE ZROBIENIE DZIDZI BĘDZIE MOIM NAJWIĘKSZYM WYZWANIEM!!!!:sorry2:

Zgadzam się z efi spróbuj z termometrem, ja też nie jestem systematyczna, a do tego trzepak - a jakoś sie do tego przyzwyczaiłam!!!!

No i teraz coś w końcu o swoim cyklu wiem!!!:tak::tak:

Marzi - nie gniewaj sie, że wypominam Ci, że to dopiero był drugi cykl, nie mam tu nic złego na myśli, chce byś tylko wiedziała, że to na prawdę rzadkość, by tak szybko sie udawało.

Musisz wyluzować, bo jeżeli teraz tak bardzo mocno do tego podchodzisz to obawiam sie, ze możesz zrobić sobie problem.

A ja z całego serducha życzę Ci jak najlepiej

hihi ja tez tak nie myślałam... :-) bo tyle się słyszało o "wpadkach" ...a tu jest odwrotnie.. jak sie juz pragnie to nie można.... No nic glowa do góry !!!

Marzi - nie gniewaj sie, że wypominam Ci, że to dopiero był drugi cykl, nie mam tu nic złego na myśli, chce byś tylko wiedziała, że to na prawdę rzadkość, by tak szybko sie udawało.

Musisz wyluzować, bo jeżeli teraz tak bardzo mocno do tego podchodzisz to obawiam sie, ze możesz zrobić sobie problem.

A ja z całego serducha życzę Ci jak najlepiej

Wiem... jesteście Kochane... i wszystko co mówicie ma sens...
Chyba oprócz myślenia o dzidzi, powinnam sobie znaleźć jeszcze jakiś dodatkowe zajecie, hobby, cel...:-p może wówczas dzidziol sam przyjdzie...

Nowa uaktualniona lista Kochane.
Siebie juz z niej skreśliłam.
Jeśli coś nie jest na bieżąco, prosze o info.:tak:

TESTUJĄCE:

agniesiar - 3 października
biedroneczka1980 - 4 lub 5 października
Noukie- 4 lub 5 pażdziernika
iwcia81 - 4 lub 5 października
rudka - 10 października
jagódka1231- 12 października
kusska - 12 października
Hope33 - październik ???

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :)
dorkaa
pati1159
mazia
krewetka
waniliowa
sandrahaha
scorpioniczkaa :)
agast22

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
Noukie
Marzi55
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
kusska
jagódka1231
nanusia82
toska32
ewelina28
bakteria
Marcelkowa mama
chup
mmkarolina
Melissa

:-D:szok::happy:

co do sluzu to jeszcze na 100% pewna nie jestem.mam nadzieje ze moj wykres bedzie ladniejszy nic mc temu.
widze ze twoj tez konczy projekt i ma deadline:)moj jeden konczy,drugi zaczyna i tak w kolko
a co do wynikow to nie byloby ok gdybys miala te anty tpo za wysokie,no ale rowniez tsh.mysle ze gdyby cos bylo nie tak to uslyszalabys wtedy od lekarza

ja tych wynikow nie konsultowalam z lekarzem bo juz nie mialam kedy a jak wrocilam do Norge to o nich zapomnialam (wstyd sie przyznac:zawstydzona/y:) wyglada to tak:
anti-TPO 0.8 IU/ml range 0.0 - 12.0 dilution SMPL-CTRL
hTSH_II 0.596 uIU/ml range 0.490 - 4.670 dilution UNDILUTED

a z innej beczki to rozmyslalm sobie o formularzu ktory dostalam wczoraj.mam go wypelnic czy zgadzam sie byc dawca organow po smierci.zawsze myslalam sobie ze niech biora co chca ale jakos trudno mi sie zdecydowac tak czarno na bialym.Mam takie mieszane uczucia...Oczywiscie zdaje sobie z tego sprawe ze to ratuje komus zycie,ze ja po smierci swojego ciala nie potrzebuja...ale...sama nie wiem skad te moje watpliwosci wynikaja?Jakos przeraza mnie fakt ze pokroja mnie na czesci,wyrwa serce,moga zuzyc skore ,oczy itd(bo ja mam zakreslic co moga wziac...).Wolalabym o tym za zycia nie wiedziec chyba albo niech kto inny zdecyduje.sama nie wiem co im napisac.

Eijf ja to wogole sie dziwie ze oni moga cos takiego do domu wyslac:sorry::shocked2::szok:

Dziękuje!

Myślę, że coś powie i pomoże, po to w końcu idę.

Boję się, że czeka mnie rekonstrukcja szyjki.

Choć coraz częściej o tym myślę, ale jeszcze tego głośno nie powiedziałam, czy ta gula na czyjce to nie jest coś złego!

Muszę zrobić w tym miesiacu cytologię, bo ostatnio miałam 1,5 roku temu!!!:szok:

Idz i to biegiem, juz ja tego przypilnuje codziennie bede sie pytac:rofl2:

znow z innej beczki(bardziej pyt do mam ).w ktorym mc czuc ruchy dziecka?w ktroym mc ciaza jest widoczna?Takie ogoly co do brzucha to raczej wiem bo w pracy dziewczyny zazwyczaj mowia kiedy sa w 3 mc i jeszcze nie widac ale bardziej o te ruchy chodzi.
p.s. ostatnio w ogole przezylam szok jak bylam w pl bo znajoma byla w 5 mc,widzialam jej goly brzuch i nie wiedzialam ze w ciazy!
chodzi tez m.in. ze za pare mc mam kolejna impreze i chce kupic kiecke.zakladajac czysto teoretycznie ze bede w ciazy to nie wiem na jaka moge sobie pozwolic.ogolnie brzucha nie mam i w pasie niezmiennie 60pare cm.

U mnie brzuszek pojawil sie szybko bo po trzech miesiacach ale nie mialam duzego i wlasciwie pozostal malutkim do konca:tak: a ruchy tez wlasciwie szybko ok 16 tyg:tak:...ale sie rozmarzylam to piszac:sorry:

No kiepsko... właściwie już od wczoraj mam doła... przepłakałam cały wieczór... a dzisiaj właśnie przed chwilą okazało się, ze nie bez powodu... przyszła @:wściekła/y::-(

Marzi przykro mi kochana ale pomysl sobie ze nowy cykl i nowa szansa bardzo szybko dostalas @ i jezeli ja mialas dostac to lepiej ze juz a jak czasami trzeba czekac Bog wie ile:sorry:

A my bylismy w sklepie zoologicznym i kupilismy dwie rybki malemu:laugh2: rybki niedroge ale sloik, kamyki neonowe i jedzonko i figurka szybko zdecydwanie podbily cene:sorry: no ale nic sa sliczne i niech sobie plywaja;-)

reklama
Już...

TESTUJĄCE:

agniesiar - 3 października
biedroneczka1980 - 4 lub 5 października
Noukie- 4 lub 5 pażdziernika
rudka - 10 października
jagódka1231- 12 października
kusska - 12 października
Hope33 - październik ???

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :)