reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Wisienka ja słyszałam że w ciąży można farbować włosy, ja sobie pasemka robiłam w ciąży i nic się nie stało. A na samym początku maleństwo jest specjalnie chronione więc tym bardziej nie zaszkodzi. Moim zdaniem możesz spokojnie farbować:-).

z tymi wlosami to ja nei wiem... moja ciocia byla w ciazy i miala takie sliczne dlugie blond wlosy... i sobie chciala odrosty maznac... farba szybko brala to fryzjerka stwierdzila ze nie ma sensu dluzej trzymac bo wyjatkowo szybko sie rozjasnily... ona do mycia wlosow idzie a one zostaja fryzjerce w rekach... :szok::szok::szok::szok: szok... i tak z dlugich wlosow zrobily jej sie ktociotkie...
podobno to przez hormony... tak samo mowia zeby nie farbowac jak sie okres ma...

reklama
z tymi wlosami to ja nei wiem... moja ciocia byla w ciazy i miala takie sliczne dlugie blond wlosy... i sobie chciala odrosty maznac... farba szybko brala to fryzjerka stwierdzila ze nie ma sensu dluzej trzymac bo wyjatkowo szybko sie rozjasnily... ona do mycia wlosow idzie a one zostaja fryzjerce w rekach... :szok::szok::szok::szok: szok... i tak z dlugich wlosow zrobily jej sie ktociotkie...
podobno to przez hormony... tak samo mowia zeby nie farbowac jak sie okres ma...
Łoooł to kiepsko:szok::szok::eek:. Mi się nic złego z włosami nie działo. Tak jak już Zielona pisała hormony mogą troche sprawe skąplikować ale moim zdaniem w tak wczesnej ciąży nic się nie powinno dziać;-).

Oj dziewczynki jak ja Wam zazdroszczę, bo ja to codziennie do pracy chodzę hmmm... a jak przychodzę do domu i chcę coś posprzątać to padam z nóg (chociaż wcale tak długo nie pracuję teraz w wakacje, bo na umowę zlecenie) i codziennie śpię po południu godzinę albo i dwie :szok: ale to nie oznaka fasolki, bo ja tak mam zawsze, duuuużo snu potrzebuję...

ja niestety do pracy też ide ale na popołudniową zmianę dzisiaj:-(i przez to że wiem że musze isc to mi sie nic nie chce robić...

o masakra:szok::szok::szok:
ja cos słyszłam tylko że nie można robić jakimiś mocnymi farbami własnie typu rozjasniacze i wszystkie z amoniakiem czy jakoś tak;-)

ja własnie dlatego zmieniłam kolor włosów na ciemny żeby rozjasniacza nie używać w czasie ciązy:szok::rofl2::rofl2::laugh2::laugh2:

farbowac zawsze lepiej niz rozjasniac... cos kiedys mi sie o uszy obilo ze sa specjalne farby dla kobiet w ciazy ze niby bardzo delikatne... tez mi sie wydaje ze to wina rozjasniaczy... teraz farb pelno w sklepach... zawsze sie jakas delikatniejsza znajdzie...

mellisa ja też na ciemne zrobiłam,żeby odrostów za często w ciązy nie robić.
A PROPOS WŁOSÓW JEŚLI WYJDA TO PRZECIEŻ JEST TYLE PERUK. A CO TAM GRUN ZE W CIĄŻY, WŁOSY TO PRYSZCZ.:-):-):-):rofl2::-D.

Hej ja mam dzisiaj termin spodziewanej @, tempka dzisiaj z rana 37.2,a pod pachą również tyle samo troche mnie to zdziwlo bo nie jestem przeziebiona ani nic a tu taka tempka o 6 rano.Zaraz zmierze jak tempka teraz.Daje sobie jeszcze 2 dni.Bo jeszcze moze orzyjsc jutro gora w czwartek,potem juz nie powinna.

Bylismy dzisiaj u siostry mojego R po wozek i takie pierdoly i mamy juz tego tyle ze szok.Wózek,2 nosidełka,pchadełko,zabawki z fisher price takie dla niemowląt,wanienke,becik,rożek,chodzik.Za jakies 3-4 miesiace dostaniemy rowerek i łożeczko:biggrin2::biggrin2::biggrin2:Nie no oszczedność duża.

W ogole przepraszam,ale Was nie nadrobię chyba.I nie poodpisuje.Nie mam głowy własnie mam zamiar sobie tempke zmierzyć:)

Co do farbowania to ja naszczescie nie musze,jestem bardzo jasną blondynką i nie mam po co farbować,w ogole smiesznie by to wygladało.

reklama
Mazaia teraz to ja u Ciebie wyczuwam już bardzo mocno fasolinke:-):-):-D. Zobaczysz @ nie przyjdzie:tak:. Przyznasz mi jeszcze racje:tak:. Świetnie że masz już tyle rzeczy dla bobaska;-):tak:.
Krewetka ja też jestsm strasznie niecierpliwa, postanowiłam wytrwać ale to będzie baaaardzooooo trudne. A ty w czwartek zamierzasz testować, czy pomyliłam z kimś innym:confused:. Tyle dziewczyn się zbliża do testowania że już mi się wszystko miesza:-D;-).

Do góry