reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranie sie, wczesne objawy

Właśnie ze do ostatniej miesiączki miałam regularne cykle teraz się przestawilo aż o 5 dni. Do testów się zrazilam bo co robiłam to ciągle negatywne. Może nie trafiłam w dni nie wiem

Powiem z wlasnego doswiadczenia...ja przez pierwszy miesiac codziennie robilam testy owulacyjne bo za cholere nie wiedzialam kiedy mam no i w 17 dniu cyklu wychodzily 2 piekne mocne kreski czyli mozliwosc owulacji byla do 48h :) sprobuj jeszcze raz z tymi testami.

reklama
Odebrałam wyniki badań wszystkie hormony tarczyca nawet toxo w normie. Dziś. Jeszcze czeka mnie wizyta u ginekologa zobaczymy co powie. Niestety nie u mojego bo jest na urlopie. Już sama nie wiem..

Powiem z wlasnego doswiadczenia...ja przez pierwszy miesiac codziennie robilam testy owulacyjne bo za cholere nie wiedzialam kiedy mam no i w 17 dniu cyklu wychodzily 2 piekne mocne kreski czyli mozliwosc owulacji byla do 48h :) sprobuj jeszcze raz z tymi testami.
Sproboje z testami ale niestety dopiero listopad grudzień bo narzeczony jest za granicą i ciężko nam się dostosować do moich płodnych dni. Czyli jak zrobię test owulacyjny i wykaże 2 kreski to może oznaczać że jestem w trakcie owulacji czy dopiero będzie??

Mój ginekolog stwierdził że jestem zablokowana przez ciągle myślenie i nakręca nie się na ciążę. Więc odpuszczam... Badania wszystkie ok... Będzie co ma byc

Sproboje z testami ale niestety dopiero listopad grudzień bo narzeczony jest za granicą i ciężko nam się dostosować do moich płodnych dni. Czyli jak zrobię test owulacyjny i wykaże 2 kreski to może oznaczać że jestem w trakcie owulacji czy dopiero będzie??

Test owulacyjny pokazuje skok PIK wiec jesli wyjda 2 ciemne kreski testowa czasami jest ciemniejsza od kontrolnej to od tego czasu w ciagu 48h wystapi owulacja to jest najlepszy czas na przytulanki z mezem ;)

Mój ginekolog stwierdził że jestem zablokowana przez ciągle myślenie i nakręca nie się na ciążę. Więc odpuszczam... Badania wszystkie ok... Będzie co ma byc

I ma racje:) ja przez pierwsze 2 miesiace bylam tak nakrecona ze o niczym innym nie myslalam w trzecim miesiacu odpuscilam zaczelam miec plany i stwierdzilam ze bedzie co ma byc no i akurat tak sie stalo ze w tym trzecim miesiacu sie udalo :)

Tak z ciekawość zapytam czy kobieta która jest w ciąży np. 2/3 ale o tym nie wie, bo okres spóźniać może się z wielu powodów i zrobi test ciążowy bo zacznie się już interesować czemu nie ma okresu to z moczu rozcieńczonego to i tak wyjdą 2 kreski?

Tak z ciekawość zapytam czy kobieta która jest w ciąży np. 2/3 ale o tym nie wie, bo okres spóźniać może się z wielu powodów i zrobi test ciążowy bo zacznie się już interesować czemu nie ma okresu to z moczu rozcieńczonego to i tak wyjdą 2 kreski?
Jeśli chodzi o to ,że okres spóźnia się 2/3 tygodnie ,to tak wyjdą 2 kreski nawet z popołudniowego moczu

Cześć dziewczyny postanowiłam do Was napisać bo już sama nie wiem co myśleć ‍♀️ Chyba liczę na to ze dacie mi cień nadziei gdzies od pół roku staramy się o dzidzie w miedzy czasie mieliśmy jedno poronienie i od tego miesiąca mam zielone światło od lekarza. Według testów owulacyjnych miałam owulacje 12.09 oczywiście było przytulanko i czekamy... od trzech dni mam podwyższona temperaturę i lekko czuje ze odzywają się jajniki ale ból w ogóle nie przypomina tego na @. Żadnych innych objawów nie mam pare razy zakręciło mi się w głowie ale myśle ze na taki objaw to za wcześnie. Jak zaczęły pobolewac jajniki to właśnie trzy dni temu najmocniej bolały i teraz ledwo ledwo i trochę w sumie w krzyżu bolało. Co o tym myślicie? Niestety cykle mam nie regularne a po poronieniu już w ogóle na ostatnia miesiączkę czekałam 39 dni Pozdrawiam i oczywiście gratuluje wszystkim szczęśliwym mamuśka

reklama
Cześć dziewczyny postanowiłam do Was napisać bo już sama nie wiem co myśleć ‍♀ Chyba liczę na to ze dacie mi cień nadziei gdzies od pół roku staramy się o dzidzie w miedzy czasie mieliśmy jedno poronienie i od tego miesiąca mam zielone światło od lekarza. Według testów owulacyjnych miałam owulacje 12.09 oczywiście było przytulanko i czekamy... od trzech dni mam podwyższona temperaturę i lekko czuje ze odzywają się jajniki ale ból w ogóle nie przypomina tego na @. Żadnych innych objawów nie mam pare razy zakręciło mi się w głowie ale myśle ze na taki objaw to za wcześnie. Jak zaczęły pobolewac jajniki to właśnie trzy dni temu najmocniej bolały i teraz ledwo ledwo i trochę w sumie w krzyżu bolało. Co o tym myślicie? Niestety cykle mam nie regularne a po poronieniu już w ogóle na ostatnia miesiączkę czekałam 39 dni Pozdrawiam i oczywiście gratuluje wszystkim szczęśliwym mamuśka
No chyba ciężko będzie pomóc :( tym bardziej jak są tak nieregularne cykle ,bo nie wiadomo kiedy się @ spodziewać ,tym bardziej że to dopiero tydzień od prawdopodobnej owulacji , nic tylko czekać ,bo na objawy fakt za wcześnie ,kłucie jajnika ,no może być na ciąże u mnie tak było,ale również na @ tak samo ,niestety te objawy są bardzo podobne

Do góry