reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranie sie, wczesne objawy

N
Staram się już ok 8 miesięcy. Kilka lat temu miałam usuwanego guza z jajnika ale została jeszcze jego część i lekarz mówi że normalnie pracuje i jest z niego owulacja. W tym roku w marcu miałam usuwanego guza piersi mamotomia. Na szczęście okazał się łagodny. Po tym od marca przytyłam 10 kg i nikt nie jest w stanie mi powiedzieć dlaczego. Badania w normie. Ja jestem załamana bo to już tyle trwa. Do kliniki miałam jechać w październiku ale czytałam ostatnio post jednej dziewczyny ze oni dążą tylko do in vitro i falszuja wyniki bo chodzi im o kasę. Już sama nie wiem. Do tej pory wszystko miałam regularnie co się dzieje???
Nie sądzę żeby palenie utrudniało ,waga już może trochę bardziej , ja starałam się 2 lata , 2 razy poroniłam , i dopiero jak schudłam 10 kg to zaszłam w ciąże , a czy robiłaś badania tarczycy? cukru?

reklama
N

Nie sądzę żeby palenie utrudniało ,waga już może trochę bardziej , ja starałam się 2 lata , 2 razy poroniłam , i dopiero jak schudłam 10 kg to zaszłam w ciąże , a czy robiłaś badania tarczycy? cukru?
Tak robiłam. Wszystko w normie było. W środę jednak pójdę i porobię wszystkie hormony i podstawowe a jeśli chodzi o badania na toksoplazmoze to które warto wykonać bo są. 3.

Ja mam 171 cm wzrostu i ważę. 69. W marcu miałam usuwanego guza. Piersi mammotomia i od. Tego momentu przytyłam 10 kg. Wcześniej ważyłam 59

Ja mam 171 cm wzrostu i ważę. 69. W marcu miałam usuwanego guza. Piersi mammotomia i od. Tego momentu przytyłam 10 kg. Wcześniej ważyłam 59
e no to waga ok , ja też mam 170 , a w zaszłam ważąc 72 kg , wiem że tsh nie powinno mieć więcej jak 2 przy staraniach , toxoplsmosa jeśli wcześniej nie badałaś to warto ,a jeśli badałaś i wiesz że przeszłaś ,to chyba nie ma sensu

Takie jak na zdjęciu u nas robią w laboratorium

Załączniki

• Screenshot_20190818_141444.jpg
    Screenshot_20190818_141444.jpg
    399,9 KB · Wyświetleń: 64
aha ;) img i igg to świadczy o tym czy są przeciwciała , i czy w tym momencie masz toxo , a jeśli coś wyjdzie to wtedy się robi awidność

reklama
Do góry