reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranie sie o dzidzie w UK . Ciąża

reklama
Gratulacje z calego serducha 😊 ja niestety 2 razy stracilam aniolki ostatnio pare tyg temu w 14 tyg 😐😐 jak ci sie podoba opieka podczas ciazy w walli?
Współczuje bardzo mi przykro 😢
Jeżeli chodzi o opiekę to nie mogę narzekać we wtorek mam kolejny scan już w sumie 4 z kolei gdzie generalnie wykonują tylko 2 co jest dla mnie kompletna bzdura no ale co zrobić 😕nie robili mi problemu gdy prosiłam o skierowanie na dodatkowe usg, spotkania z Polozna mam co 2 tygodnie wiec można powiedzieć ze na bierząco dziecko jest monitorowane wiec jestem spokojna.
Zreszta jak kiedyś w 24 tygodniu spanikowałam bo nie czułam ruchów małej i napisałam do położnej to w pół godziny była u mnie w domu z detektorem tętna żeby sprawdzić czy wszystko jest ok także jeżeli chodzi o mnie nie mogę narzekać 😊

Hej, ja przeszłam dwie ciążę w Anglii i nie mam na co narzekać. Opieka inna niż w Polsce ale mi pasowała.
Normalnie są dwa skany państwowo ale można iść na USG prywatnie. Prawda jest taka, że mało kto ma tylko dwa skany. Duża ilość ciąż ma podwyższone ryzyko przez BMI np. Ja miałam 7 USG w pierwszej ciąży i 6 w drugiej. Regularne spotkania z położną. Jeśli nie czuje się ruchów to namawiają by jechać na monitoring do szpitala. Opieka porodowa w szpitalu gdzie rodziłam była super. Miałam dwie CC (nie z własnego wyboru, ona razy próbowałam SN) i pracownicy szpitala byli wspaniali.
Wiadomo, zawsze może coś pójść zle, u mnie bajki nie było ale najważniejszy jest czynnik ludzki i empatia a tej nie brakowało nigdy.

reklama
Współczuje bardzo mi przykro 😢
Jeżeli chodzi o opiekę to nie mogę narzekać we wtorek mam kolejny scan już w sumie 4 z kolei gdzie generalnie wykonują tylko 2 co jest dla mnie kompletna bzdura no ale co zrobić 😕nie robili mi problemu gdy prosiłam o skierowanie na dodatkowe usg, spotkania z Polozna mam co 2 tygodnie wiec można powiedzieć ze na bierząco dziecko jest monitorowane wiec jestem spokojna.
Zreszta jak kiedyś w 24 tygodniu spanikowałam bo nie czułam ruchów małej i napisałam do położnej to w pół godziny była u mnie w domu z detektorem tętna żeby sprawdzić czy wszystko jest ok także jeżeli chodzi o mnie nie mogę narzekać 😊
Mnie przeraza to ze pierwsze usg robia w 12-14 tyg a do 12 tyg nie ratuja ciazy bo uwazaja te malenstwa w 12 tyg za "plod " i anglicy twierdza ze to nie dziecko 😑😑 przeraza mnie kolejna ciaza tutaj .a robili ci bete na poczatku ciazy ? Bo ja jak zadzwonilam do GP to anglicy nie wiedzieli co to jest masakra

Do góry