reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranie się o dzidiusia i Plamienie

no ja tez wolalabym abym nie dostala @ bo bardzo sie staram o Dzisiusia juz od jakiegos czasu... :( a tu ciagle nic sie nie wydarzylo.. a jestem za granica i kontakt z moim ginekologiem mam nieco utrudniony

reklama
dziewczyny,a czy mierzycie temp? ja też trzymam kciuki żeby @ nie przyszła tylko piękna dzidzia w was zamieszkała:tak:

Ja nie mierze temperaturki, poniewaz nie wiem z jakich temperatur co wynika :/ jesli bylabys tak mila i objasnila mi torszke to :)

postaram się tak skrótowo chociaż :)
cykl składa się z 2 faz temperatur - niższej i wyższej. Pomiędzy nimi jest skok temp.
najpierw temperatura jest niska, potem następuje skok (czyli co najmniej 3 dni z wyższą temperaturą od 6 poprzedzających - niższych). Po skoku jest faza wyższych temperatur (tzw faza lutealna). gdzieś w okolicach skoku temp jest owulacja :) Najlepiej połączyć to z obserwacją śluziku, wtedy ładnie można określić dni płodne.
Nie wiem co Cię najbardziej interesuje, ale np jeśli faza lutealna (czyli wyższe temp) trwa ponad 18 dni można podejrzewać ciążę :)
W ogóle to czy występuje skok i to ile trwa faza lutealna jest dość ważne i świadczy o prawidłowej pracy hormonów :)
Jeśli byś chciała zacząć mierzyć temp, to pamiętaj że temp trzeba mierzyć przed wstaniem (najlepiej zaraz po przebudzeniu) zawsze o tej samej porze.
Nie chce robić reklamy, ale ja korzystam z serwisu 28dni. i baaaardzo polecam.

ja sobie nie mierze temperaturki, bo własciwie to mi się wydaje ze nie muszę (chyba), @ mam bardzo regularnie od zawsze, obserwuje śluz.... ale też się staramy już kilka miesięcy i nic... :(

no i stalo sie, rano wstaje a tu @ wiec i tym razem fasolka sie nie zagniezdzila :( ivi dziekuje za te informacje postaram sie z nich korzystac :)

Marta - mam nadzieje, że to jest ostatnia @ przed dzidzią :)

Pola - ja mam dosć neiregularne cykle (odchyły do 5 dni) a obserwowanie temp pozwala mi prawie co do dnia stwierdzić keidy małpa przyjdzie :tak:

dziewczyny a ile cykli już probujecie? my z mężem przez rok probowaliśmy ale nie obliczałam sobie dni płodnych, starałam się o tym nie myśleć, tylko pełen luz.... i nic jak do tej pory z tego nie wyszło.... natomiast teraz był pierwszy cykl wyliczony tj. okolice 12 lutego i nadal czekam... w poniedziałek 25 powinnam dostać @ i mam nadzieje że nie dostanę... i tak mam nadzieje od dawna......

ja jestem jedną z nielicznych na staraczkach która oficjalnie się nie stara:-D jeszcze nie ;-) czekamy z moim kochaniem na koniec budowy i wtedy będzie "akcja dzidzi";-)
pola - u gina byłaś czy nie? w ogóle to zapraszam na wątek główny, tam dziewczyny mają większą wiedzę o starankach niż ja.. (niektóre przeszły daleką drogę dla bobaska). Będą też pewnie potrafiły odpwoiedzieć na wasze wątpliwości :)

reklama
Witajcie. Wczoraj odebralam wyniki moczu i poziom hcg wynosil 25. na tescie bylo napisane :slaby pozytywny. po okolo 2 godz. pojechalam do szpitala i zrobili mi usg. Nie wykryli ciazy. Doktor, ktora mnie przebadala powiedziala mi, ze mamy 3 mozliwosci. 1-byla to ciaza i nastapilo samoistne poronienie. 2-moze to byc ciaza pozamaciczna, ktora gdzies tam sie rozwija. 3-ciaza jest jeszcze tak wczesna,ze trudna do wykrycia przez usg,a krwotok,ktory mialam to @.jutro musze powtorzyc test na hcg. Modle sie,zeby byla to trzecia z mozliwosci .

Do góry