reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranie się o dzidiusia i Plamienie

nie przejmuj się... my o naszą córeczkę staraliśmy się rok. Bardzo pomogło mierzenie temperatury i pozycja z nogami w gorze :)))
teraz jestem w kolejnej ciąży i nie jest tak lekko jak w pierwszej bo mam krwiaka i muszę leżeć :(

reklama
Hejka,mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto wyrazi swoją opinię na ten temt.
Opiszę krótko moją historię.
W czerwcu 2009 roku odstawiłam tabletki antyk. Jasmin 10.06.2009 - ostatnia tabletka, ponieważ zaczęliśmy z mężem myśleć o dziecku (gienkolog powiedział że po odstawieniu najlepiej jest odczekać z ciążą przez jakieś pół roku). Od tamtego czasu zaczęłam mieć problemy z miesiączką, w jednym cykle wynosiły od 30 do nawet 50 dni, a w niektórych miesiącach miesiączka w ogóle nie przychodziła.
Występowanie miesiączki (pierwsze dni cyklów):
14.06.2009, 18.08.2009, 25.09.2009, 03.11.2009, 06.12.2009, 08.01.2010, 14.02.2010, 02.04.2010.
Gdy w marcu 2010 miesiączka nadal się nie pojawiała postanowiłam ponownie odwiedzić mojego lekarza (jeszcze przed wizytą miesiączka pojawiła się 02.04 i trwała do 05.04.) Okazało się że podejrzewa on u mnie cykle bezowulacyjne. Na regulację miesiączki zapisał Luteinę i kazał przyjmować od 16 do 26 dnia cyklu przez 3 miesiące.
Luteinę przyjmowałam od 17.04 do 26.04.2010, jednocześnie rozpozynając staranie o dziecko.
Starania były: 09.04 (8dc), 17.04 (16dc), 22.04 (21dc) oraz 24.04 (23 dc).
28 kwietnia (27dc) wieczorem pojawił się śluz z niteczkami krwi, delikatny różowy.
29 kwietnia (28dc) do 01 maja (30dc) plamienie, aż po lekkie krwawienie, na cały dzień wystarczała wkładka higieniczna.
Również jeżeli chodzi o bóle menstruacyjne nie miałam takich, jedynie co jakiś czas "ciągnięcie" lewego jajnika - do teraz.
Nigdy tak krótkich, bez bolesnych i tak mało obfitych miesiączek nie miałam, dlatego jestem zaniepokojona.
Czy może być to spowodowane braniem luteiny? (rok temu brałam ją przez jeden cykl i nic takiego mi się nie zdarzyło)
Słyszałam równiez o tzw. krwawieniu implantacyjnym i z nadzieją zaczęłam myśleć że to to, ale robiłam test ciążowy dzisiaj (02.05.2010) i wyszedł negatywnie.
W związku z tym, czy pierwszy dzień tego plamienio-krwawienia mam liczyć jako pierwszy dzień cyklu? Pytam ponieważ od 16dc mam brać Luteinę.
Czym mogło być to spowodowane?
Będę wdzięczna za komentarze.

tysia86- witam Cie i faktycznie wesolo nie masz z tymi cyklami:sorry:sprobuj jeszcze raz wizyty u ginek bo tu zadna lekarzem nie jest a bez badania sie nie obejdzie-tak mysle...jesli chodzi o te plamienia to moze zapisz sobie kiedy one wystapily i polecam zaczac mierzyc temp(zawsze przed wstaniem z lozka,w tym samym miejscu-ja w pod jezykiem mierze- i tym samym termometrem i tyle samo czasu) i bedziesz wiedzial czy masz owulacje-najnizsza temp. w cyklu a otem nagly wzrost to owulka i przed owulacja temp.jest nizsza to znaczy-36,2 36,4 a o owulce 36,7 36,8 a jak w dniu kiedy masz dostac @(okres) masz 37 lub wyrzej to juz mozna sie cieszyc(jesli nie jeste chora) bo podwyzszona temp.to ciaza.tyle z mojej strony-ja nie mialam takich problemow z @ i mam regularne.ale temperature mozesz mierzyc lub kupic testy owulacyjne,ale rozne opinie o nich czytalam...pozdrawiam.;-)

Tysia ja miałam bardzo podobnie,w czerwcu odstawiłam tabsy.daty miesiączek zbliżone,po 7 m-cach poszłąm na usg i okazało się ,że mam całe jajniki zatorbielone;(.a Ty robiłaś usg????

Miałam robione usg dopoch. na wizycie w kwietniu nic nie wykazało, jest wszystko ok.
Zamówiłam testy owulacyjne, chce sprawdzić, czy w ogóle mam owulację, bo mam czarne myśli co do tego :(
Nadal mam plamienia, tzn. jeden dzień mocniej, tak że wydaje mi się że @ zaraz przyjdzie, na drugi dzień zero, ani jednej plamki. Nie wiem co się dzieje.
Zaczęłam nawet w duchu wierzyć że mogę być w ciąży, bo wilele kobiet plami nawet przez całą ciążę, ale po ostatnim negatywnym teście nie spieszy mi się żeby zrobić kolejny. Czasami aż rwie mnie w dole brzucha, ale zdaje sobie sprawę z tego że teraz każdy najmniejszy ból będzie mi się kojarzyć z jednym - ciąża.
Jeżeli chodzi o temperaturę, myślę że w moim przypadku nie ma co się nią kierować, bo raz (rano, przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze) jest podwyższona, raz nie. W końcu zrezygnowałam z mierzenia, bo nic z tego nie wynikało.
Sama nie wiem, chyba jako pierwszy dzień cyklu wezme pierwszy dzień plamienie i wtedy w 16dc zacznę łykać luteinę, jeżeli kolejna miesiączka będzie na zasadzie plamień, to czas na wizyte u gina.
To jest mój pierwszy cykl starań i niestety chyba moge go zaliczyć do nieudanych :(
Co o tym myślicie?

Tysia ja bym się skonsultowała z innym ginem.niech da Ci skierowanie na jakieś badania,może pomonitoruje cykl czy masz owulację itd.a wogóle,to zrób betę,może to jednak fasolka....;)?

Plamienie dalej się utrzymuje, to już 12 dzień :(
Brak bóli miesiączkowych.
Bardzo mnie to niepokoi, w przyszłym tyg. jestem zarejestrowana do gina.
Czy ja w ogóle kiedyś zajdę w ciąże :((((

reklama
Tysia86 to dobrze,że zapisałaś się do ginka,daj znać,jak będziesz po wizycie:tak:.może coś się wyjaśni:tak:.ja trzymam kciuki,zeby w końcu sie udało i z pewnością tak będzie,także głowa do góry:tak::-)

Do góry