reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Dziewczyny wpadam w panikę, ratunku. Właśnie policzyłam że jestem w 12 cyklu starań :( a w kwietniu będzie rok jak zaczęliśmy. W kwietniu też kończę 31 lat :(

Powiedzcie mi, czy nim lekarz dał Wam te wszystkie Clo i Aromki, kazał/a zbadać AMH?
Mi nie. Te badanie jest kontrowersje

reklama
Ty też jesteś młoda. Kobiety po 40stce bez problemu zachodzą
No a Jak się okaże że amh niskie? Ponoć każda stymulacja drastycznie je obniża. Czy to nie błąd że nikt tego nam wcześniej nie bada nim zacznie stymulować jajniki?

Pat pat pat a ty masz clo a teraz aromka od własnego lekarza? Czy lekarza od niepłodności? Czy już chodzisz do kliniki?

Moze zadna stymulacja Ci nie potrzebna w takim razie. Zacznij dietę, może lekarz da Ci metforminę i owulacja sama sie pojawi jak u mnie 🙂
No dzisiaj się dowiem. Ale u mnie rosna pęcherzyki tylko baaaardzo wolno. Stymulacja ma to przyspieszyć. A potem i tak nie pękają bo Lh mam bardzo niskie.

No a Jak się okaże że amh niskie? Ponoć każda stymulacja drastycznie je obniża. Czy to nie błąd że nikt tego nam wcześniej nie bada nim zacznie stymulować jajniki?

Pat pat pat a ty masz clo a teraz aromka od własnego lekarza? Czy lekarza od niepłodności? Czy już chodzisz do kliniki?
Clo od innego miałam. A aromka mam teraz od innej Pani ginekolog. To nie są specjaliści od niepłodności.

Podobno pomału odchodzi się od badań amh i dlatego często lekarze nie zalecają

Clo od innego miałam. A aromka mam teraz od innej Pani ginekolog. To nie są specjaliści od niepłodności.

Podobno pomału odchodzi się od badań amh i dlatego często lekarze nie zalecają
Ja nie robię bo się boje ze jak wyjdzie niskie to się załamie całkiem. A z drugiej strony ponoć jak niskie to trzeba od razu invitro żeby zdążyć. .... Bez sensu.....

Ja nie robię bo się boje ze jak wyjdzie niskie to się załamie całkiem. A z drugiej strony ponoć jak niskie to trzeba od razu invitro żeby zdążyć. .... Bez sensu.....
Ja mimo młodego wieku w tym roku 26 lat miałam badane AMH (ale w Niemczech) w Pl żaden lekarz nie zlecił ale możesz zrobić sama tylko że koszt duży bo 150 zł-200 zł. A to że będzie rezerwa jajnikowa np poniżej 1 to nie oznacza że trzeba szybko i in vitro bo są kobiety które zachodzą naturalnie przy AMH 0.69 i niższych. Nawet na nie których wątkach tutaj na BB są takie kobiety.

Ja mimo młodego wieku w tym roku 26 lat miałam badane AMH (ale w Niemczech) w Pl żaden lekarz nie zlecił ale możesz zrobić sama tylko że koszt duży bo 150 zł-200 zł. A to że będzie rezerwa jajnikowa np poniżej 1 to nie oznacza że trzeba szybko i in vitro bo są kobiety które zachodzą naturalnie przy AMH 0.69 i niższych. Nawet na nie których wątkach tutaj na BB są takie kobiety.
No I dlatego mogłabym sobie zrobić, bo nie problem jeśli chodzi o koszt, ale narazie odpuszczam. Bo tak jak mówię, boje się że źle to wpłynie na moją psychike.

reklama
No I dlatego mogłabym sobie zrobić, bo nie problem jeśli chodzi o koszt, ale narazie odpuszczam. Bo tak jak mówię, boje się że źle to wpłynie na moją psychike.
Doskonale cię rozumiem. Caky czas wierzę że w końcu ci się uda. Caky czas cię czytam i czasami jak czytałam to aż łzy leciały że to życie nie chce cie obdarować tym małym wielkim cudem czyli dzieckiem.

Do góry