reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Dziewczyny wpadam w panikę, ratunku. Właśnie policzyłam że jestem w 12 cyklu starań :( a w kwietniu będzie rok jak zaczęliśmy. W kwietniu też kończę 31 lat :(

Powiedzcie mi, czy nim lekarz dał Wam te wszystkie Clo i Aromki, kazał/a zbadać AMH?
Mi nie. Te badanie jest kontrowersje

reklama
Ty też jesteś młoda. Kobiety po 40stce bez problemu zachodzą
No a Jak się okaże że amh niskie? Ponoć każda stymulacja drastycznie je obniża. Czy to nie błąd że nikt tego nam wcześniej nie bada nim zacznie stymulować jajniki?

Pat pat pat a ty masz clo a teraz aromka od własnego lekarza? Czy lekarza od niepłodności? Czy już chodzisz do kliniki?

Moze zadna stymulacja Ci nie potrzebna w takim razie. Zacznij dietę, może lekarz da Ci metforminę i owulacja sama sie pojawi jak u mnie 🙂
No dzisiaj się dowiem. Ale u mnie rosna pęcherzyki tylko baaaardzo wolno. Stymulacja ma to przyspieszyć. A potem i tak nie pękają bo Lh mam bardzo niskie.

No a Jak się okaże że amh niskie? Ponoć każda stymulacja drastycznie je obniża. Czy to nie błąd że nikt tego nam wcześniej nie bada nim zacznie stymulować jajniki?

Pat pat pat a ty masz clo a teraz aromka od własnego lekarza? Czy lekarza od niepłodności? Czy już chodzisz do kliniki?
Clo od innego miałam. A aromka mam teraz od innej Pani ginekolog. To nie są specjaliści od niepłodności.

Podobno pomału odchodzi się od badań amh i dlatego często lekarze nie zalecają

Clo od innego miałam. A aromka mam teraz od innej Pani ginekolog. To nie są specjaliści od niepłodności.

Podobno pomału odchodzi się od badań amh i dlatego często lekarze nie zalecają
Ja nie robię bo się boje ze jak wyjdzie niskie to się załamie całkiem. A z drugiej strony ponoć jak niskie to trzeba od razu invitro żeby zdążyć. .... Bez sensu.....

Ja nie robię bo się boje ze jak wyjdzie niskie to się załamie całkiem. A z drugiej strony ponoć jak niskie to trzeba od razu invitro żeby zdążyć. .... Bez sensu.....
Ja mimo młodego wieku w tym roku 26 lat miałam badane AMH (ale w Niemczech) w Pl żaden lekarz nie zlecił ale możesz zrobić sama tylko że koszt duży bo 150 zł-200 zł. A to że będzie rezerwa jajnikowa np poniżej 1 to nie oznacza że trzeba szybko i in vitro bo są kobiety które zachodzą naturalnie przy AMH 0.69 i niższych. Nawet na nie których wątkach tutaj na BB są takie kobiety.

Ja mimo młodego wieku w tym roku 26 lat miałam badane AMH (ale w Niemczech) w Pl żaden lekarz nie zlecił ale możesz zrobić sama tylko że koszt duży bo 150 zł-200 zł. A to że będzie rezerwa jajnikowa np poniżej 1 to nie oznacza że trzeba szybko i in vitro bo są kobiety które zachodzą naturalnie przy AMH 0.69 i niższych. Nawet na nie których wątkach tutaj na BB są takie kobiety.
No I dlatego mogłabym sobie zrobić, bo nie problem jeśli chodzi o koszt, ale narazie odpuszczam. Bo tak jak mówię, boje się że źle to wpłynie na moją psychike.

reklama
No I dlatego mogłabym sobie zrobić, bo nie problem jeśli chodzi o koszt, ale narazie odpuszczam. Bo tak jak mówię, boje się że źle to wpłynie na moją psychike.
Doskonale cię rozumiem. Caky czas wierzę że w końcu ci się uda. Caky czas cię czytam i czasami jak czytałam to aż łzy leciały że to życie nie chce cie obdarować tym małym wielkim cudem czyli dzieckiem.

Do góry