reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Witam, chcę się z Wami podzielić swoim szczęściem :) Otóż dziś jest mój 27dc, przy cyklch 25-26 dniowych. Rano robiłam test i wyszła blada druga kreska. Boję się cieszyć, na razie staram się tonować emocje. Jutro jeszcze powtórzę test i mam nadzieję że kreska będzie bardziej widoczna :)
Jeśli chodzi o objawy jakie miałam przed testowaniem to na pewno większy apetyt, ból piersi - bardziej sutków, bóle podbrzusza - których z reguły nie mam przed okresem, to było (i nadal jest) takie jakby ciągnięcie w pachwinach
Leki które mi pomogły to clo 4-9dc i ovitrelle przy pęcherzyku dominującym 23mm
Do lekarza idę we wtorek, wiem że nie będzie nic widać, po prostu miałam już wcześniej umówioną wizytę
A Wam dziewczyny życzę, by się udało i abyście zobaczyły dwie piękne krechy;)

reklama
Witam, chcę się z Wami podzielić swoim szczęściem :) Otóż dziś jest mój 27dc, przy cyklch 25-26 dniowych. Rano robiłam test i wyszła blada druga kreska. Boję się cieszyć, na razie staram się tonować emocje. Jutro jeszcze powtórzę test i mam nadzieję że kreska będzie bardziej widoczna :)
Jeśli chodzi o objawy jakie miałam przed testowaniem to na pewno większy apetyt, ból piersi - bardziej sutków, bóle podbrzusza - których z reguły nie mam przed okresem, to było (i nadal jest) takie jakby ciągnięcie w pachwinach
Do lekarza idę we wtorek, wiem że nie będzie nic widać, po prostu miałam już wcześniej umówioną wizytę
Super gratuluję. A w którym cyklu z CLO udało Ci się?

Serdeczne Gratulacje:)
A powiedz mi czy mialas bole podbrzysza po owu?mnie boli podbrzusze praktycznie caly czas mniej mocniej troche przestanie i znow zaczyna...tak bol jakby okresowy.
Jestem 8 dni po zastrzyku z pregnylu,byla owulacja niby.nienwiem czy to wciaz sa skutki zastzryku 5000 jednostek.cycki czasem zakluja i tyle.

Witam Was Wszystkie :) tak jak chyba większość czytam Was już od jakiegoś czasu i postanowiłam tez coś sama napisać bo trochę już też się nachodzilam do lekarzy..
W wielkim skrócie - o ciąże staramy się od zeszłego roku od października, w międzyczasie lekarz stwierdził policystyczne jajniki i dlatego jestem na clo.
Jestem po 3 mcu stosowania, pierwszy miesiąc dawka 1 tabl od 4 dnia cyklu przez 5 dni, kolejne 2 mce lekarz zwiększył mi dawkę do 2 tabl bo nie było za dużej reakcji. Po 3 miesiącu stosowania pęcherzyk urósł do 25 mm, lekarz powiedział ze powinien pęknać na drugi dzień przy 27 mm ale dla pewności dostałam receptę na zastrzyk ovitrelle. Zastrzyk wzięłam 6 go lipca i narazie czekam. Dolegliwości mam takie jak przed miesiączka. .

Hej dziewczyny dawno mnie tutaj nie było. Ale ostatnio mam problemy z @ i albo jej nie ma albo jest nie zapowiedzianie. Od 3 lipca mam plamienie i do tej pory byłam dzisiaj u lekarza i dostałam clarzole na stymulacje i powiedział że ona wstrzyma plamienie. Teraz takie pytanie bo wiem że nie które dziewczyny są zagranicami pl. Czy zastrzyk jeśli mam receptę mogę wykupić w aptece po za pl. Czy lepiej zastrzyk kupić u nas. Tylko że muszę będę leciała samolotem i nie wiem czy może on być tyle czasu po za lodówka wiem że są jeszcze te torby specjalne na trzymanie chłodu.
Korzystałam z takiej torby do przechowywania zastrzyku ale pisze na niej ze torba chłodzi do 60 min, taka dostałam w aptece, możliwe że są też inne. W każdym razie pisze na opakowaniu zastrzyku ze musi być przechowywany w chłodnym miejscu jak np lodówka

Korzystałam z takiej torby do przechowywania zastrzyku ale pisze na niej ze torba chłodzi do 60 min, taka dostałam w aptece, możliwe że są też inne. W każdym razie pisze na opakowaniu zastrzyku ze musi być przechowywany w chłodnym miejscu jak np lodówka
Hej:) ja tez dostalam torebke taka foliowa termiczna z apteki do pregnylu,mi powiedziala ze wyjac z lodowki i moze byc w tej torbie,albo poza lodowka do 3 h,nie pamietam.ja lecialam z Pl samolotem do Uk wiec bylo to pewnie wiecej niz 3 razem.zastrzyk wzielam pecherzhk pekl,ale bie wiem czy od zastrzyku czy sam

Serdeczne Gratulacje:)
A powiedz mi czy mialas bole podbrzysza po owu?mnie boli podbrzusze praktycznie caly czas mniej mocniej troche przestanie i znow zaczyna...tak bol jakby okresowy.
Jestem 8 dni po zastrzyku z pregnylu,byla owulacja niby.nienwiem czy to wciaz sa skutki zastzryku 5000 jednostek.cycki czasem zakluja i tyle.
miałam bóle podbrzusza, w pachwinach i ból piersi od owu praktycznie

Właśnie mnie też będzie czekała podróż samolotem. Muszę dopytać lekarza. Jak będę w czwartek na wizycie. Ale chyba postanowił to tutaj zakupić bo potem znów może być problem tam.
W tym miesiącu nie planowałam mieć stymulacji tylko zatrzymanie plamienia bo mam od 3 lipca go ale dał mi leki i powiedział że musimy wywołać jajeczkowanie i plamienie się zatrzyma. Dopiero miałam plany od sierpnia zacząć

reklama
Do góry