reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
A jak juz tak o słuchaniu piosenek mowa to ja jak mam dołka to słucham sobie JASONA MRAZ'a a zwłaszcza
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=R08q2wzGpzk"]YouTube - Jason Mraz -Life Is Wonderful[/ame]

jaka jest szansa zajścia w ciążę po dostawieniu tabltek anty.
mój przypadek wygląda tak:
odstawiłam tabletki ( przyjmowałąm je dwa miesiące, każde opakowanie ma 21 tabl. po czym robi się 7 dniową przerwe a 8 dnia zażywa się kolejne opakowanie) pierwsze opakowanie przyjęłąm całe, zrobiłąm przerwe, krwawienie wystąpiło normalnie, następnie rozpoczęłam 2 paczkę ale nie dokończyłąm jej, wziąłam 18 tabletek, po dwóch dniach wystąpiło krwawienie z odstawienia. Trwało 7 dni. Kiedy krwawienie się skończyło współrzyłąm z narzeczonym bez zabezpieczenia. Jaka jest szansa na ciąże? Jeszcze za wcześnie na test i na badanie learskie. Macie jakieś propozycje? Był ktoś w takiej sytuacji? Chciałabym dzidzie:confused:

odstawiłam tabletki ( przyjmowałąm je dwa miesiące, każde opakowanie ma 21 tabl. po czym robi się 7 dniową przerwe a 8 dnia zażywa się kolejne opakowanie) pierwsze opakowanie przyjęłąm całe, zrobiłąm przerwe, krwawienie wystąpiło normalnie, następnie rozpoczęłam 2 paczkę ale nie dokończyłąm jej, wziąłam 18 tabletek, po dwóch dniach wystąpiło krwawienie z odstawienia. Trwało 7 dni. Kiedy krwawienie się skończyło współrzyłąm z narzeczonym bez zabezpieczenia. Jaka jest szansa na ciąże? Jeszcze za wcześnie na test i na badanie learskie. Macie jakieś propozycje? Był ktoś w takiej sytuacji? Chciałabym dzidzie:confused:

Przede wszystkim odczekaj do dnia przypuszczalnej @.
Test tak od 14 dniu przypuszczalnego zapłodnienia?owulacji krew pewnie to już od 10 dnia po owu. Ale skoro dopiero po odstawieniu tabletek to nie wiadomo kiedy mogłaś mieć/będzie owulację. Poczekaj książkowo do końca przypuszczalnego cyklu / spodziewanej @ (myślę, ze tak 28 dni od pierwszego dnia ostatniego krwawienia) nie pojawi się okres to wtedy działaj z testem lu lekarzem.

Powodzenia.

Tak sobie tu podczytuje,ze Wy wszystkie szczuplutkie takie, a odchudzac sie chcecie....
co ja mam powiedzieć-dzień przed porodem ważyłam 80 kg,potem spadłam do 75 kg i tak mi sie waga trzymała mimo 8 miesiecy karmienia piersia.jak skończyłam karmić to zastosowałam dietę MŻ i spadłam do 68 kg a wtedy lekarz stwierdził u mnie astmę oskrzelowa i zaczełam brać leki sterydowe.W ciagu roku przytyłam spowrotem do 80kg
czyli do wagi z 9 miesiaca ciąży.Jak teraz nie schudne to nici ze staranek,bo z Paulina przytyłam 20 kg i gdyby teraz tez tak było to 100 na liczniku :szok::-(a tego bym nie chciała

Powiem tak obyś była tą szczęściarą której się udało za pierwszym razem zaraz po odstawieniu tabletek anty.

Tu raczej są baby co walczą kilka lat o dziecko na wspomagaczach i nic.

reklama
Tak sobie tu podczytuje,ze Wy wszystkie szczuplutkie takie, a odchudzac sie chcecie....
co ja mam powiedzieć-dzień przed porodem ważyłam 80 kg,potem spadłam do 75 kg i tak mi sie waga trzymała mimo 8 miesiecy karmienia piersia.jak skończyłam karmić to zastosowałam dietę MŻ i spadłam do 68 kg a wtedy lekarz stwierdził u mnie astmę oskrzelowa i zaczełam brać leki sterydowe.W ciagu roku przytyłam spowrotem do 80kg
czyli do wagi z 9 miesiaca ciąży.Jak teraz nie schudne to nici ze staranek,bo z Paulina przytyłam 20 kg i gdyby teraz tez tak było to 100 na liczniku :szok::-(a tego bym nie chciała

Kiepsko z tym twoim czytaniem bo tu na forum są przynajmnie 4 konkretne parniki i to bez ciąży.

Do góry