reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Dzień dobry laseczki:-)
Witaj Gosiu:-)
No ładnie okna w niedzielę i to palmową ha,ha u mnie taki numer by nie przeszedł bo mieszkam blisko kościoła i wszyscy co idą widzieli by jak myję.Ale mam dzień wolny po niedzieli więc też mnie to czeka.A dzisiaj o 10 jadę na zakupy kurde blaszka spasłam się przez zimę i nie mieszczę się w wiosenno-letnie jeansy:szok: i trzeba coś na pupe kupić nowego.
No ja mieszkam na 4 pietrze wiec moze nikt nie zauwazy... ale spokojnie coraz mniej mi sie chce:-):-):-)
ale po spodenki tez musze wyskoczyc bo nie kupowalam nic od jesieni bo ciagle mowilam, ze to bez sensu i po co jak mi zaraz brzuch urosnie, a tu nic:-:)-:)-:)-(a teraz nie mam co na siebie wlozyc:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Ewelaa
Marzenix kiedyś pisała że kalkulator BB oszukuje i żle liczy że dodaje sobie.
Biedulka męczą się te mdłości a bierzesz coś na podtrzymanie?
Nie nic nie biorę. Jak byłam u lekarza to mi powiedział że jak dalej będę miała bóle podbrzusza to mam brać luteine, ale te bóle już mi przeszły. Teraz zaczęły się mdłości.

Witam dziewczynki!Wczoraj do was nie zaglądałam, bo byłam cały dzień po za domem.U mnie bez zmian jak na razie nie dostałam @.Ale wczoraj miałam takie skurcze wieczorem bolało jak cholera.Ale dzisiaj już jest dobrze.Chciałam zrobić test ale poczekam do jutra sama się dziwie że wytrzymuje.Jak wam mija niedziela???????

No ja mieszkam na 4 pietrze wiec moze nikt nie zauwazy... ale spokojnie coraz mniej mi sie chce:-):-):-)
ale po spodenki tez musze wyskoczyc bo nie kupowalam nic od jesieni bo ciagle mowilam, ze to bez sensu i po co jak mi zaraz brzuch urosnie, a tu nic:-:)-:)-:)-(a teraz nie mam co na siebie wlozyc:laugh2::laugh2::laugh2:
No tak ja na parterze:-D Wiesz ja tak samo myslałam z ubraniami ostatnio kupiłam sobie bluzeczkę tunikę aby potem brzuszek się zmieścił hi,hi.

Nie nic nie biorę. Jak byłam u lekarza to mi powiedział że jak dalej będę miała bóle podbrzusza to mam brać luteine, ale te bóle już mi przeszły. Teraz zaczęły się mdłości.
To dobrze że bóle ustały,pisałaś że pobolewa cię krzyż mnie zawsze boli na małpę.
Uważaj na siebie i jak tylko zacznie cię coś boleć to odrazu bierz tabletkę luteiny i nie szalej na weselu za bardzo:-D

Martynka a jak z twoim bólem przeszło już?
Mnie wczoraj też cały dzień bolał brzuch jak na @.
Myślę że owulacja była w piątek,wieczorem w czwartek na teście były dwie grube kreski a w środę na usg pęcherzyk miał 19mm mam nadzieję że pękł.
Przytulałam sie w czwartek i w sobotę wieczorem bo w piątek zasnęłam w łożku i nic nie było.

Czesc laseczki,
Zniklam na pare dni (jakos tak wyzlo) a teraz nie moge nadrobic zaleglosci, ale postaram sie.
Potrzebuje waszej opinni, jestem strasznie skolowana i nie wiem co z tem zrobic????? Otoz od paru dni miewam straszne skoki tentna, cisnienie jak na mnie w normie (niskie 95/62). dzis naprzyklad wrocilam z pracy z oczuciem strasznego zmeczenia-oslabienia zmiezylam a tam 45 tentno, po kolacji polozylam sie spac, obudzilam sie po 3godz. z telepiacym serduchem zmirzylam 80, pare dni temu lezac w lozku mialam 90 :szok:. I tak na przemian, az czasem serducho mnie boli, szybko sie mecze, schody doprowadzaja mnie do palpitacji.Wszystkie poniary w spoczynku. Czy powinnam sie martwic???
to moze byc wiele rzeczy. Tak na 1szym miejscu przychodzi mi do glowy dolegliwosc z ktora boryka sie przynajmniej 50% ludzi, tyle ze u wielu bezobjawowo - mianowice zespol wypadania platka zastawki dwudzielnej, moze sie zaczac ujawniac w niespodziewanym momencie (np.zwiekszonego stresu) typowym zmeczeniem, tachykardia z arytmia, czasem klocia w kl.piersiowej, zcasem klucia przy glebokim oddechu. Ale nie jest to nic groznego, w zasadzie nie poddaje sie nawet leczeniu. sama to mam. Sproboj brac magnez z wit.B6 2 razy dziennie przez tydzien a potem 1raz dziennie i wszystko powinno sie unormowac. nawet jesli to jest zupelnie inna kwestia - Mg reguluje prace ukladu krwionosnego i serducha wiec smialo sobie zapodaj i nie sresuj sie :tak:
kawe tylko bezkofeinowa 1 max. 2 razy dziennie, herbate z mlekiem , zero coli itp., a ile powinno byc potasu w dziennej dawce? w suplemencie mam 40mg.
dziekuje za wskazowki, oki juz nie marudze :sorry:
jak cos moge ci wyslac, serio, bo ja za 2 tyg lece zas do kraju to sobie kupie...
Hej laseczki :-) ja sie hurtem do tego wszystkiego odniose! :sorry:
czasu troszke brak!
a mianowicie co do takich zachowan z serduchem to faktycznie moze byc problem z niedomykalnoscia zastawki mitralnej np takowe ja mam ale najczesciej gdy płatek "wypada" w zastawce to sie objawia takim kujacym bolem w dosc okreslonym miejscu i jest to chwiowe nieprzyjemne doznanie czasami bardziej lub mniej bolące! napewno trzeba przy tym brac Magnez+B6 to podstawa ale jak masz tak niskie cisnienie - mam takie samo! to bierz je wieczorkiem! bo magnez dziala uspokajajaco i obnirzac cisnienie potrafi! :confused2: do tego nie bardzo wiem co z tym potasem bo ja slyszlaam ze jest na recepte! :eek: i z nim trzeba uwarzać! zeby nie przedobrzyc! po 2 ja byl proponowala zrobic sobie z krwi jony wlasnie magnez potas zelazo wapn!!! i dopiero np z potasem wlazic! :sorry:
ok to by bylo na tyle z raportowania! spadam bo robota czeka wpadne wieczorkiem lub jutro! :-( papa

Jaka dzisiaj cisza.A ja sobie pije kawkę.Na dworze dzisiaj ponuro że aż sie nie chce wychodzić.Dziewczyny jak myślicie jak bym zrobiła teraz test to by wyszedł.Bo już nie mogę wytrzymać i chciałabym juz wiedzieć czy sie udało.

DZIEN DOBRY​
U nas super pogoda wiec wyciagam mojego bysmy sobie nad morze pojechali, ale najpierw musi F1 ogladnac taka jego mala pasja. Dziekuje wszystkim babeczom, ktore odniosly sie do mojego "problemu". Zobaczymy co sie bedzie dzialo przez nastepne pare dni i jak cos to pojde do lekarza.
Beata ja nie wiem jak ty mozesz tak spokojnie popijac kawke jak 5 dni ci sie spoznia :szok: podziwiam cie, ja juz bym pewnie z 10 razy testowala :-):-D

reklama
Olesia 23 ja już sie tyle razy rozczarowałam z tymi testami że teraz wole poczekać.Tym bardziej że ciągle czuje jak bym miała @.Takie dziwne uczucie.Ciągle biegam do toalety i sprawdzam.Zaczyna to się robić moją małą obsesją. Ale jutro na 100% zrobię test oczywiście jak mnie ta menda nie dogoni.

Do góry